امضای تفاهم‌نامه علمی و آموزشی بین دانشگاه‌های ایران و ایتالیا: گامی به سوی همکاری‌های بین‌المللی

امضای تفاهم‌نامه علمی و آموزشی بین دانشگاه‌های ایران و ایتالیا: گامی به سوی همکاری‌های بین‌المللی

دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه سالنتو ایتالیا در راستای تقویت روابط علمی، پژوهشی و آموزشی، تفاهم‌نامه‌ای را امضا کردند. این تفاهم‌نامه نشان‌دهنده عزم دو دانشگاه برای همکاری در زمینه‌های مختلف علمی و آموزشی است.

در یک نشست که روز شنبه در تهران برگزار شد، محمودرضا آقامیری، رئیس دانشگاه شهید بهشتی و فابیو پلیک، رئیس دانشگاه سالنتو، به بررسی راه‌های گسترش روابط علمی پرداختند. آن‌ها همچنین با ظرفیت‌های دو دانشگاه و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری آشنا شدند.

بر اساس این تفاهم‌نامه، دو دانشگاه در زمینه‌های زیر همکاری خواهند کرد:

  • ترویج پیشرفت‌های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی: از طریق برگزاری دوره‌های آموزشی مشترک برای دانشجویان کارشناسی و تحصیلات تکمیلی در زمینه‌های منتخب.
  • مرخصی‌های تحصیلی: ارائه مرخصی‌های تحصیلی برای اعضای هیئت علمی و دانشجویان دکتری.
  • انجام پروژه‌های پژوهشی: برگزاری کارگاه‌ها و سمینارهای مشترک و تبادل داده‌های علمی.
  • انتشار مقالات مشترک: همکاری در انتشار مقالات و تبادل دانشجویان تحصیلات تکمیلی.
  • برگزاری جلسات: سازماندهی جلسات اعضای هیئت علمی.

در تاریخ ۱۳ آوریل، دانشگاه علامه طباطبایی تهران و دانشگاه سالنتو ایتالیا تفاهم‌نامه‌ای را برای تقویت همکاری‌های علمی در علوم اجتماعی و انسانی امضا کردند. در این نشست، شجاع احمدوند، رئیس دانشگاه علامه طباطبایی و پلیک راه‌های گسترش همکاری‌های علمی را مورد بحث قرار دادند.

از جمله پیشنهادات احمدوند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آموزش زبان‌های فارسی و ایتالیایی.
  • برگزاری دوره‌های کوتاه‌مدت.
  • تبادل دانشجویان و اساتید.
  • راه‌اندازی رشته باستان‌شناسی و نشریه فارسی-ایتالیایی.
  • انجام پروژه‌های اراسموس+ در زمینه‌های نوظهور مانند هوش مصنوعی.
  • اهدا کتاب به کتابخانه‌های دو دانشگاه.

پلیک نیز پیشنهاداتی در زمینه برگزاری دوره‌های مجازی زبان‌های فارسی و ایتالیایی، سازماندهی ملاقات‌های آنلاین میان اعضای هیئت علمی دو دانشگاه و گروه‌های علمی همتا ارائه داد. هدف این پیشنهادات، آشنا کردن بیشتر اعضای هیئت علمی با ظرفیت‌های موجود و تقویت تعاملات بین اساتید دو دانشگاه بود.

READ  ایران در نشست‌های گروه کاری محیط زیست بریکس حضور یافت

این تفاهم‌نامه حول محور تبادل داده‌های علمی، کتاب‌ها، نشریات و مدارک علمی و پژوهشی در زمینه‌های آموزشی، پژوهشی و فنی مورد علاقه دو طرف شکل گرفته است. همچنین تبادل مقالات برای انتشار در نشریات مرتبط و ارائه تسهیلات متقابل برای مرخصی‌های تحصیلی از دیگر نکات مهم این توافق نامه به شمار می‌آید.

این تفاهم‌نامه همچنین بر همکاری در ایجاد دوره‌های آموزشی و برنامه‌های تحصیلی مشترک با مدرک‌های به رسمیت شناخته شده متقابل تاکید دارد. حضور در رویدادهای بین‌المللی در زمینه‌های مختلف آموزشی که در هر یک از دانشگاه‌ها برگزار می‌شود و نظارت مشترک بر دانشجویان تحصیلات تکمیلی نیز از دیگر محورهای این توافق است.

در فوریه ۲۰۲۴، دانشگاه لوئیس ایتالیا آمادگی خود را برای تقویت همکاری‌های علمی و دانشگاهی با دانشگاه‌های ایرانی اعلام کرد. در این دیدار، آندره پِرِنسیپ، رئیس دانشگاه مستقر در رم و محمدرضا صبوری، سفیر ایران در رم، به تبادل دانشجویان و اساتید پرداختند.

صبوری همچنین بر دستاوردها و قابلیت‌های علمی و دانشگاهی کشور در زمینه‌های مختلف از جمله اقتصاد، مدیریت، علوم سیاسی و روابط بین‌الملل تاکید کرد و از آمادگی ایران برای تبادل اساتید و دانشجویان با دانشگاه لوئیس خبر داد.

این همکاری‌ها در راستای ارتقاء سطح علمی و پژوهشی دو کشور و گسترش روابط بین دانشگاه‌ها صورت می‌پذیرد.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *