ایرانیها در فعالیتهای بشردوستانه پیشتازند: نماینده صلیب سرخ جهانی
کمکهای بشردوستانه و خدمات درمانی در ایران یکی از موضوعات مهمی است که توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. وینسان کاسار، نماینده کمیته بینالمللی صلیب سرخ (ICRC) در ایران، به اهمیت حمایت و کمک مردم به یکدیگر اشاره کرده و گفت که مردم ایران علاقهمند به شرکت در برنامههای بشردوستانه و خدمات درمانی هستند.
کاسار در ادامه سخنان خود افزود: “با وجود سطح بالای درگیریها در کشورهای همسایه ایران و تأثیرات جنگ ایران و عراق بر جامعه ایرانی، من جامعه را بسیار قوی و مقاوم یافتهام.” این اظهارات نشاندهنده روحیه همکاری و همبستگی بین مردم ایران است.
وی به همکاری کمیته بینالمللی صلیب سرخ با جمعیت هلال احمر ایران (IRCS) اشاره کرد و افزود که داوطلبان متعهد به کمک به دیگران پرداختهاند. این جامعه نه تنها در ارائه خدمات امدادی و نجات موفق بوده، بلکه در مواجهه با بحرانهایی مانند زلزله نیز به خوبی عمل کرده است.
برخی از نکات کلیدی در مورد همکاریهای ICRC و IRCS شامل:
- ترویج قوانین بشردوستانه ملی
- کمک به پناهندگان آسیبپذیر و کشور میزبان
- ارائه خدمات توانبخشی
- همکاری در reunification خانوادهها
کاسار در جلسهای که در تاریخ ۱۳ مارس برگزار شد، بر لزوم پیشگیری از ناتوانیها و توسعه خدمات حمایتی روانی در مناطق کمبرخوردار تأکید کرد. این اقدامات ارزشمند میتوانند راه را برای همکاریهای بیشتر هموار کنند.
رازیه علیوندی، مدیر امور بینالملل جمعیت هلال احمر، به همکاری موفق بین این دو سازمان اشاره کرد و گفت: “اقدامات ICRC در کشور قابل تحسین است.” او بر اهمیت برگزاری دورههای آموزشی در زمینه قوانین بشردوستانه بینالمللی تأکید کرد.
جمعیت هلال احمر در خدمت به مردم با استفاده از ظرفیت ۲۷۰,۰۰۰ نفر پرسنل، امدادگران و داوطلبان اقدامات مختلفی انجام داده است.
کاسار همچنین از اقدامات هلال احمر در ایام نوروز قدردانی کرد و آمادگی ICRC را برای حمایت از هلال احمر در برگزاری روز جهانی هلال احمر و گسترش خدمات پزشکی، توانبخشی و بشردوستانه در مناطق کمبرخوردار اعلام کرد.
در تاریخ ۱۷ فوریه، IRCS و ICRC بر سر تأسیس یک دبیرخانه مشترک در زمینه خدمات توانبخشی در تهران توافق کردند. در جلسهای که برای آمادهسازی اولین کنفرانس بینالمللی در زمینه ناتوانی جسمی و توانبخشی برگزار شد، پیرو حسین کلیوند، رئیس IRCS، گفت که توانبخشی بخشی اساسی از پوشش جامع سلامت است.
او ادامه داد: “به دلیل جنگ و حوادث دیگر، خدمات توانبخشی در کشور به شدت مورد نیاز است. به همین دلیل، این جامعه شروع به ارائه خدمات توانبخشی و تولید پروتزها و ارتزها کرده است. در حال حاضر، ۲۰۰ مرکز توانبخشی در ایران فعال هستند و کنفرانس به فعالیتهای این مراکز میپردازد.”
فرانسوا فریدل، رئیس توانبخشی فیزیکی ICRC، نیز گفت: “جنبههای اجتماعی و روانشناختی توانبخشی از اهمیت بالایی برخوردارند. بدون شک، تأسیس دبیرخانه در تهران میتواند به حل مشکلات و افزایش همکاری بین جوامع کمک کند.” او افزود که موضوع توانبخشی برای کمیته بینالمللی صلیب سرخ بسیار مهم است و ما آماده همکاری با جمعیت هلال احمر ایران در این زمینه هستیم.
در تاریخ ۵ فوریه، کاسار آمادگی ICRC برای ارائه حمایتهای آموزشی به کودکان پناهنده را اعلام کرد. او به میزبانی سخاوتمندانه ایران از اتباع خارجی اشاره کرد و خدمات و تلاشهای کشور را در زمینه reunification خانواده و آموزش در مورد پیشگیری از خطرات ناشی از آلودگی سلاحها تحسین کرد.
این اظهارات در جلسهای با نادر یاراحمدی، رئیس سازمان ملی مهاجرت، مطرح شد. یاراحمدی نیز به توقف کمکهای مالی ایالات متحده، افزایش تعداد پناهندگان افغان و بار مالی ناشی از آن اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد که از ظرفیتهای ICRC برای حل این مشکلات بهرهبرداری کنند.
او همچنین به تعداد زیاد دانشآموزان پناهنده در کشور و اهمیت بخش آموزشی در توسعه و توانمندسازی ملل به ویژه افغانستان و کاهش مشکلات آنها اشاره کرد و پیشنهاد برگزاری فعالیتهای آموزشی مشترک داد که با استقبال نماینده ICRC مواجه شد.