ایران از آلمان می‌خواهد تا به بررسی تأمین تسلیحات شیمیایی به عراق در دوران جنگ بپردازد

ایران از آلمان می‌خواهد تا به بررسی تأمین تسلیحات شیمیایی به عراق در دوران جنگ بپردازد

سخنگوی وزارت امور خارجه، اسماعیل بقایی، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس، روز سه‌شنبه از آلمان خواسته است تا “مکانیسمی برای کشف حقیقت” درباره نقش خود در “تسلیح عراق با سلاح‌های شیمیایی” در دوران حکومت صدام حسین ایجاد کند.

بقایی این اظهارات را به مناسبت سالگرد اجرایی شدن کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی بیان کرد. وی افزود: «افشای حقیقت پیش‌نیاز تحقق عدالت است. روشن کردن نقش کسانی که مواد و فناوری‌های مورد استفاده در برنامه سلاح‌های شیمیایی صدام را تامین کردند، همچنان یکی از موارد جدی در دستور کار وزارت امور خارجه است.»

او همچنین اعلام کرد که ایران از آلمان خواسته است تا جهان را از نقش خود در تسلیح عراق با سلاح‌های شیمیایی مطلع کند. «خواست ایران از آلمان برای ایجاد مکانیسمی به منظور کشف حقیقت و اطلاع‌رسانی به افکار عمومی ایرانی و بین‌المللی درباره نقش خود در تسلیح عراق با سلاح‌های شیمیایی، بیان مستقیم این پیگیری است»، سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد.

کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی که در تاریخ ۲۹ آوریل گرامی داشته می‌شود، یک دستاورد مهم در حقوق بین‌الملل است که هدف آن جلوگیری از گسترش و استفاده از سلاح‌های شیمیایی است. در طول جنگ ایران و عراق بین سال‌های ۱۹۸۰ تا ۱۹۸۸، ارتش عراق به طور مکرر از سلاح‌های شیمیایی علیه سربازان و غیرنظامیان ایرانی استفاده کرد که منجر به مرگ ده‌ها هزار نفر و رنج بی‌شماری برای سال‌ها شد.

رژیم سابق عراق بیش از ۵۰۰ بار از سلاح‌های شیمیایی علیه نیروهای ایرانی و غیرنظامیان در پنج استان مرزی استفاده کرد. در این حملات غیرانسانی، دامنه وسیعی از عوامل شیمیایی سمی، از جمله گاز اشک‌آور، عوامل عصبی و گازهای خفه‌کننده علیه ایرانی‌ها به کار گرفته شد که برخی از آن‌ها برای اولین بار در جنگ استفاده شدند.

READ  ایران در یک هفته شاهد بیش از 135 زمین‌لرزه بود!

حداقل ۱۰,۰۰۰ ایرانی در این حملات کشته شدند و بیش از ۱۰۷,۰۰۰ غیرنظامی، شامل زنان و کودکان، در این حملات زخمی شدند. در یکی از مشهورترین حوادث، رژیم صدام بمب‌های گاز اشک‌آور را در تاریخ ۲۸ ژوئن ۱۹۸۷ بر سر شهر سردشت، یک شهر کوچک در استان آذربایجان غربی ایران، ریخت که منجر به کشته شدن حداقل ۱۱۹ غیرنظامی ایرانی و زخمی شدن ۸,۰۰۰ نفر دیگر شد و برخی از آن‌ها به‌طور دائمی ناتوان شدند.

کشورهای غربی، از جمله آلمان، هلند، بریتانیا، فرانسه و ایالات متحده، در آن زمان به برنامه سلاح‌های شیمیایی رژیم عراق کمک کردند. شرکت‌های آلمانی به ویژه نقش قابل توجه و مستند در تامین فناوری و مواد سلاح‌های شیمیایی برای رژیم صدام حسین داشتند.

امروز، قربانیان این حملات همچنان رنج می‌برند و مشکلات آن‌ها با تحریم‌های مداوم غرب که دسترسی به لوازم و تجهیزات پزشکی در ایران را محدود کرده، تشدید می‌شود.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *