بازدید رئیس ECI از برج میلاد: نگاهی به دستاوردهای جدید
مؤسسه فرهنگی اکو (ECI) به تازگی تحولات جالبی را در حوزه فرهنگ و معماری ایران به نمایش گذاشته است. در این راستا، دکتر سعد خان، رئیس این مؤسسه، به برج میلاد و برخی جاذبههای فرهنگی تهران در روز چهارشنبه مراجعه کرد و از غنای فرهنگی کشور و دستاوردهای آن در معماری مدرن تقدیر کرد.
در طول این بازدید، دکتر خان که خود پژوهشگر تاریخ و علاقهمند به میراث فرهنگی است، از بخشهای مختلف برج میلاد، از جمله سکوهای مشاهده با مناظر پانورامیک شهر تهران دیدن کرد و از برگزاری یک نمایشگاه فرهنگی-هنری در این مکان ابراز خرسندی کرد. او همچنین با تبریک صمیمانه به مناسبت نوروز، برای همه کشورهای منطقه اکو آرزوی همبستگی و رونق بیشتر کرد.
این بازدید نشاندهنده روابط پایدار مؤسسه فرهنگی اکو با میراث فرهنگی کشور میزبان و تأکید بر تعهد آن به ترویج ارزشهای مشترک و تقویت وحدت منطقهای بود.
درباره سازمان همکاری اقتصادی (ECO)
سازمان همکاری اقتصادی یک سازمان بیندولتی است که همکاریهای اقتصادی، فنی و فرهنگی را بین کشورهای عضو خود ترویج میکند. این سازمان در سال 1985 توسط ایران، پاکستان و ترکیه تأسیس شده و کشورهای دیگر عضو آن شامل افغانستان، آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان میباشد.
ویژگیهای سازمان اکو:
- سازمانی موفق و امیدوارکننده در سطح منطقهای است.
- ایران به شدت به تقویت همکاریهای درونمنطقهای و ترویج موقعیت اکو به عنوان یک مکانیزم مؤثر منطقهای برای اتصال اقتصادی علاقهمند است.
- موقعیت بینالمللی این سازمان در حال رشد است.
اهمیت این سازمان زمانی بیشتر نمایان شد که سازمان ملل در سال 1985 تأیید کرد که اکو به عنوان عضو ناظر سازمان ملل و همچنین سازمان همکاری اسلامی شناخته شود.
منطقه اکو بیش از 460 میلیون نفر جمعیت را در خود جای داده و بیش از 8 میلیون کیلومتر مربع وسعت دارد. این منطقه شمال را به جنوب، شرق را به غرب، آسیا را به اروپا و اوراسیا را به دنیای عرب متصل میکند.
اهداف و دستاوردهای سازمان اکو
سازمان اکو یکی از قدیمیترین سازمانهای بیندولتی است که هدف اصلی آن ایجاد شرایط مساعد برای ترویج توسعه پایدار اقتصادی در منطقه و دستیابی به رفاه مشترک کشورهای عضو است. این سازمان در اوایل دهه 1990 با خوشامدگویی به جمهوری اسلامی افغانستان و جمهوری آذربایجان، و همچنین پنج کشور آسیای مرکزی از جمله جمهوری قزاقستان، جمهوری قرقیزستان، جمهوری تاجیکستان، ترکمنستان و جمهوری ازبکستان، دامنه همکاریهای خود را گسترش داد.
کشورهای عضو اکو با توجه به شباهتهای فرهنگی و تاریخی مشترک خود، همیشه آماده و پذیرای تقویت همکاریها و اقدامهای عملی برای دستیابی به اهداف بزرگتر ارتباط و یکپارچگی در منطقه هستند.
نتیجهگیری: این بازدید و فعالیتهای مؤسسه فرهنگی اکو نمایانگر تعهد به تقویت روابط فرهنگی و اقتصادی در منطقه است که میتواند نقشی کلیدی در توسعه پایدار و همبستگی کشورهای عضو ایفا کند.