توزیع واکسن پنج‌گانه ایرانی در سراسر کشور: سلامتی برای همه!

توزیع واکسن پنج‌گانه ایرانی در سراسر کشور: سلامتی برای همه!

وزارت بهداشت ایران از آغاز توزیع واکسن پنتاوالنت داخلی در سراسر کشور خبر داده است. این واکسن ترکیبی شامل پنج واکسن مجزا است که برای حفاظت از نوزادان در برابر بیماری‌های دیفتری، کزاز، سیاه‌سرفه، هپاتیت B و هموفیلوس آنفلوآنزا نوع B طراحی شده است.

رئیس سازمان غذا و دارو، مهدی پیری‌صالحی، اعلام کرد: “توزیع اولین محموله واکسن ترکیبی پنج‌گانه داخلی روز سه‌شنبه در سراسر کشور آغاز خواهد شد.” وی افزود: “تا کنون حدود 800,000 واحد از این واکسن تولید شده و انتظار می‌رود این تعداد در روزهای آینده به 1.2 میلیون واحد برسد.”

وی همچنین تصریح کرد: “هدف اصلی این است که دسترسی به موقع به واکسن‌ها فراهم شود تا برنامه واکسیناسیون کشور به طور کامل پوشش داده شود. سازمان غذا و دارو، روند تأمین و توزیع این واکسن را به صورت 24 ساعته مدیریت و نظارت خواهد کرد.”

واکسن پنتاوالنت در برنامه ملی واکسیناسیون از نوامبر 2014 ادغام شده است. بر اساس برنامه واکسیناسیون ملی، هر کودک باید این واکسن را در سه نوبت با فاصله دو ماه دریافت کند که نوبت اول معمولاً در پایان دومین ماه زندگی انجام می‌شود.

برنامه واکسیناسیون اخیر

در راستای کمپین ریشه‌کنی فلج اطفال که در فصل زمستان آغاز شده، حدود 300,000 کودک زیر پنج سال در دو مرحله در مناطق پرخطر نیمه شمالی کشور در بهار واکسینه می‌شوند.

  • فلج اطفال یک بیماری ویروسی بسیار مسری است که عمدتاً کودکان زیر 5 سال را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
  • از طریق تماس فردی و عمدتاً از طریق راه فکالی-دهانی منتقل می‌شود.
  • این ویروس در روده تکثیر می‌شود و می‌تواند به سیستم عصبی نفوذ کند و باعث فلج شود.
  • با ایمن‌سازی می‌توان از این بیماری جلوگیری کرد.
READ  برگزاری یادبود اقبال لاهوری با حضور پژوهشگران ایرانی و پاکستانی

توسعه واکسن‌های مؤثر برای جلوگیری از فلج اطفال یکی از دستاوردهای عمده پزشکی در قرن بیستم بوده است. واکسن فلج اطفال که چندین بار تزریق می‌شود، تقریباً همیشه کودک را برای زندگی محافظت می‌کند.

در سال جاری ایران که از 20 مارس آغاز شده است، مرحله اول این کمپین از 12 تا 14 آوریل اجرا شد و مرحله دوم نیز از 17 تا 19 ژوئن برنامه‌ریزی شده است.

دستاوردهای کمپین ریشه‌کنی فلج اطفال

کمپین ریشه‌کنی فلج اطفال یکی از دستاوردهای چشمگیر وزارت بهداشت است. این کمپین از سال 1994 در ایران آغاز شد و به لطف آن، کشور از سال 2000 عاری از فلج اطفال بوده است.

با این حال، در دو کشور همسایه ایران، یعنی افغانستان و پاکستان، انتقال بومی ویروس فلج اطفال هنوز هم رایج است. در سال 2024، تعداد موارد مثبت ویروس فلج اطفال در افغانستان و پاکستان به ترتیب چهار و دوازده برابر نسبت به 2023 افزایش یافته است.

برای جلوگیری از شیوع این بیماری در کشور، در سال گذشته شمسی که در 20 مارس به پایان رسید، کمپین واکسیناسیون درب به در فلج اطفال در دو مرحله، با فاصله یک ماه بین آنها، برای هدف قرار دادن کودکان زیر پنج سال در مناطق پرخطر جنوب کشور اجرا شد.

  • مرحله اول: از 4 تا 6 ژانویه انجام شد.
  • مرحله دوم: از 15 تا 17 فوریه آغاز و به پایان رسید.

در طی این کمپین، حدود 840,000 کودک ایرانی و غیرایرانی زیر پنج سال در استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان، فارس، هرمزگان، بوشهر، خوزستان، خراسان جنوبی و یزد ایمن‌سازی شدند.

READ  برجسته‌سازی دستاوردهای زنان ایرانی: درخشش در عرصه‌های مختلف

وزارت بهداشت ایران به طور مداوم در حال پیگیری و اجرای برنامه‌های واکسیناسیون برای حفظ سلامت جامعه است و به بهبود روند ایمن‌سازی در کشور ادامه خواهد داد.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *