دانشگاه‌های ایران و عراق توافق‌نامه همکاری در زمینه بهداشت امضا کردند

دانشگاه‌های ایران و عراق توافق‌نامه همکاری در زمینه بهداشت امضا کردند

دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور و دانشگاه میسان تفاهم‌نامه‌ای به منظور تقویت همکاری‌های علمی و آکادمیک در حوزه سلامت امضا کردند. این تفاهم‌نامه بر روی گسترش ارتباطات آکادمیک، اشتراک‌گذاری تخصص‌ها و افزایش گردشگری سلامت تمرکز دارد.

بر اساس گزارش وب‌سایت وزارت بهداشت، این تفاهم‌نامه به تبادل اساتید و دانشجویان، برگزاری دوره‌های آموزشی مشترک، انجام پروژه‌های تحقیقاتی و انتشار مقالات علمی به صورت مشترک پرداخته است. همچنین، افزایش گردشگری سلامت می‌تواند پذیرش بیماران عراقی را به مراکز پزشکی ایران تسهیل کند.

ایران در زمینه‌های پزشکی پیشرفته نظیر درمان سلولی، درمان ژنی و باروری شهرت زیادی دارد. کشور ما چندین محصول سلولی تأیید شده را توسعه داده و داروهای جدیدی برای درمان بیماری‌های سخت درمان‌شونده در مرحله آزمایش‌های بالینی قرار دارند. مسعود حبیبی، یکی از مقام‌های وزارت بهداشت، این مطلب را بیان کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور، حاتم بوستانی، در این خصوص گفت: “این تفاهم‌نامه به تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و بهبود رفاه جوامع کمک خواهد کرد؛ همچنین تعهد مشترک دو دانشگاه را برای ارتقاء پیشرفت‌های آموزشی و ارائه خدمات سلامت ترویج می‌کند.”

چانسلر دانشگاه میسان، عدل مانع الکعبی، نیز از امضای تفاهم‌نامه‌ها در پروژه‌های تحقیقاتی علمی استقبال کرد و آن را فرصتی عالی برای تقویت روابط علمی و آموزشی دانست.

تلاش عراق برای افزایش همکاری‌های بهداشتی با ایران

در ژانویه 2024، مشاور فرهنگی و آکادمیک عراق در تهران خواستار گسترش همکاری‌های بهداشتی و پزشکی با ایران شد. یاسر عبدالحضره در این باره گفت: “ما از امضای تفاهم‌نامه‌ها در زمینه بهداشت و آموزش عالی بین وزارت بهداشت ایران و وزارت‌های بهداشت و آموزش عالی عراق بسیار خوشحالیم.”

READ  آینده کار: چگونه هوش مصنوعی شغل‌ها را متحول می‌کند؟

وی این اظهارات را در دیداری با بهرام اینولا، وزیر سابق بهداشت، مطرح کرد و افزود: “در حالی که به این توافقات پایبند هستیم، می‌خواهیم همکاری‌ها را در تمام زمینه‌ها بین ایران و عراق گسترش دهیم.”

این مقام عراقی ادامه داد که بیش از 80,000 دانشجوی عراقی در ایران مشغول به تحصیل هستند و بیش از 40 رئیس دانشگاه عراقی در کنفرانس هفته علمی که در مهرماه 2023 در مشهد برگزار شد، شرکت کردند که این نشان‌دهنده روابط نزدیک آکادمیک بین ایران و عراق است. “ما امیدواریم که بتوانیم نقشه راهی که توسط وزارت بهداشت ایران تهیه شده است، اجرایی کنیم.”

اینولا نیز در این دیدار به همکاری بین ایران و عراق در زمینه بهداشت تأکید کرد و گفت: “ما این تعاملات را برای گسترش و شمول ایران، عراق، سوریه و لبنان تأکید می‌کنیم.”

ایران آماده است تا با عراق در تمام سطوح همکاری کند، از جمله آموزش‌های آکادمیک یا دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت و امیدوار است که این همکاری‌ها به رفع نیازهای بخش سلامت در عراق از جمله متخصصان، زیر متخصصان و بورس‌های آموزشی منجر شود.

با توجه به این موارد، به نظر می‌رسد که همکاری‌های علمی و بهداشتی بین ایران و عراق در آینده نزدیک تقویت خواهد شد و می‌تواند منجر به ارتقاء خدمات بهداشتی و درمانی در هر دو کشور گردد.

عکس: رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور، حاتم بوستانی (چپ) و چانسلر دانشگاه میسان، عدل مانع الکعبی

نوشته‌های مشابه