اسرائیل باید به خاطر نسل‌کشی در غزه پاسخگو باشد

زنان ایرانی: عزم راسخ برای ساخت آینده‌ای عادلانه‌تر

در کنفرانس 69ام کمیسیون وضعیت زنان در نیویورک، زهرا ارشادی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل، بر اراده زنان ایرانی برای ساخت آینده‌ای عادلانه‌تر برای خود و جوامعشان تأکید کرد. این سخنرانی نشان‌دهنده عزم راسخ زنان ایرانی در مواجهه با چالش‌های متعدد و فشارهای خارجی است.

“با وجود تأثیرات منفی تحریم‌های یکجانبه و سیاست‌های شکست‌خورده فشار حداکثری، زنان ایرانی همچنان راه پیشرفت را هموار کرده و به تقویت جامعه و خانواده‌های خود ادامه می‌دهند”، ارشادی در این کنفرانس گفت.

متن کامل سخنرانی ارشادی به شرح زیر است:

بیانیه خانم زهرا ارشادی
سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل
در نشست 69ام کمیسیون وضعیت زنان
10-21 مارس 2025—نیویورک

به نام خداوند بخشنده و مهربان

خانم رئیس،

در حالی که به 30 سالگی تصویب اعلامیه و پلتفرم اقدام پکن فکر می‌کنیم، شایسته است که به این نکته توجه کنیم که با وجود تلاش‌های بسیار، هنوز در اجرای کامل استراتژی‌ها و اهداف آن ناتوان بوده‌ایم. پیشرفت به طور قابل توجهی به خاطر چالش‌های مداوم، از جمله فقر، بی‌ثباتی اقتصادی، فشار حداکثری، اقدامات یکجانبه، اشغال‌های خارجی، تروریسم و نسل‌کشی، به تأخیر افتاده است. این موانع نه تنها دستیابی به اهداف اعلامیه را به تأخیر انداخته، بلکه تأثیرات ویرانگری بر افرادی که در شرایط آسیب‌پذیر قرار دارند، به‌ویژه زنان، داشته و توسعه در بسیاری از مناطق را مختل کرده است.

در منطقه من، اقدامات باربارانه رژیم آپارتاید اسرائیلی در غزه، چیزی جز یک کمپین بی‌رحمانه نسل‌کشی، جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت نیست. کشتار جمعی غیرنظامیان بی‌گناه، شامل زنان، کودکان و سالخوردگان، به همراه تخریب عمدی زیرساخت‌های حیاتی و جابجایی وحشیانه جوامع، نقض غیرقابل توجیه حقوق بشر است. این جنایات تنها حوادثی ایزوله نیستند؛ بلکه بخشی از یک تلاش سیستماتیک برای نابود کردن مردم فلسطین و سلب کرامت و وجود آن‌هاست. خشونت‌های مداوم بر غزه، همچنان مانع از بهره‌مندی زنان و دختران فلسطینی از حقوق بنیادی خود می‌شود و هرگونه امکان برای توانمندسازی آن‌ها را تضعیف می‌کند. جامعه بین‌المللی باید این وحشت‌ها را آن‌طور که هستند، شناسایی کرده و اقدام فوری و قاطعی برای محاسبه مسئولان انجام دهد.

READ  ضرورت حساسیت جامعه جهانی به تهدیدات اسرائیل

خانم رئیس،

جمهوری اسلامی ایران به نقش حیاتی زنان در پیشبرد پیشرفت‌های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی اذعان دارد. پیشرفت‌های قابل توجهی در ترویج رشد فراگیر و حفظ حقوق زنان در عرصه‌های مختلف صورت گرفته است. برخی از موارد این پیشرفت‌ها عبارتند از:

  • زنان اکنون 33 درصد از هیئت علمی دانشگاه‌ها را تشکیل می‌دهند.
  • زنان 40 درصد در علوم پزشکی و بیش از 50 درصد در حوزه سلامت را شامل می‌شوند.
  • زنان 45 درصد از نیروی کار بخش عمومی و 74 درصد از بخش خصوصی را تشکیل می‌دهند.
  • زنان 32,000 کسب و کار را در اختیار دارند.
  • هر سال 300,000 زن روستایی و عشایری آموزش کارآفرینی می‌بینند.
  • زنان 41 درصد از مشاغل جدید را کسب کرده‌اند.

از زمان تشکیل دولت وحدت ملی در 2024، تمرکز قابل توجهی بر مشارکت زنان در سیاست‌گذاری‌ها صورت گرفته است، که منجر به انتصاب بیش از 190 زن به سمت‌های مدیریتی در سراسر ایران شده است. برخی از این انتصابات شامل موارد تاریخی زیر است:

  • چهار زن به کابینه دولت 14ام منصوب شده‌اند، از جمله اولین سخنگوی زن و وزیر راه و شهرسازی.
  • 14 رئیس زن از مؤسسات دولتی به‌طور مستقیم به‌وسیله رئیس‌جمهور منصوب شده‌اند.
  • 13 زن به عنوان معاون وزیر، 17 مشاور و دستیار وزیر، 110 زن به عنوان مدیرکل، 17 زن به عنوان استاندار و 16 زن به عنوان رئیس منطقه منصوب شده‌اند.
  • دستور رئیس‌جمهور برای تقویت نقش رهبری زنان در استان‌ها، ادارات شهری و بخش‌های کلیدی دولتی.

در پایان، خانم رئیس، با وجود تأثیرات منفی اقدامات یکجانبه و کمپین فشار حداکثری که قبلاً شکست خورده است، زنان ایرانی به راه خود برای پیشرفت ادامه می‌دهند و جامعه و خانواده‌های خود را تقویت می‌کنند. پایداری و اراده آن‌ها در پیشبرد پیشرفت‌ها در تمام جنبه‌های زندگی‌شان کلیدی بوده است. در حالی که فشارهای خارجی در تلاش برای تضعیف حقوق آن‌هاست، زنان ایرانی به شکل‌گیری آینده‌ای عادلانه‌تر برای خود و جوامعشان ادامه می‌دهند.

READ  ایران و روسیه؛ ترسیم نقشه راه 20 ساله همکاری‌های استراتژیک

نوشته‌های مشابه