مجله موزه ملی ایران به مناسبت هفته میراث فرهنگی شماره جدیدی منتشر کرد

مجله موزه ملی ایران به مناسبت هفته میراث فرهنگی شماره جدیدی منتشر کرد

نشریه فصلی موزه ملی ایران، شماره جدید خود (جلد ۳، شماره ۱) را به مناسبت هفته میراث فرهنگی منتشر کرده است. این نشریه همزمان با روز جهانی موزه در تاریخ ۱۸ مه، منتشر شده و شامل ۱۷ مقاله است که به پژوهش‌های میدانی باستان‌شناسی، مطالعات مربوط به مجموعه‌های موجود در موزه ملی ایران و دیگر موضوعات مرتبط با موزه‌ها و موزه‌شناسی می‌پردازد. این نشریه به زبان‌های انگلیسی و فارسی منتشر شده و به صورت رایگان در دسترس عموم قرار دارد.

از نکات برجسته این شماره می‌توان به نتایج پژوهش‌های میدانی در محوطه پایینی پالئولیتیک دهتل در استان هرمزگان اشاره کرد. بعلاوه، بقایای جانوری از غار وزمه در کرمانشاه، تنوع حیات وحش در منطقه زاگرس غربی را در طول ۷۰,۰۰۰ سال گذشته روشن می‌سازد. این نشریه همچنین یافته‌هایی درباره بقایای انسانی سوزانده شده در زرده ساحل نزدیک کاشان ارائه می‌دهد که شواهد جدیدی از مراسم تدفین در دوره نوسنگی را نشان می‌دهد. یک مهر سفالی کشف شده در تپه جامعه شُران در دشت ماهیدشت، دیدگاه‌هایی درباره ارتباطات پیش از تاریخ بین زاگرس مرکزی، سوسیا و بین‌النهرین ارائه می‌دهد.

  • مطالعه‌ای درباره یک محوطه دوره باکون در ارتفاعات فارس که شواهدی از فعالیت‌های دامپروری فصلی را نشان می‌دهد.
  • تحلیل لوح‌های سفالی سوسا (۳۱۰۰–۲۹۰۰ قبل از میلاد) که زراعت اولیه، سازماندهی نیروی کار و نقش سوسا به عنوان یک مرکز اداری را مستند می‌کند.
  • یک لوح آکدی جدید شناسایی شده که بازسازی معبد آبابار در لارسای یک پادشاه بابلی را تشریح می‌کند.
  • بررسی صحنه‌های قربانی‌کردن بر روی کاسه ارجان و تحلیل اصطلاحات ایلامی مانند “تکارا” که در آرشیوهای پرسپولیس یافته شده و به روشن کردن رویه‌های اداری امپراتوری هخامنشی کمک می‌کند.
READ  مونجی ایران به تیم بسکتبال ال‌سد پیوست!

روش‌های پیشرفته‌ای در مطالعاتی مانند اسکن CT مومیایی‌های نمکی چهرآباد به نمایش گذاشته شده است که آسیب‌های ناشی از ریزش معدن را تجزیه و تحلیل می‌کند. همچنین تحقیق دیگری به هدف عملکرد سوراخ‌ها در سرستون‌های پرسپولیس می‌پردازد و پیشنهاد می‌کند که این سوراخ‌ها برای آویزان کردن دکوراسیون‌های سبک استفاده می‌شدند. این شماره همچنین به سکه‌های کشف شده توسط هرزفلد در پرسپولیس، آثار به سبک مصری در ایران هخامنشی و منابع کبالت در سرامیک‌های لعاب‌دار آبی از ایران و چین (قرن‌های ۱۲ تا ۱۷ میلادی) می‌پردازد.

یک نقاشی از دوره قاجار در مجموعه موزه ملی ایران به تازگی به نبرد ایروان در سال ۱۸۰۴ نسبت داده شده است. موضوعات عملی موزه‌شناسی نیز مورد بحث قرار گرفته‌اند، از جمله استراتژی‌هایی برای کاهش خطر زلزله برای اشیاء موزه و کاربرد مفهوم زیبا‌شناسی کانت در زمینه آثار موزه‌ای.

از زمان تأسیس، این نشریه ۴۳ مقاله منتشر کرده و ۱۸,۲۸۶ بازدید و ۱۰,۵۱۳ دانلود داشته است. این موضوع نشان‌دهنده نقش رو به رشد آن به عنوان یک پلتفرم برای پژوهش‌های بین‌رشته‌ای در زمینه باستان‌شناسی، تاریخ و مطالعات موزه‌ای است. این نشریه تعهد موزه ملی ایران به ترویج گفت‌وگوی علمی و انتشار دانش در مورد میراث فرهنگی غنی ایران را تأکید می‌کند.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *