مرکز فرهنگی اندیشه به بررسی "کنکلاو" می‌پردازد: نگاهی به آثار و تأثیرات فرهنگی

مرکز فرهنگی اندیشه به بررسی “کنکلاو” می‌پردازد: نگاهی به آثار و تأثیرات فرهنگی

فیلم “Conclave”، یک اثر هیجان‌انگیز سیاسی به کارگردانی ادوارد برگر، کارگردان و نویسنده آلمانی، روز سه‌شنبه در مرکز فرهنگی اندیشه در تهران به نمایش درخواهد آمد. این فیلم بر اساس رمان 2016 رابرت هریس ساخته شده و با حضور منتقدان فیلم حمیدرضا رنجبرزاده و محسن سلیمانی فخر، پس از نمایش یک جلسه نقد و بررسی برگزار خواهد شد.

“Conclave” داستانی پر از تنش و رمز و راز را روایت می‌کند که در پی مرگ ناگهانی یک پاپ، کاردینال توماس لارنس (با بازی رالف فاینس) تلاش می‌کند تا جانشینی برای وی انتخاب کند و در این مسیر، اسرار تاریک و رسوایی‌های اطراف نامزدهای اصلی را کشف می‌کند.

  • نامزدهای اصلی: چهار شخصیت کلیدی در این داستان نمایان می‌شوند:
    • آلدو بلینی: یک پیشرو از ایالات متحده
    • جاشوا آدیمی: یک محافظه‌کار اجتماعی از نیجریه
    • جوزف ترمبلای: یک محافظه‌کار اصلی از کانادا
    • گوفردو تده‌سکو: یک سنت‌گرای ایتالیایی

تنش‌ها در زمان برگزاری کنگره شدت می‌گیرد، زمانی که اسقف یانوش ووزنیاک فاش می‌کند که پاپ مرحوم قبل از مرگش از ترمبلای خواسته بود که استعفا دهد، ادعایی که ترمبلای به شدت آن را انکار می‌کند. در همین حال، بلینی تصمیم می‌گیرد تا هر طور که شده مانع پیشرفت تده‌سکو شود.

با آغاز کنگره، لارنس یک موعظه را ایراد می‌کند که موجب تفکر و تردید می‌شود و عده‌ای آن را به عنوان نشانه‌ای از تمایل خود او به مقام پاپی تفسیر می‌کنند. در دور اول رأی‌گیری، هیچ‌یک از نامزدها موفق به کسب دو سوم آرا نمی‌شوند، با این حال آدیمی پیشتاز است اما با سیاست‌های کلیسایی دست و پنجه نرم می‌کند.

READ  ایران در بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب مسقط؛ فرصتی برای گسترش فرهنگ و ادبیات ایرانی

داستان پیچیده‌تر می‌شود زمانی که مونسنیور ری‌ماند اوماولی، دستیار لارنس، متوجه می‌شود که پاپ مرحوم برای کاردینال منصوب وینسنت بنیتز سفری به یک قرار ملاقات پزشکی ترتیب داده بود که این سفر لغو شده است.

در ادامه، آدیمی با اتهاماتی مواجه می‌شود که به گذشته‌اش با خواهر شانومی، یک راهبه از نیجریه، مربوط می‌شود. این شایعات به اعتبار نامزدی او لطمه می‌زند و بلینی به ناچار به حمایت از ترمبلای می‌پردازد. در حالی که لارنس به جستجوی حقیقت ادامه می‌دهد، شواهد نگران‌کننده‌ای از تقلب در رأی‌گیری که توسط ترمبلای سازمان‌دهی شده، کشف می‌کند.

تنش‌ها در روز سوم رأی‌گیری افزایش می‌یابد، زمانی که یک انفجار کنگره را مختل می‌کند. در این حین، نامزدها با یک سری بمب‌گذاری‌های انتحاری در اروپا مواجه می‌شوند. تده‌سکو با سخنان تحریک‌آمیز خود خواستار خشونت می‌شود، در حالی که بنیتز بر صلح تأکید دارد. در نهایت، در یک چرخش غیرمنتظره، بنیتز به عنوان پاپ انتخاب می‌شود و نام “اینوکنت” را به خود می‌گیرد. اما افشاگری‌هایی درباره هویت واقعی او—که با ویژگی‌های بیولوژیکی مبهمی به دنیا آمده است—لارنس را به سفری درونی سوق می‌دهد تا با پیچیدگی‌های پاپی جدید و تار و پود سیاست‌های کلیسایی که در آن درگیر بوده، دست و پنجه نرم کند.

ادوارد برگر به خاطر آثارش، از جمله “Jack” (2014)، “All My Loving” (2019) و “All Quiet on the Western Front” (2022) شناخته شده است. او همچنین کارگردانی سریال‌های مطرحی چون “Deutschland 83” (2015) و “Patrick Melrose” (2018) را بر عهده داشته است. برای “All Quiet on the Western Front”، او جایزه اسکار بهترین فیلم بین‌المللی را دریافت کرده و نامزدی برای بهترین فیلمنامه اقتباسی و همچنین سه جایزه BAFTA را کسب کرده است. کار او در “Conclave” نیز نامزدی گلدن گلوب برای بهترین کارگردان را برایش به ارمغان آورد.

READ  بازچینی و فهرست‌نویسی تمام آثار موزه دافینه: یک گام بزرگ در حفظ تاریخ و فرهنگ

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *