وزارت بهداشت و یونیسف دست در دست هم، ۱۳ مرکز بهداشت در مناطق محروم را تجهیز می‌کنند!

وزارت بهداشت و یونیسف دست در دست هم، ۱۳ مرکز بهداشت در مناطق محروم را تجهیز می‌کنند!

با حمایت صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف)، وزارت بهداشت و آموزش پزشکی، ۱۳ مرکز مراقبت‌های بهداشتی اولیه (PHC) را در مناطق پرجمعیت پناهندگان در استان‌های سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی تأسیس و تجهیز کرده است. این تلاش مشترک به هدف تقویت خدمات بهداشتی برای کودکان آسیب‌پذیر و خانواده‌های آن‌ها انجام شده است. خدمات بهداشتی به بیش از ۱۰۰,۰۰۰ نفر، شامل پناهندگان و اعضای جامعه میزبان، ارائه می‌شود.

علاوه بر این، پاسخ یونیسف به سیلاب‌های ویرانگر در سال ۲۰۲۴ که شهرستان چابهار در استان سیستان و بلوچستان را تحت تأثیر قرار داد، شامل استقرار سریع دو واحد PHC سیار پیش‌ساخته بود. این سیلاب‌ها باعث خسارت‌های گسترده به ساختمان‌ها و زیرساخت‌ها شدند و جوامع، به‌ویژه کودکان و زنان، را در نیاز فوری به حمایت‌های بهداشتی قرار دادند.

این واحدها که با همکاری وزارت بهداشت و آموزش پزشکی مستقر شده‌اند، برای اطمینان از تداوم خدمات PHC برای جمعیت‌های آسیب‌دیده از سیلاب طراحی شده‌اند، به‌ویژه در نواحی که دسترسی به خدمات بهداشتی به شدت مختل شده بود.

تا کنون، این اقدام به ۵,۳۱۰ نفر، شامل ۵۰۰ کودک، خدمات رسانی کرده است و تعهد یونیسف به بهبود دسترسی به خدمات بهداشتی برای آسیب‌پذیرترین جمعیت‌ها در سرتاسر کشور را تقویت می‌کند.

مراکز PHC یک بسته جامع از مداخلات بهداشتی و تغذیه‌ای را ارائه می‌دهند که به تمام گروه‌های سنی توجه دارند، با تأکید ویژه بر کودکان و زنان در سنین باروری. این تسهیلات به‌عنوان اولین نقطه تماس در سیستم بهداشتی عمل می‌کنند و نقش حیاتی در ارائه مراقبت‌های جامع و قابل دسترس ایفا می‌کنند. با توجه به اهمیت دسترسی عادلانه، یونیسف اطمینان حاصل کرده است که این خدمات شامل افرادی با نیازهای ویژه نیز می‌شود.

READ  انتشار استراتژی و چشم‌انداز جدید UNHCR برای ایران در سال‌های 2025-2027

در فوریه، دو سازمان به همکاری پرداختند تا خدمات پزشکی به کودکان زیر پنج سال که از سوءتغذیه حاد شدید (SAM) رنج می‌برند، در زابل، جنوب شرقی استان سیستان و بلوچستان ارائه دهند. با تأمین مالی عملیات‌های بشردوستانه و حفاظت مدنی اروپا (ECHO)، یونیسف از سپتامبر ۲۰۲۴ به این کودکان درمان رایگان ارائه می‌دهد.

در بیمارستان امیرالمؤمنین، بیش از ۵۴ کودک مبتلا به سوءتغذیه حاد شدید، درمان‌های پزشکی حیاتی را دریافت کرده‌اند تا اطمینان حاصل شود که آن‌ها تحت درمان‌های نجات‌دهنده زندگی قرار می‌گیرند. این ابتکار نه تنها دسترسی به خدمات درمانی را بهبود می‌بخشد، بلکه بر روی کودکان دارای ناتوانی و کسانی که بیشترین نیاز را دارند، تمرکز می‌کند و اطمینان می‌دهد که هیچ کودکی جا نماند.

با شناخت مشکلات عمیق‌تر امنیت غذایی، این پروژه در طول سال ۲۰۲۵ ادامه خواهد داشت. در عرض سه ماه، یک برنامه مکمل حفاظت اجتماعی به خانوارهای دارای موارد SAM کارت‌های نقدی ارائه می‌دهد تا به خانواده‌ها کمک کند تا غذاهای مغذی خریداری کنند و بهبود کلی رفاه خود را افزایش دهند.

  • استقرار ۱۳ مرکز PHC برای ارائه خدمات بهداشتی به ۱۰۰,۰۰۰ نفر
  • تأمین خدمات بهداشتی برای کودکان و زنان آسیب‌پذیر
  • پاسخ به سیلاب‌ها با استقرار دو واحد PHC سیار
  • تأمین خدمات بهداشتی برای ۵,۳۱۰ نفر، از جمله ۵۰۰ کودک
  • ارائه خدمات درمانی رایگان به کودکان مبتلا به سوءتغذیه حاد شدید

با توجه به این اقدامات، یونیسف و وزارت بهداشت و آموزش پزشکی عزم خود را جزم کرده‌اند تا از آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه حمایت کنند و دسترسی به خدمات بهداشتی را برای همه بهبود بخشند.

READ  وزارت بهداشت برنامه‌ریزی برای پیشگیری از سرطان با ترویج رژیم‌های غذایی سالم

این تلاش‌ها نشان‌دهنده تعهد مشترک به بهبود وضعیت بهداشتی و تغذیه‌ای در مناطقی است که بیشتر تحت تأثیر بحران‌ها قرار دارند و بر اهمیت همکاری‌های بین‌المللی در زمینه بهداشت و درمان تأکید می‌کند.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *