وزیر فرهنگ ایران به عکاس جنگی غزه ادای احترام کرد پس از مرگ غم‌انگیزش

وزیر فرهنگ ایران به عکاس جنگی غزه ادای احترام کرد پس از مرگ غم‌انگیزش

در پی حمله هوایی اسرائیل به غزه، خبرهایی ناراحت‌کننده از مرگ عکاس فلسطینی، فاطمه حسونه، منتشر شده است. او به همراه خانواده‌اش در این حمله جان خود را از دست داد. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران، سید عباس صالحی، در پیامی در شبکه اجتماعی X، ابراز تاسف عمیق خود را از این واقعه اعلام کرد. مرگ فاطمه حسونه، نماد درد و رنج غزه، واقعاً دلخراش است. او همچنین به تأثیرگذاری فاطمه در مستند «روح خود را در دست بگذار و برو» اشاره کرد که یک روز قبل از مرگش به جشنواره کن پذیرفته شده بود.

فاطمه حسونه، ۲۵ ساله، عکاس فلسطینی بود که به خاطر مستند کردن تأثیرات عملیات‌های نظامی اسرائیل بر غیرنظامیان غزه، شناخته شده بود. او در حمله هوایی‌ای که خانه‌اش در شهر غزه را هدف قرار داد، جان خود را از دست داد.

حسونه در شبکه‌های اجتماعی نوشته بود: «اگر بمیرم، می‌خواهم مرگم بلند باشد. نمی‌خواهم فقط یک خبر فوری باشم یا یک عدد در یک گروه، می‌خواهم مرگی داشته باشم که دنیا بشنود، تأثیری که از زمان باقی بماند و تصویری که زمان یا مکان نتواند آن را دفن کند.»

تنها چند روز پیش از ازدواجش، حسونه در حمله هوایی اسرائیل جان خود را از دست داد. در این حمله، نه نفر از اعضای خانواده‌اش، از جمله خواهر باردارش، نیز کشته شدند.

نیروی نظامی اسرائیل ادعا کرد که این حمله به هدف یک عضو حماس که با حملات علیه نظامیان و غیرنظامیان اسرائیلی مرتبط بود، انجام شده است.

بر اساس گزارش‌ها، مرگ حسونه تنها ۲۴ ساعت پس از انتخاب مستند «روح خود را در دست بگذار و برو»، به کارگردانی سپیده فارسی، برای بخش مستقل ACID جشنواره کن صورت گرفت. این مستند شامل گفتگوهای تصویری عمیق بین فارسی و حسونه است که از زمان تلاش فارسی برای مستندسازی رویدادهای غزه آغاز می‌شود.

READ  گزارش ویژه: فیلمسازان محاصره شده در غزه، صدای خود را به جهانیان می‌رسانند

فارسی آخرین گفتگویش با حسونه را به یاد می‌آورد و می‌گوید: «او ابراز اشتیاق کرد که به کن برود، اما تأکید کرد که تنها در صورتی می‌تواند برود که بتواند به غزه برگردد.» این نشان‌دهنده ارتباط عمیق حسونه با وطنش بود. فارسی همچنین از چالش‌های خود در تأمین ترتیبات سفر گفت و ابراز نگرانی کرد که ممکن است حسونه از خانواده‌اش جدا شود.

فارسی همچنین نگرانی خود را از اینکه حسونه ممکن است به دلیل کارش هدف قرار بگیرد، ابراز کرد و اشاره کرد که تا ۱۶ فوریه، حداقل ۱۵۷ خبرنگار و کارمند رسانه‌ای در غزه به دلیل خشونت‌های جاری کشته شده بودند.

در پی این تراژدی، فارسی ادعاهای اسرائیل مبنی بر اینکه یک افسر حماس در زمان حمله در خانه حسونه حضور داشته است را «کاملاً نادرست» خواند و وضعیت را «فاجعه‌آمیز» توصیف کرد.

این درگیری مداوم تلفات و آسیب‌های ویرانگری به همراه داشته است. وزارت بهداشت غزه و سازمان ملل گزارش داده‌اند که حداقل ۵۱,۰۶۵ نفر از زمان آغاز درگیری‌ها در ۱۸ ماه گذشته جان خود را از دست داده‌اند. با این حال، یک نظرسنجی آماری منتشر شده در مجله پزشکی لنست نشان داده که آمار واقعی ممکن است ۱۵,۰۰۰ نفر بیشتر باشد.

در بیانیه‌ای، انجمن سینمای مستقل فرانسه—مسئول بخش ACID—از مرگ حسونه ابراز وحشت کرد و گفت: «ما فیلمی را تماشا کرده و برنامه‌ریزی کرده بودیم که در آن نیروی زندگی این زن جوان مانند یک معجزه به نظر می‌رسید.» آنها ادامه دادند: «لبخند او به اندازهٔ استقامتش جادویی بود. او شاهد بود، غزه را عکاسی می‌کرد، با وجود بمب‌ها غذا توزیع می‌کرد و بر فقدان و گرسنگی غلبه می‌کرد. ما داستان او را شنیدیم، از هر یک از حضورهایش خوشحال شدیم و برای او ترسیدیم.»

READ  سه فیلم کوتاه ایرانی در جشنواره بین‌المللی فیلم فریبورگ رقابت می‌کنند!

انجمن در پایان گفت: «دیروز با وحشت یاد گرفتیم که یک موشک اسرائیلی به ساختمان او هدف قرار داده و فاطمه و خانواده‌اش را کشته است. فیلمی که انتخاب کردیم تا نمایش دهیم، روح شگفت‌انگیز او را به تصویر کشید، اما اکنون مجبوریم روایت متفاوتی را ارائه دهیم.»

از زمان آغاز بمباران غزه توسط اسرائیل پس از ۷ اکتبر ۲۰۲۳، بیش از ۵۱,۰۰۰ نفر کشته شده‌اند که بیش از نیمی از آنها زنان و کودکان هستند. بر اساس وزارت بهداشت غزه، از زمان آتش‌بس، اسرائیل بمباران‌های کشنده خود را با شدت بیشتری از سر گرفته و حداقل ۳۰ نفر در حملات روز جمعه کشته شده‌اند.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *