پایان همکاری پاراگون با دولت ایتالیا: گزارشهای رسانهای در مورد سازنده بدافزار
شرکت Paragon Solutions، یک استارتاپ که دسترسی به فناوریهای نظارتی از جمله بدافزارهای تلفن همراه را به فروش میرساند، طبق گزارشهایی ارتباط خود را با دولت ایتالیا قطع کرده است.
روز پنجشنبه، روزنامه The Guardian به نقل از یک منبع ناشناس گزارش داد که Paragon در روز جمعه قرارداد خود با ایتالیا را به حالت تعلیق درآورده است، پس از آنکه WhatsApp اعلام کرد که یک کمپین هک را که از بدافزارهای این استارتاپ اسرائیلی برای هدف قرار دادن حدود 90 نفر استفاده میکرد، مختل کرده است. روز چهارشنبه، Paragon قرارداد خود را پس از آنکه این شرکت متوجه شد که دولت ایتالیا “شرایط خدمات و چارچوب اخلاقی” مورد توافق خود را نقض کرده است، پایان داد.
- قطع همکاری با دو نهاد دولتی ایتالیا: بر اساس گزارشهای Haaretz، Paragon قرارداد خود را با دو نهاد دولتی ایتالیا — یک نهاد اجرایی و یک نهاد اطلاعاتی — قطع کرده و دسترسی آنها به محصول بدافزاری خود به نام Graphite را قطع کرده است.
- عدم پاسخگویی دفتر نخستوزیری ایتالیا: دفتر نخستوزیری ایتالیا به درخواست TechCrunch برای اظهار نظر پاسخ نداد.
- تحلیل وضعیت توسط آژانس امنیت سایبری: آرتورو دی کوریندو، سخنگوی آژانس امنیت سایبری ملی ایتالیا، تأیید کرد که این آژانس در حال بررسی این موضوع با نمایندگان حقوقی Meta است.
دی کوریندو همچنین اشاره کرد که این موضوع به دلیل دخالت یک شرکت خارجی و نظارت احتمالی بر یک روزنامهنگار و یک فعال حقوق بشر، بسیار حساس است. او همچنین گفت که اطلاعات بیشتری در این زمینه در دسترس نیست.
مدیر عامل و یکی از بنیانگذاران Paragon، ایدان نوریچ، به TechCrunch گفت که او در مورد مشتریان و فعالیتهای خود صحبت نمیکند و از ارائه نظرات در مورد موارد ایتالیایی و ادعاهای WhatsApp خودداری کرد.
شهروندان هدف قرار گرفته در کشورهای اروپایی: در بیانیهای که روز چهارشنبه منتشر شد، دفتر نخستوزیری جورجیا ملونی ادعای دخالت در کمپین بدافزاری اعلام شده توسط WhatsApp را رد کرد و گفت که موضوعاتی که به طور قانونی محافظت میشوند، از جمله روزنامهنگاران، توسط سرویسهای اطلاعاتی ایتالیا هدف قرار نگرفتهاند.
پس از افشای وجود کمپین بدافزاری توسط WhatsApp، سه نفر به عنوان افرادی که هدف قرار گرفتهاند، مطرح شدند. تمامی آنها نسبت به دولت ایتالیا انتقاداتی داشتهاند.
- فرانچسکو کانچلاتو: مدیر وبسایت خبری Fanpage.it که سال گذشته گزارشی انتقادی درباره شاخه جوانان حزب راستگرای ملونی منتشر کرده بود.
- حسام الگوماتی: یک فعال لیبیایی که در سوئد زندگی میکند و به انتقاد از مذاکرات دولتهای ایتالیا و لیبی برای جلوگیری از عبور مهاجران از دریای مدیترانه پرداخت.
- لوکا کازارینی: یکی از بنیانگذاران سازمان غیردولتی Mediterranea Saving Humans که به مهاجران کمک میکند.
گزارشها حاکی از آن است که ممکن است قربانیان بیشتری در آینده نزدیک شناسایی شوند، نه فقط در ایتالیا. دولت ایتالیا اعلام کرده است که با WhatsApp تماس گرفته و درباره ادعاهای این شرکت تحقیق کرده است. این شرکت متعلق به Meta اعلام کرده است که در میان هدفهای هک، کاربران تلفن در کشورهای مختلفی از جمله اتریش، بلژیک، قبرس، جمهوری چک، دانمارک، آلمان، یونان، لتونی، لیتوانی، هلند، پرتغال، اسپانیا و سوئد نیز وجود دارند.
هیچ کدام از این دولتها، که از طریق سفارتهای ایالات متحده یا دیگر نهادهای دولتی تماس گرفته شدند، به درخواستهای TechCrunch برای اظهار نظر پاسخ ندادند.
در روز سهشنبه، جان فلیمن، رئیس اجرایی فرعی Paragon در ایالات متحده به TechCrunch گفت که این شرکت دولت ایالات متحده و “همپیمانان” غیر مشخص خود را به عنوان مشتریان به حساب میآورد. همچنین گزارش شده است که این شرکت یک زیرمجموعه در هامبورگ، آلمان دارد.
فلیمن همچنین به TechCrunch گفت که Paragon “نیاز دارد که همه کاربران شرایط و ضوابطی را بپذیرند که به طور صریح هدفگیری غیرقانونی روزنامهنگاران و دیگر شخصیتهای جامعه مدنی را ممنوع میکند.”
او افزود: “ما سیاست عدم تحمل در برابر چنین هدفگیریهایی داریم و هر مشتری که شرایط خدمات ما را نقض کند، همکاری با او را قطع خواهیم کرد.”
به نظر میرسد که در مورد مشتریان ایتالیایی خود، Paragon به سیاستهای خود پایبند بوده است.