اسرائیل باید به خاطر نسلکشی در غزه پاسخگو باشد
زهره ارشادی در روز سهشنبه، در جلسه کمیته ویژه منشور سازمان ملل، بیانیهای را به نمایندگی از اعضای جنبش عدم تعهد (NAM) قرائت کرد. در این بیانیه، جنبش عدم تعهد به شدت به ادامه کمپین نظامی وحشیانه اسرائیل علیه مردم بیدفاع فلسطین، به ویژه در نوار غزه، اعتراض کرد و بر لزوم برقراری آتشبس انسانی فوری و حفاظت از مردم فلسطین تأکید نمود.
ارشادی با ابراز نگرانی جدی NAM درباره هشدارهای گزارشگران ویژه سازمان ملل در خصوص “نسلکشی” در نوار غزه، از جامعه بینالمللی خواست تا به تعهدات خود احترام بگذارد و تمامی اقدامات لازم برای پایان دادن به کشتار را انجام دهد.
در این راستا، NAM از درخواست مطرح شده توسط آفریقای جنوبی در تاریخ 29 دسامبر 2023، برای پیگیری علیه رژیم اسرائیل در دیوان بینالمللی دادگستری (ICJ) به دلیل نقض تعهدات طبق کنوانسیون جلوگیری و مجازات جرم نسلکشی علیه فلسطینیان در نوار غزه استقبال کرد.
ارشادی همچنین به این نکته اشاره کرد که سیاستها و اقداماتی که توسط اسرائیل در سرزمینهای اشغالی انجام میشود، شامل “نقضهای جدی قانون بینالملل و سرپیچی آشکار از قطعنامههای سازمان ملل” است و از تمامی کشورهای جهان خواست تا از حمایت، تسهیل یا همکاری، بهطور مستقیم یا غیرمستقیم، با “این سیاستهای غیرقانونی” خودداری کنند.
- تأمین کمکهای انسانی و اجتماعی: کشورهای عضو NAM بر لزوم ادامه تأمین کمکهای انسانی و اجتماعی لازم به مردم فلسطین، از جمله پناهندگان، تأکید کردند.
- حمایت از آژانس سازمان ملل برای پناهندگان فلسطینی (UNRWA): نماینده ایران همچنین بر ضرورت حمایت از UNRWA تأکید کرد و به قانونگذاری اسرائیل که هدف آن محدود کردن فعالیتهای این آژانس در سرزمینهای اشغالی است، اعتراض کرد.
- پایبندی به اصول حقوق بینالملل: ارشادی بر تعهد NAM به اصول حقوق بینالملل و منشور سازمان ملل، بهویژه در مورد مسئله فلسطین تأکید کرد و از جامعه بینالمللی خواست تا اقداماتی عملی برای پایان دادن به اشغال، تحقق حقوق غیرقابل انتقال مردم فلسطین و برقراری عدالت پایدار انجام دهد.
رژیم اسرائیل از تاریخ 7 اکتبر 2023، حمله وحشیانه خود به غزه را آغاز کرد، پس از آنکه جنبش مقاومت فلسطین، حماس، عملیات تاریخی خود را علیه این رژیم اشغالگر در پاسخ به جنایات فزاینده آن علیه مردم فلسطین انجام داد.
رژیم تل آویو موفق به تحقق اهداف اعلام شده خود برای آزادسازی گروگانها و نابود کردن حماس نشد، با وجود اینکه حداقل 48,284 فلسطینی، عمدتاً زنان و کودکان، در غزه کشته شدند.
پس از 15 ماه نسلکشی، اسرائیل در نهایت شرایط مذاکره حماس را تحت آتشبس غزه که از تاریخ 19 ژانویه آغاز شد، پذیرفت.
این تحولات نه تنها بر روی وضعیت انسانی در نوار غزه تأثیر گذاشته، بلکه چالشهای جدی را برای جامعه بینالملل به وجود آورده است. اکنون زمان آن است که کشورهای مختلف به مسئولیتهای خود در قبال حقوق بشر و حمایت از مردم فلسطین عمل کنند.