اسپانیا و نروژ طرح ترامپ برای اخراج فلسطینی‌ها را محکوم کردند

اسپانیا و نروژ طرح ترامپ برای اخراج فلسطینی‌ها را محکوم کردند

در پی افزایش بحران انسانی در غزه، وزیران امور خارجه نروژ و اسپانیا، اسپن بارث ایده و خوزه مانوئل آلبارس، به شدت با طرح دونالد ترامپ برای «تسلط بر» این منطقه و جابجایی 2.3 میلیون فلسطینی از سرزمین محاصره شده غزه مخالفت کردند.

در جریان نشست وزیران امور خارجه گروه 20 در ژوهانسبورگ، این دیپلمات‌های ارشد بر مخالفت کشورهایشان با هرگونه جابجایی فلسطینیان از غزه تأکید کردند.

آلبارس وزیر امور خارجه اسپانیا تصریح کرد که غزه متعلق به مردم فلسطین است و تأکید کرد که مادرید به شدت از حق آنها برای ماندن در سرزمین خود حمایت می‌کند. او افزود که اسپانیا در حال ارائه کمک‌های انسانی به غزه است و در تلاش‌های بازسازی برای کمک به فلسطینیان برای بازسازی زندگی‌شان پس از جنگ ویرانگر رژیم اسرائیل که 15 ماه ادامه داشت، مشارکت خواهد کرد.

وزیر امور خارجه نروژ نیز هشدار داد که شواهد نگران‌کننده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد ترامپ در حال پیشبرد طرح‌های خود برای حذف فلسطینیان از سرزمین‌شان است و افزود که جابجایی ساکنان غزه نقض آشکار قوانین بین‌المللی است.

ایده به اهمیت کمک به فلسطینیان برای بازسازی وطنشان و تأمین حق آنها برای داشتن یک دولت مستقل اشاره کرد. او گفت که غزه‌ای‌ها نیازمند دریافت کمک‌های فوری بین‌المللی پس از تخریب بی‌رحمانه سرزمین فلسطینیان، هم از نظر فیزیکی و هم سیاسی هستند.

ترامپ در این باره گفته است که قصد دارد «نظاره‌گر» باشد تا ببیند آیا کشورهای دیگر می‌توانند طرح قابل قبولی برای مقابله با طرح جنجالی خود ارائه دهند.

از سوی دیگر، اسرائیلی‌ها همچنان «متعهد» به طرح ترامپ برای تسلط بر غزه و جابجایی ساکنان فلسطینی آن هستند. در بیانیه‌ای که هفته گذشته منتشر شد، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل تأکید کرد که او «متعهد به طرح رئیس‌جمهور ترامپ برای ایجاد غزه‌ای متفاوت» است.

READ  تهران از سازمان ملل می‌خواهد که در برابر طرح ترامپ برای غزه قاطعانه عمل کند

در این راستا، سازمان ملل هشدار داده است که هرگونه جابجایی اجباری غیرنظامیان از سرزمین‌های اشغالی به شدت تحت قوانین بین‌المللی ممنوع است و «معادل پاکسازی قومی» محسوب می‌شود.

رژیم اسرائیل پس از حمله غافلگیرکننده‌ای که در 7 اکتبر 2023 علیه آن صورت گرفت، به منظور «حذف» حماس جنگی را علیه غزه آغاز کرد. این حمله در پی سال‌ها سرکوب و اشغال فلسطینیان توسط اسرائیل انجام شد.

بر اساس گزارش وزارت بهداشت غزه، از آن زمان بیش از 48,200 فلسطینی در غزه کشته شده‌اند.

بیشتر جمعیت غزه چندین بار جابجا شده‌اند و برآورد می‌شود که 80 درصد ساختمان‌ها یا آسیب دیده یا ویران شده‌اند. سیستم‌های بهداشتی، آب، فاضلاب و بهداشت به طور کامل فروپاشیده و با کمبود مواد غذایی، سوخت، دارو و پناهگاه مواجه‌اند.

این وضعیت بحرانی انسانی در غزه نیازمند توجه و اقدام فوری جامعه جهانی است.

نوشته‌های مشابه