ایران بر تعهد خود به تقویت همکاری‌های هوش مصنوعی در منطقه تأکید می‌کند

ایران بر تعهد خود به تقویت همکاری‌های هوش مصنوعی در منطقه تأکید می‌کند

ترکیب استعداد، داده و نوآوری باعث شده است که ایران به عنوان یک بازیگر کلیدی در زنجیره ارزش هوش مصنوعی (AI) در منطقه شناخته شود. این کشور توانایی همکاری‌های معنادار و توسعه در زمینه هوش مصنوعی را دارد. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران، سطرها هاشمی، بر عزم این کشور برای ترویج همکاری‌های منطقه‌ای و ساخت آینده‌ای که هوش مصنوعی موجب شکوفایی و اتحاد می‌شود، تأکید کرده است.

هاشمی در کنفرانس “کریدور ایران 2025” که روز دوشنبه در دبی، امارات متحده عربی برگزار شد، اظهار داشت که ایران یکی از ذینفعان اصلی در فضای دیجیتال منطقه است و این کشور آماده است تا در زمینه هوش مصنوعی با کشورهای منطقه همکاری کند.

وی با اشاره به اپراتورهای تلفن همراه کشور و پلتفرم‌های خدمات دیجیتال موفق مانند اسنپ و دیجی‌کالا که هر یک بیش از 30 میلیون کاربر دارند، بیان کرد که این پلتفرم‌ها داده‌های چندوجهی فراوانی را فراهم می‌کنند که برای توسعه هوش مصنوعی ضروری است.

هاشمی همچنین با وجود تحریم‌های اقتصادی، به موفقیت ایران در توسعه یک اکوسیستم فین‌تک مقاوم اشاره کرد که همچنان در حال شکوفایی و نوآوری است.

وی افزود: “قابلیت‌های علمی و پژوهشی کشور ما ما را به خط مقدم پیشرفت‌های هوش مصنوعی رسانده است. در سال 2023، ایران در منطقه از نظر تعداد و کیفیت مقالات علمی در زمینه هوش مصنوعی در رتبه دوم قرار گرفت که نشان‌دهنده تعهد ما به پژوهش و توسعه پیشرفته است.”

هاشمی ادامه داد: “ایران در منطقه از نظر تعداد توسعه‌دهندگان هوش مصنوعی در رتبه دوم قرار دارد که عمق نیروی کار ماهر ما را نشان می‌دهد و در زمینه تعداد شرکت‌های هوش مصنوعی در رتبه چهارم قرار دارد که نشان‌دهنده اکوسیستم پویا و در حال رشد ماست.”

READ  اپل به دلیل شکایات از خطاها، ارسال هشدارهای خبری هوش مصنوعی را متوقف کرد!

وی تأکید کرد که سرمایه انسانی ایرانی که با هزینه‌های رقابتی در دسترس است، یک مزیت استراتژیک است که ایران را به عنوان یک شریک ارزشمند در ابتکارات منطقه‌ای هوش مصنوعی قرار می‌دهد.

هاشمی با اشاره به این که با پرورش محیط‌هایی که همکاری و سرمایه‌گذاری را تشویق می‌کنند، می‌توان منطقه خلیج فارس را به یک قدرت در زمینه هوش مصنوعی تبدیل کرد، بیان کرد: “این منطقه فرصت‌های بی‌نظیری برای ترویج ابتکارات هوش مصنوعی فراهم می‌آورد که به آرزوهای مشترک ما پاسخ می‌دهد.”

  • این منطقه نقش محوری در تحول اکوسیستم هوش مصنوعی دارد.
  • منطقه دارای نقاط قوت منحصر به فردی است که ما را قادر می‌سازد تا پتانسیل هوش مصنوعی را به دست آوریم و به یک رهبر دیجیتال جهانی تبدیل شویم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران ادامه داد که کشورهای منطقه سنگ بنای اقتصادهای مبتنی بر نوآوری را می‌گذارند و به طور فزاینده‌ای در زیرساخت‌های هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری می‌کنند.

هاشمی همچنین چارچوب استراتژیکی برای همکاری پیشنهاد داد که از نقاط قوت جمعی بهره‌برداری کند و توانمندی‌های انسانی ماهر ایران و زیرساخت‌های آن را با قابلیت‌های سرمایه‌گذاری و زیرساخت‌های کشورهای همسایه ترکیب کند.

وی خاطرنشان کرد: “با تأسیس مراکز شتاب‌دهنده هوش مصنوعی، تسهیل سرمایه‌گذاری مشترک در مناطق آزاد و تقویت همکاری‌های علمی و برنامه‌های تبادل نخبگان، می‌توانیم فرصت‌های جدیدی برای نوآوری و رشد اقتصادی ایجاد کنیم.”

کریدور ایران 2025

کریدور ایران 2025 که روز دوشنبه برگزار شد، هدف آن نمایش زیرساخت ارتباطی ایران به عنوان یک مسیر امن برای انتقال داده‌ها در منطقه بود. این کریدور به دنبال ترویج همکاری‌های منطقه‌ای در پیشرفت اقتصاد دیجیتال با تقویت زیرساخت‌های دیجیتال متصل است.

READ  ایران با موفقیت سامانه Saman-1 را به مدار پرتاب کرد!

کشور ایران نقش استراتژیکی به عنوان یک کریدور حیاتی ایفا می‌کند که مناطق را از طریق شبکه‌های فیبر نوری زیرزمینی و دریایی به هم متصل کرده و تنوع در امکانات دیجیتال را ترویج می‌دهد. این موقعیت امکان یکپارچگی پلتفرم‌های دیجیتال منطقه‌ای و ارتباطات داده‌ای سریع و قابل اعتماد را فراهم می‌کند.

این رویداد فرصت‌های سرمایه‌گذاری مشترک در سیستم‌های کابل بین‌منطقه‌ای را مورد بررسی قرار داد و از نقش ایران در تقاطع کریدورهای ترانس اوراسیا بهره‌برداری کرد: از خاورمیانه به آسیای مرکزی و قفقاز، از اقیانوس هند به دریای خزر و از خلیج فارس به دریای سیاه.

نوشته‌های مشابه