ایران به شورای امنیت نامه اعتراضی درباره تهدیدات آمریکا ارسال خواهد کرد
معاون وزیر امور خارجه ایران، کاظم غریبآبادی، اعلام کرد که این کشور قصد دارد نامهای به شورای امنیت سازمان ملل بنویسد تا به تهدیدات نظامی رئیسجمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، اعتراض کند. این اقدام به منظور ثبت تهدیدات ایالات متحده، که برخلاف قوانین بینالمللی و منشور سازمان ملل است، در سوابق شورای امنیت انجام خواهد شد.
غریبآبادی در پستی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی X گفت که این نامه بهعنوان یک پاسخ قاطع به تهدیدات اخیر ترامپ، که با مشارکت گسترده مردم ایران در مراسم سالگرد ۴۶ سالگی انقلاب اسلامی در روز دوشنبه همراه بود، نوشته خواهد شد. وی تأکید کرد: “ایران بهطور قاطع از امنیت و منافع ملی خود دفاع خواهد کرد.”
در تاریخ ۷ فوریه، ترامپ به روزنامه نیویورک پست گفت که او ترجیح میدهد به توافقی با ایران برسد تا اینکه بخواهد “آن را بمباران کند.”
ایران به اتهامات ترامپ مبنی بر تلاش برای دستیابی به سلاح هستهای پاسخ منفی داده است. در سال ۲۰۱۸، ترامپ بهطور یکجانبه ایالات متحده را از توافقی که تحت آن آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) در حال راستیآزمایی ماهیت صلحآمیز فعالیتهای هستهای ایران بود، خارج کرد. در آن زمان، ترامپ عمدتاً به دنبال دستیابی به توافقی جدید بود. این توافق با ایران توسط دولت باراک اوباما، رئیسجمهور پیشین ایالات متحده، مذاکره شده بود.
در حالی که دولت رئیسجمهور مسعود پزشکیار پیشتر نشاندهنده تمایل به مذاکرات احتمالی با ایالات متحده بود، رئیسجمهور در روز دوشنبه اعلام کرد که اقدام ترامپ برای امضای یک یادداشت ریاستجمهوری به منظور احیای “فشار حداکثری” بر ایران، با ادعاهای رئیسجمهور ایالات متحده مبنی بر تمایل به مذاکرات با تهران، در تضاد کامل است.
پیشتر، در تاریخ ۷ فوریه، رهبر انقلاب اسلامی، آیتالله سید علی خامنهای، گفت که مذاکره با چنین دولتی که به ایالات متحده مشهور است، عاقلانه نخواهد بود. آیتالله خامنهای همچنین گفت که ایران به هر تهدیدی پاسخ خواهد داد.
- تهدیدات ترامپ: رئیسجمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، به تهدیدات نظامی علیه ایران پرداخته است.
- پاسخ قاطع ایران: غریبآبادی تأکید کرد که ایران امنیت و منافع ملی خود را بهطور قطعی محافظت خواهد کرد.
- توافق هستهای: ایران به اتهامات ترامپ مبنی بر تلاش برای دستیابی به سلاح هستهای پاسخ منفی داده است.
- مذاکرات: دولت ایران پیشتر تمایل به مذاکرات با ایالات متحده را نشان داده بود، اما اکنون در تضاد با اقدامات ترامپ قرار دارد.
- موضع خامنهای: رهبر انقلاب اسلامی اعلام کرده است که هر تهدیدی را پاسخ خواهد داد.
رهبر انقلاب اسلامی با قاطعیت اعلام کرد: “اگر آنها به ما تهدید کنند، ما نیز به آنها تهدید میکنیم. اگر آنها آن تهدید را عملی کنند، ما نیز تهدید خود را عملی خواهیم کرد. اگر امنیت ملت ما را نقض کنند، بدون شک امنیت آنها را نقض خواهیم کرد.”
در نتیجه، ایران با جدیت به تهدیدات خارجی پاسخ میدهد و بهدنبال حفظ امنیت و منافع ملی خود است. در این شرایط، جامعه بینالمللی باید به دقت تحولات را رصد کند و به دنبال راهحلهایی برای کاهش تنشها باشد.