ایران در نشست D-8 قاهره، نقشه‌راه استراتژیک گردشگری را پیشنهاد کرد

ایران در نشست D-8 قاهره، نقشه‌راه استراتژیک گردشگری را پیشنهاد کرد

در روز سه‌شنبه، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران، سید رضا صالحی امیری، بر لزوم رویکردی تحولی به گردشگری به عنوان محرکی برای صلح پایدار و تجدید تمدن اسلامی در پنجمین نشست مقامات ارشد D-8 در قاهره تأکید کرد. این نشست با حضور نمایندگان عالی‌رتبه کشورهای عضو D-8 برگزار شد و صالحی امیری نقشه‌راه استراتژیک جامعی را برای بازتعریف گردشگری به عنوان یکی از ارکان دیپلماسی تمدنی، توسعه پایدار و تولید سرمایه فرهنگی ارائه داد.

وزیر ایران، کشورش را به عنوان رهبری در حکمرانی هوشمند، دیپلماسی فرهنگی و سرمایه‌گذاری در ساخت تمدن در دنیای اسلام معرفی کرد. او با اشاره به تغییرات ژئوپولیتیکی و ظهور فناوری‌های نوین همچون هوش مصنوعی، بر نیاز به یک نظم جهانی جدید مبتنی بر عقلانیت اسلامی، حکمت شرقی و نوآوری‌های تکنولوژیکی تأکید کرد.

وی گفت: “جهان آینده میدان نبرد مفاهیم، روایت‌ها و تمدن‌ها است.” او افزود که کشورهایی که از ابزارهای قدرت نرم مانند گردشگری بهره می‌برند، قادر خواهند بود هویت خود را بهتر مطرح کنند، انسجام را تقویت کنند و تصویر واقعی‌تری از خود به جامعه جهانی ارائه دهند.

در ادامه اظهاراتش، صالحی امیری سیاست گردشگری دولت ایران را تشریح کرد و گفت که این سیاست از رویکرد سنتی به یک سیاست توسعه‌محور، مبتنی بر فناوری و استراتژیک اقتصادی تغییر یافته است.

وی به دارایی‌های منحصر به فرد میراث ملموس و ناملموس ایران اشاره کرد و بر پیشرفت کشور به سمت تبدیل شدن به یک هاب منطقه‌ای برای گردشگری سلامت، احیای مسیرهای تاریخی، زیرساخت‌های هوشمند و سرمایه‌گذاری بین‌المللی تأکید نمود. برخی از ابتکارات کلیدی شامل:

  • ایجاد مرکز سرمایه‌گذاری گردشگری
  • راه‌اندازی اولین واحد هوش مصنوعی کشور که به بخش گردشگری اختصاص دارد
READ  ایران به فینال قهرمانی فوتبال مینی آسیا ۲۰۲۵ راه یافت!

صالحی امیری همچنین بر حکمرانی اخلاقی، عادلانه و انسانی در زمینه فناوری‌های نوظهور مانند هوش مصنوعی تأکید کرد و نسبت به قربانی کردن هویت فرهنگی، اصالت محلی و برابری به نام توسعه هشدار داد. او گفت: “شکاف دیجیتالی نباید منجر به حاشیه‌نشینی فرهنگی یا پاک‌سازی میراث غیرمتمرکز شود.”

به عنوان بخشی از اظهاراتش، وزیر ایرانی نقشه‌راه استراتژیکی را برای تقویت همکاری‌های درون‌تمدنی و ترویج دیپلماسی اقتصادی بین اعضای D-8 معرفی کرد. او خواستار سازماندهی سالانه یک نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و سرمایه‌گذاری D-8 شد و پیشنهاد داد اولین دوره آن در فوریه 2026 در تهران برگزار شود.

صالحی امیری همچنین بر لزوم حذف متقابل الزامات ویزا میان کشورهای عضو برای تسهیل سفر در دنیای اسلام تأکید کرد و پیشنهاد ایجاد یک صندوق مشترک سرمایه‌گذاری گردشگری برای تأمین مالی پروژه‌های بزرگ منطقه‌ای را مطرح نمود.

در میان سایر اقدامات عملی، صالحی امیری پیشنهاد ایجاد یک پایگاه داده جامع از فرصت‌های سرمایه‌گذاری، راه‌اندازی بسته‌های گردشگری چندملیتی برای تشویق به اقامت طولانی‌تر بازدیدکنندگان، تأسیس دفتر گردشگری منطقه‌ای، گسترش مسیرهای پروازی مستقیم و چندمقصدی میان کشورهای عضو و ارائه برنامه‌های آموزشی تخصصی در زمینه بازاریابی دیجیتال، مدیریت مقصد و حفاظت هوشمند از میراث را مطرح کرد.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *