ایران و ایتالیا: تقویت همکاری‌های بهداشتی برای آینده‌ای سالم‌تر

ایران و ایتالیا: تقویت همکاری‌های بهداشتی برای آینده‌ای سالم‌تر

وزیر بهداشت ایران، محمدرضا ظفرقندی، و همتای ایتالیایی‌اش، اورازیو شیلاچی، در مورد راه‌های ارتقاء همکاری‌ها در حوزه سلامت، به‌ویژه در زمینه جمعیت سالمند و سلامت دیجیتال گفتگو کردند. این دیدار در حاشیه هفتاد و هشتمین مجمع جهانی بهداشت (WHA) که از ۱۹ مه آغاز شده و تا ۲۷ ژوئن در ژنو، سوئیس ادامه دارد، برگزار شد.

شیلاچی، مقام ایتالیایی، در مورد برنامه‌های سلامت در ایتالیا توضیح داد و گفت که سیستم بهداشت این کشور بر اولویت پیشگیری و ترویج سلامت متمرکز است. او همچنین اشاره کرد که برنامه‌های مربوط به سالمندی و تحول سلامت دیجیتال از مهم‌ترین برنامه‌های کشور ایتالیا به شمار می‌روند. با توجه به جمعیت سالمند ایتالیا، سیاست‌های بهداشتی این کشور بر مراقبت و پیشگیری تأکید می‌کند.

ظفرقندی همچنین با تأکید بر توانمندی‌های بالای ایران در حوزه بهداشت، آمادگی خود را برای به اشتراک‌گذاری تجربیات وزارت بهداشت در زمینه نظام بهداشت اولیه، برنامه پزشک خانواده، سیستم ارجاع و زمینه‌های درمانی با ایتالیا اعلام کرد.

وی ادامه داد: «دو کشور تفاهم‌نامه‌های مختلفی در حوزه سلامت، از جمله دارو، تجهیزات پزشکی و آموزش پزشکی امضا کرده‌اند. ما به دنبال تقویت همکاری‌ها و بررسی روش‌های اجرایی توافقات به‌دست‌آمده هستیم.»

ظفرقندی با تأکید بر اینکه دو کشور با چالش‌های مشابهی از جمله جمعیت سالمند و بیماری‌های غیرواگیر مواجه هستند، پیشنهاد کرد که فهرستی از ظرفیت‌های همکاری تهیه شده و یک گروه کاری برای به اشتراک‌گذاری چالش‌ها و ارتقاء ارتباطات تشکیل شود.

برای تقویت دیپلماسی بهداشت، وزیر بهداشت همچنین با همتایان خود از سوئیس و عربستان سعودی دیدارهایی داشته است.

هفتاد و هشتمین مجمع جهانی بهداشت

مجمع جهانی بهداشت با محوریت موضوع «یک جهان برای سلامت»، نمایندگان عالی‌رتبه کشورهای مختلف را گرد هم می‌آورد تا به چالش‌های بهداشتی بپردازند. این گردهمایی در یک زمان حساس برای سلامت جهانی برگزار می‌شود، زیرا کشورهای عضو با تهدیدات نوظهور و تغییرات عمده در زمینه سلامت جهانی و توسعه بین‌المللی روبه‌رو هستند.

READ  کاهش ۴۰ درصدی هزینه‌های درمان با هوش مصنوعی: گزارش رسمی

تم امسال بر تعهد مستمر سازمان جهانی بهداشت (WHO) به همبستگی و برابری تأکید دارد و خاطرنشان می‌کند که حتی در زمان‌های بی‌سابقه، هر فرد در هر کجا باید شانس برابر برای زندگی سالم داشته باشد.

در طول این نشست، شرکت‌کنندگان به بررسی و تفکر در مورد اولویت‌ها و چالش‌های کنونی و آینده بهداشت جهانی خواهند پرداخت. همچنین کشورهای عضو نظرات خود را در مورد هر سند مربوطه اعلام خواهند کرد، به‌نقل از علیرضا بیگلری، یکی از مقامات وزارت بهداشت.

ظفرقندی بیانیه‌ای در مورد ۳۵ سند خاص مرتبط با سیستم بهداشت کشور ارائه خواهد کرد؛ از این تعداد، ۲۹ سند به فعالیت‌های عمومی بهداشت و شش سند به فعالیت‌های بخش‌های مختلف و همکاری‌های بین‌المللی اختصاص دارد.

علاوه بر این، موضوعات دیگری همچون بودجه و مسائل مالی، وضعیت عضویت کشورهای عضو، حسابرسی و مسائل مطرح‌شده در جلسه هیئت اجرایی WHO توسط کمیته‌های تخصصی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

در هفتاد و هشتمین مجمع جهانی بهداشت، مجموعاً ۵۶ موضوع در قالب اسناد مورد بحث قرار خواهد گرفت، به‌گفته بیگلری.

در حاشیه WHA، وزیر بهداشت برنامه‌ریزی کرده است تا با همتایان خود از سوئیس، ایتالیا، قطر، عمان، عراق، عربستان سعودی، هند، کوبا و مدیر WHO برای دفتر منطقه‌ای مدیترانه شرقی (EMRO) دیدارهایی داشته باشد تا روابط را گسترش دهد.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *