ایران و تاجیکستان: عزم برای گسترش همکاری‌ها به سمت افق‌های نوین

ایران و تاجیکستان: عزم برای گسترش همکاری‌ها به سمت افق‌های نوین

وزرای امور خارجه ایران و تاجیکستان به حساسیت تحولات کنونی در منطقه و وجود چالش‌ها و نگرانی‌های مشترک اشاره کرده و بر لزوم ادامه مشاوره‌های نزدیک و مستمر در سطح دو جانبه تأکید کردند. این مشاوره‌ها باید در قالب نشست‌های مشاوره سیاسی و همچنین در سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی انجام شود.

وزیر امور خارجه تاجیکستان، سیrojiddin Muhriddin، که به همراه هیئتی بلندپایه به ایران سفر کرده است، به منظور شرکت در «فروم گفت‌وگوی تهران» روز شنبه با همتای ایرانی خود، عباس عراقچی، در تهران دیدار و گفتگو کرد.

در این نشست، دو طرف روابط دوجانبه را مورد بررسی قرار داده و از روابط خوب بین دو کشور در تمامی زمینه‌های مورد علاقه مشترک ابراز رضایت کردند.

آن‌ها مشترکات تاریخی، تمدنی، فرهنگی، زبانی و مذهبی دو ملت را به عنوان یک دارایی غیرقابل جایگزین برای تقویت روزافزون روابط بین دو کشور دانستند و بر عزم رهبران دو ملت برای افزایش بیشتر روابط تأکید کردند.

عباس عراقچی در این جلسه مواضع جمهوری اسلامی ایران را در حمایت از مردم مظلوم فلسطین توضیح داد و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و کرانه باختری را محکوم کرد. وزیر امور خارجه ایران بر لزوم اتخاذ موضعی متحد و قاطع از سوی کشورهای اسلامی برای پایان دادن به نسل‌کشی و متوقف کردن جنگ‌افروزی‌های رژیم تأکید کرد.

  • تأکید بر مشاوره‌های نزدیک: وزرای امور خارجه بر لزوم استمرار مشاوره‌های سیاسی و همکاری‌های دوجانبه تأکید کردند.
  • روابط دوجانبه: دو طرف از روابط خوب و مثبت بین ایران و تاجیکستان ابراز رضایت کردند.
  • مشترکات فرهنگی: آن‌ها به مشترکات فرهنگی و تاریخی به عنوان پایه‌ای برای تقویت روابط اشاره کردند.
  • حمایت از فلسطین: عراقچی جنایات رژیم صهیونیستی را محکوم و حمایت از مردم فلسطین را مورد تأکید قرار داد.
  • موضع کشورهای اسلامی: لزوم اتخاذ موضع واحد از سوی کشورهای اسلامی برای پایان دادن به جنگ‌افروزی‌ها تأکید شد.
READ  وزیر امور خارجه ایران در مسقط با مقامات خارجی گفتگو کرد

این دیدار به عنوان یک فرصت مناسب برای تقویت روابط دوجانبه و بررسی مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی تلقی می‌شود. وزرای خارجه هر دو کشور بر اهمیت همکاری‌های دوجانبه در مواجهه با چالش‌های مشترک تأکید کردند.

سیر تحولات سیاسی در منطقه و تحولات بین‌المللی نشان می‌دهد که کشورها باید با یکدیگر همکاری کنند تا از منافع مشترک خود دفاع نمایند. این جلسات مشاوره‌ای به عنوان یک بستر مناسب برای تبادل نظر و بررسی راهکارهای مشترک در زمینه‌های مختلف اقتصادی، فرهنگی و سیاسی عمل می‌کند.

در پایان این جلسه، هر دو طرف بر ادامه این مشاوره‌ها و نشست‌ها در آینده تأکید کردند و ابراز امیدواری کردند که با همکاری نزدیک‌تر، بتوانند به چالش‌ها و مسائل مشترک بهتر پاسخ دهند.

در نتیجه، این دیدار نشان‌دهنده عزم و اراده دو کشور برای تقویت روابط و همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های مختلف است. گام‌های بعدی در جهت تقویت این روابط به نفع هر دو ملت خواهد بود و می‌تواند به عنوان الگویی برای دیگر کشورهای منطقه نیز عمل کند.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *