ایران و عربستان سعودی: اظهارات نتانیاهو درباره فلسطین را محکوم کردند!
در پی افزایش تنشها در مورد پیشنهادات ایالات متحده و اسرائیل برای فلسطینیان در نوار غزه، آراغچی در تماس تلفنی با همتای سعودیاش، شاهزاده فیصل بن فرحان، اظهاراتی را مطرح کرد. وی این اظهارات را به عنوان یک عمل “تحریکآمیز” توصیف کرد و هشدار داد که چنین بیاناتی نشاندهنده تمایلات توسعهطلبانه رژیم اسرائیل است.
آراغچی در ادامه افزود: “این اظهارات نشانهای واضح از بیاحتیاطی بیسابقه رژیم اشغالگر است و تهدیدی مستقیم برای صلح و امنیت در منطقه [غرب آسیا] به شمار میرود.” وی همچنین مقامات اسرائیلی را به خاطر تلاش برای پاکسازی هویت فلسطینیان از طریق جابجایی اجباری و گسترش شهرکهای غیرقانونی رژیم مورد انتقاد قرار داد.
ایده نتانیاهو پس از آن مطرح شد که دولت ترامپ اعلام کرد که ایالات متحده به دنبال “مالکیت” غزه به عنوان بخشی از یک برنامه موسوم به “بازسازی” این سرزمین جنگزده فلسطینی است.
- ترامپ همچنین بر این موضوع تأکید کرد که فلسطینیان بیش از دو میلیون نفری غزه حق بازگشت به این منطقه را ندارند و مدعی شد که آنها “مسکن بهتری” در مکانهای دیگر پیدا خواهند کرد.
- آراغچی به شدت به پیشنهادات ایالات متحده و اسرائیل برای جابجایی اجباری فلسطینیان از غزه انتقاد کرد و آن را بخشی از یک طرح استعماری بزرگتر برای حذف حاکمیت فلسطینیان دانست.
وی از جامعه بینالمللی خواست تا اقداماتی قاطع برای مقابله با تلاشهای سیستماتیک برای پاکسازی مسئله فلسطین از اشغالگری و تجاوزات اسرائیلیهای مورد حمایت غرب انجام دهند.
ایران همچنین خواستار برگزاری یک جلسه فوقالعاده از سازمان همکاری اسلامی (OIC) برای رسیدگی به این مسئله شده است.
آراغچی در ادامه بر لزوم همکاریهای منطقهای و بینالمللی برای جلوگیری از “عادیسازی” نسلکشی و بیقانونیهای رژیم اسرائیل تأکید کرد. وی از جهان اسلام و جامعه بینالمللی خواست تا اقداماتی فوری برای تضمین مسئولیتپذیری در قبال جنایات این رژیم در غزه و کرانه باختری اشغالی اتخاذ کنند.
در طی این تماس، فیصل بن فرحان مخالفت عربستان سعودی را با جابجایی اجباری فلسطینیان از غزه یا سایر اراضی فلسطینی ابراز کرد. وی نگرانیهای آراغچی درباره اظهارات نتانیاهو را تأیید کرد و آنها را به عنوان یک شروع غیرقابل قبول توصیف کرد.
به تازگی، کمیتههای مقاومت فلسطینی، که شامل تعدادی از جنبشهای مقاومت است، نیز در واکنش به اظهارات ترامپ بیانیهای قوی صادر کردند و اظهارات او را توهمی و برآمده از تخیل توصیف کردند.
- این گروهها مقایسه غزه با یک ملک برای فروش را رد کرده و آن را نشانهای از خودخواهی تاریخی آمریکا نسبت به ملل تحت ستم دانستند.
- آنها همچنین اعلام کردند که “زمین غزه با خون هزاران شهید و غیرنظامی مجروح آغشته شده است و هرگز برای فروش نخواهد بود.”
سخنگوی جنبش مقاومت غزه، عبداللطیف القانوع، نیز اظهارات ترامپ را محکوم کرد و تأکید کرد که غزه یک کالا نیست، بلکه بخشی جداییناپذیر از سرزمین فلسطین است.
در مصاحبهای با شبکه تلویزیونی الجزیره قطر، وی بر این موضوع تأکید کرد که تلاشها برای حذف مسئله فلسطین قابل قبول نخواهد بود.
علاوه بر این، پنج کشور عربی شامل عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر، مصر و اردن بهطور مشترک پیشنهاد ترامپ برای جابجایی جمعیت غزه به مصر و اردن را رد کردند. در نامهای به مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، این کشورها تأکید کردند که بازسازی غزه باید شامل مردم خود آن باشد و فلسطینیها نباید بهطور اجباری از سرزمین خود جابجا شوند.
این نامه همچنین تأکید کرد که تلاشهای بازسازی باید با مشارکت فعال فلسطینیها و حمایت بینالمللی انجام شود، نه از طریق جابجایی.