بیماری مرموز جان دهها نفر را در شمالغربی کنگو گرفت!
یک بیماری مرموز که جان بیش از ۵۰ نفر را در شمال غرب کنگو گرفته است، باعث نگرانیهای جدی در میان مقامات بهداشتی شده است. این بیماری که از ۲۱ ژانویه در جمهوری دموکراتیک کنگو آغاز شده، به سرعت در حال گسترش است و به گزارش پزشکان و سازمان جهانی بهداشت (WHO)، ۴۱۹ مورد گزارش شده از این بیماری وجود دارد که شامل ۵۳ مرگ و میر میشود.
سرعت پیشرفت علائم این بیماری، زنگ خطر را برای مقامات بهداشتی به صدا درآورده است. سرژ نگالهباتو، مدیر پزشکی بیمارستان بیکورو، که به عنوان یک مرکز نظارتی منطقهای عمل میکند، به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: “فاصله زمانی بین شروع علائم و مرگ در بیشتر موارد ۴۸ ساعت است و این موضوع واقعاً نگرانکننده است.”
موارد گزارش شده و مناطق تحت تأثیر
به گفته دفتر آفریقای WHO، اولین خوشه از موارد این بیماری در شهر بولاکو گزارش شده است. در این شهر، سه کودک به علائم تب هموراژیک مبتلا شدند و در عرض ۴۸ ساعت پس از مصرف میوهخوارک (بچهخوک)، جان خود را از دست دادند.
- بیماری از ۲۱ ژانویه آغاز شد.
- ۴۱۹ مورد ابتلا و ۵۳ مرگ و میر ثبت شده است.
- علائم بیماری در کمتر از ۴۸ ساعت به مرگ منجر میشود.
- اولین موارد در شهر بولاکو مشاهده شد.
متخصصان بهداشت به مدت طولانی در مورد خطرات بیماریهای زئونوتیک در مناطقی که حیوانات وحشی معمولاً خورده میشوند، هشدار دادهاند. به گفته WHO، شیوع بیماریهای مرتبط با انتقال از حیوان به انسان در آفریقا در دهه گذشته بیش از ۶۰ درصد افزایش یافته است.
گزارشات جدید و نتایج اولیه
یک شیوع دوم در تاریخ ۹ فوریه در شهر بوماته گزارش شده است. نمونههایی از ۱۳ مورد به موسسه ملی تحقیقات بیومدیکال در کینشاسا برای تجزیه و تحلیل ارسال شده است، به گفته WHO.
آزمایشهای اولیه وجود ویروس ابولا و سایر ویروسهای شایع تب هموراژیک مانند ماربورگ را رد کردهاند. همچنین، برخی از نمونهها به مالاریا مثبت بودهاند.
مشابهت با بیماریهای قبلی
بیماری مشابهی که سال گذشته در بخش دیگری از کنگو باعث مرگ دهها نفر شد، بعداً مشخص شد که احتمالاً به مالاریا مربوط میشود. این موضوع نگرانیها را در مورد وجود بیماریهای ناشناخته و خطرناک در این منطقه افزایش داده است.
دولت و سازمانهای بینالمللی بهداشت در حال تلاش برای شناسایی منبع این بیماری و کنترل آن هستند. اقدامات لازم برای جلوگیری از گسترش این بیماری در حال انجام است و مقامات بهداشتی به شدت در حال پایش وضعیت هستند.
با توجه به شرایط کنونی، مهم است که جامعه جهانی نسبت به این شیوع بیماری هوشیار باشد و حمایتهای لازم را برای مقابله با این بحران بهداشتی فراهم کند.