تحریم‌های یکجانبه مانع از اقدامات موثر در مبارزه با مواد مخدر می‌شود

تحریم‌های یکجانبه مانع از اقدامات موثر در مبارزه با مواد مخدر می‌شود

تحریم‌های ناعادلانه علیه ایران نه تنها هزینه‌های اجرای برنامه‌های درمان و کاهش آسیب را افزایش می‌دهد بلکه چالش‌هایی را در توسعه استراتژی‌های مؤثر برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر ایجاد می‌کند. این موضوع را دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران، سردار حسین ذوالفقاری، مطرح کرده است.

سردار ذوالفقاری در سخنرانی خود در جلسه 68 کمیسیون مواد مخدر سازمان ملل (CND) که از 10 تا 14 مارس در وین اتریش برگزار می‌شود، به خطرات فزاینده مشکل جهانی مواد مخدر اشاره کرد و از تلاش‌های دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل (UNODC) قدردانی کرد.

این مقام مسئول در ادامه تصریح کرد که با وجود تمام تلاش‌ها برای غلبه بر این مشکل، سیستم‌های ملی و بین‌المللی کنترل مواد مخدر با ظهور سریع مواد روان‌گردان جدید (NPS) مواجه هستند.

سردار ذوالفقاری به برخی از روش‌های مؤثر برای درمان مسائل مرتبط با مواد مخدر اشاره کرد و بر نیاز به گسترش همکاری‌ها، تقویت مکانیسم‌های تبادل اطلاعات، اشتراک‌گذاری تجربیات، ارائه کمک‌های فنی و تجهیزات، و انتقال فناوری‌های لازم به کشورهای آسیب‌دیده از تولید، ترانزیت و مصرف غیرقانونی مواد مخدر تأکید کرد.

  • تنوع در روش‌های درمانی: یکی از اولویت‌های اصلی کشورها برای کاهش تقاضا برای استفاده غیرقانونی از مواد مخدر است.
  • تسهیل دسترسی به داروها: برای مقاصد پزشکی، ضروری است.
  • تبادل تجربیات: به‌روز کردن دانش و یافته‌ها در این زمینه اهمیت زیادی دارد.

وی همچنین به ابتکارات موفقی که متوقف شده‌اند یا به‌طور جزئی فعال هستند، اشاره کرد و گفت: “به عنوان مثال، توافقی که توسط UNODC بین ایران، افغانستان و پاکستان برای همکاری در زمینه مبارزه با مواد مخدر حمایت شده است، انتظار می‌رود که جوامع بین‌المللی به تأمین مالی UNODC برای حمایت از چنین توافق‌های منطقه‌ای بپردازند.”

READ  تشییع جنازه نصرالله: نشان‌دهنده تعهد بیشتر حزب‌الله به مبارزه و مقاومت

سردار ذوالفقاری در ادامه افزود: “بر اساس اجرای چندین قطعنامه کمیسیون مواد مخدر و شورای حقوق بشر، ما خواستار پایان تحریم‌ها و تأمین کمک‌های فنی مؤثر و تجهیزات به کشورهای خط مقدم مبارزه با مواد مخدر هستیم.”

علاوه بر این، سردار ذوالفقاری در سطح بالایی سخنرانی خواهد کرد و جلسات دو جانبه و چند جانبه‌ای با مقامات کمیسیون مواد مخدر، مدیر اجرایی UNODC، رئیس هیئت کنترل مواد مخدر بین‌المللی (INCB) و وزرا و سران هیئت‌های نمایندگی کشورهای دیگر برگزار خواهد کرد.

علاوه بر این، با حمایت و مشارکت UNODC، برنامه‌ریزی شده است تا تجربیات کشور در زمینه کاهش آسیب، پیشگیری، درمان، توانبخشی و ادغام مجدد افراد بهبود یافته با جامعه به اشتراک گذاشته شود و شرکت‌کنندگان، متخصصان و کارشناسان از اقداماتی که در این زمینه انجام شده است مطلع شوند.

کمیسیون مواد مخدر (CND) به عنوان نهاد سیاست‌گذاری مرکزی در سیستم سازمان ملل برای رسیدگی به تمام مسائل مرتبط با مواد مخدر فعالیت می‌کند. این کمیسیون وضعیت جهانی مواد مخدر را بررسی کرده، مکانیزم کنترل بین‌المللی مواد مخدر را ترویج می‌دهد و رضایت مؤسسات بین‌المللی در زمینه کنترل مواد مخدر را شناسایی می‌کند.

از طریق بررسی وضعیت جهانی مواد مخدر، اتخاذ رویکردی متعادل نسبت به مسائل مرتبط با تقاضا، عرضه و قاچاق مواد مخدر، نظارت بر اجرای کنوانسیون‌های بین‌المللی در زمینه مواد مخدر، مواد روان‌گردان و پیش‌سازهای شیمیایی، ارائه توصیه‌هایی برای تقویت فعالیت‌های کنترل مواد مخدر بین‌المللی، تسهیل تحقیقات علمی و تبادل اطلاعات، CND به شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل (ECOSOC) در انجام وظایفش کمک می‌کند و سیاست‌های governing فعالیت‌های UNODC و منابع مالی آن را تعیین می‌کند.

READ  ایران در نشست 68 کمیسیون مواد مخدر سازمان ملل: تلاش برای مبارزه با قاچاق و اعتیاد

نوشته‌های مشابه