تغییرات اقلیمی، خطر افزایش زباله‌های فضایی را به همراه دارد؛ یافته‌های یک مطالعه جدید

تغییرات اقلیمی، خطر افزایش زباله‌های فضایی را به همراه دارد؛ یافته‌های یک مطالعه جدید

یک مطالعه جدید هشدار می‌دهد که تغییرات اقلیمی، که هم‌اکنون چالش‌های قابل توجهی را در زمین ایجاد می‌کند، می‌تواند به زودی مشکل زباله‌ها در مدار پایین زمین را تشدید کند و فضای موجود برای ماهواره‌ها را کاهش دهد.

تحقیقات انجام شده در مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) نشان می‌دهد که گرم شدن جهانی می‌تواند فضای موجود برای ماهواره‌ها در مدار پایین زمین را تا پایان قرن بین یک‌سوم تا 82 درصد کاهش دهد، بسته به سطح آلودگی کربن. این موضوع به دلیل تضعیف فرآیند طبیعی حذف زباله‌ها از مدار به علت تغییرات اقلیمی است که در مطالعه‌ای که روز دوشنبه در مجله Nature Sustainability منتشر شد، کشف شده است.

بخشی از اثر گلخانه‌ای که هوا را در نزدیکی سطح زمین گرم می‌کند، همچنین جو بالایی که ماهواره‌ها در آن فعالیت می‌کنند را خنک می‌کند. این خنک شدن باعث کاهش چگالی جو می‌شود که به نوبه خود باعث کاهش کشش می‌شود که معمولاً زباله‌های فضایی را به سمت زمین می‌کشد، جایی که این زباله‌ها در حین ورود دوباره می‌سوزند.

ویل پارکر، پژوهشگر آسترو دینامیک در MIT و نویسنده اصلی این مطالعه، گفت: “ما به جو برای تمیز کردن زباله‌هایمان وابسته هستیم. هیچ راه دیگری برای حذف زباله‌ها وجود ندارد. این زباله است. این زباله‌ها میلیون‌ها قطعه هستند.”

در حال حاضر میلیون‌ها قطعه زباله بزرگتر از حدود یک‌نهم اینچ (3 میلی‌متر) در حال چرخش به دور زمین هستند، که دارای انرژی کافی برای ایجاد آسیب معادل با یک ضربه گلوله هستند. بر اساس گزارش‌های شرکت هوافضا، ده‌ها هزار شی بزرگ‌تر، به اندازه یک آلو، با نیرویی معادل یک اتوبوس در حال برخورد هستند. بسیاری از این زباله‌ها از تصادفات گذشته ماهواره‌ها و قطعات موشک ناشی می‌شوند و بسیاری از تکه‌ها نیز слишком کوچک‌تر از آن هستند که قابل ردیابی باشند.

READ  تغییرات در رشد فک با مصرف غذاهای فوق‌فرآوری شده مرتبط است، کارشناسان هشدار می‌دهند!

طبق اطلاعات سایت ردیابی Orbiting Now، در حال حاضر 11,905 ماهواره در حال چرخش به دور زمین وجود دارد، که 7,356 عدد از آن‌ها در مدار پایین قرار دارند. ماهواره‌ها برای ارتباطات، ناوبری، پیش‌بینی وضعیت آب و هوا و نظارت بر مسائل زیست‌محیطی و امنیت ملی بسیار حیاتی هستند.

پarker گفت: “در گذشته این شعار وجود داشت که فضا بزرگ است. بنابراین می‌توانیم به نوعی نگهداری خوبی از محیط زیست نداشته باشیم زیرا محیط زیست اساساً نامحدود است.”

با این حال، تصادف سال 2009 بین دو ماهواره هزاران قطعه زباله ایجاد کرد و اندازه‌گیری‌های NASA از آن زمان کاهش کشش جوی را نشان داده است. این موضوع باعث شده تا دانشمندان تأثیر چشمگیر تغییرات اقلیمی بر شرایط مداری را بشناسند، پارکر افزود.

چگالی در حدود 250 مایل (400 کیلومتر) بالای زمین به طور تقریبی هر دهه 2 درصد کاهش می‌یابد و انتظار می‌رود با افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای، این کاهش ادامه یابد، گفت اینگرید کناسون، دانشمند آب و هوای فضایی در سرویس قطب جنوب بریتانیا که در این تحقیق مشارکت نداشته است.

کناسون در یک ایمیل گفت که این یافته‌ها “کاملاً منطقی” هستند و بر لزوم توجه دانشمندان به تأثیرات تغییرات اقلیمی بر مدارها برای اطمینان از پایداری بلندمدت عملیات ماهواره‌ای تأکید کرد.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *