تغییرات اقلیمی: افزایش شدت تب یونجه با طولانی‌تر و قوی‌تر شدن فصل‌های گرده‌افشانی

تغییرات اقلیمی: افزایش شدت تب یونجه با طولانی‌تر و قوی‌تر شدن فصل‌های گرده‌افشانی

مطالعه‌ای جدید تأیید می‌کند که تغییرات اقلیمی علائم تب یونجه را تشدید می‌کند. با افزایش دما و سطوح دی‌اکسید کربن، فصول گرده‌افشانی طولانی‌تر می‌شوند و مواجهه با آلرژن‌ها، به ویژه در میان جمعیت‌های آسیب‌پذیر، افزایش می‌یابد.

به گزارش یک بررسی جدید منتشر شده در The Laryngoscope، متخصصان بهداشت شاهد افزایش مداوم علائم آلرژی هستند و یافته‌های جدید به یک توافق رو به رشد اشاره دارد: افزایش دما و سطوح بالای دی‌اکسید کربن، فصول گرده‌افشانی را گسترش داده و واکنش‌های آلرژیک را تشدید می‌کند.

در کشورهای صنعتی، تب یونجه که به آن رینیت آلرژیک (AR) نیز گفته می‌شود، به طور سالانه ۲ تا ۳ درصد افزایش می‌یابد و این امر منجر به هزینه‌های قابل توجه بهداشتی و کاهش بهره‌وری می‌شود. در آمریکای شمالی، فصل گرده‌افشانی بهار اکنون تا ۲۰ روز زودتر نسبت به دهه‌های گذشته شروع می‌شود.

این مطالعه یک بررسی جامع است که ادبیات علمی از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۳ را مورد بررسی قرار می‌دهد تا تأثیر تغییرات اقلیمی بر شدت و طول فصل تب یونجه را تعیین کند. محققان ۳۰ مطالعه را شناسایی کردند که معیارهای سختگیرانه‌ای را برآورده می‌کنند و بر مکانیزم‌های اقلیمی مرتبط با تشدید علائم آلرژی تمرکز دارند.

آلیشا پرشاد، دانشجوی سال سوم پزشکی در دانشگاه جورج واشنگتن و نویسنده اصلی این مطالعه، گفت: “ما در معیارهای انتخاب و حذف خود بسیار دقیق بودیم. با کاهش تنوع در مطالعات وارد شده، توانستیم قدرت نتایج خود را افزایش دهیم.”

بیش از نیمی از مطالعات بررسی‌شده، فصول گرده‌افشانی طولانی‌تر یا افزایش غلظت گرده را به‌طور مستقیم به تغییرات اقلیمی مرتبط دانستند. یک پیش‌بینی مبتنی بر ایالات متحده تخمین زده است که انتشار گرده ممکن است تا ۱۶ تا ۴۰ درصد تا سال ۲۱۰۰ افزایش یابد و فصول گرده‌افشانی به مدت ۱۹ روز اضافی فراتر از افزایش فعلی ۲۰ روزه طولانی‌تر شود. پنج مطالعه نشان دادند که این تغییرات عمدتاً در آغاز فصل رخ می‌دهد.

READ  ناسا و فرودگر خصوصی "روح آبی" به ماه رسید؛ آزمایش‌های انقلابی در انتظار!

در اروپا، گرده آلودگی گیاه رگ‌وید (Ambrosia) نیز به دلیل افزایش دما پیش‌بینی می‌شود. مطالعات خاص‌تر ارتباط میان تغییرات اقلیمی و افزایش شدت علائم آلرژی را تقویت می‌کنند. یک مطالعه در سال ۲۰۲۱ از استرالیا نشان داد که از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰، حداکثر دماهای روزانه، سطوح دی‌اکسید کربن جوی و شاخص گرده علف‌ها همگی نسبت به دوره بین ۱۹۹۴ تا ۱۹۹۹ بالاتر بودند.

مدل اروپایی در سال ۲۰۱۷ پیش‌بینی کرد که بین سال‌های ۲۰۴۱ تا ۲۰۶۰، تعداد افرادی که به گرده رگ‌وید آلرژی دارند ممکن است از ۳۳ میلیون به ۷۷ میلیون افزایش یابد، در حالی که این گیاه به مناطق جدید گسترش می‌یابد. در چین، یک مطالعه در سال ۲۰۲۵ افزایش مراجعه‌های سرپایی کودکان به دلیل AR را مشاهده کرد که با سطوح بالاتر گرده همزمان بود. کودکان به ویژه به دلیل مواجهه بیشتر در فضای باز، نرخ‌های تنفس بالاتر و تنفس دهانی بیشتر آسیب‌پذیر هستند.

این مطالعات همچنین مکانیزم‌های زیرین مرتبط با تغییرات اقلیمی و شدت آلرژی را بررسی کردند. دو مطالعه – یکی میدانی و دیگری آزمایشگاهی – نشان دادند که سطوح بالاتر رطوبت و دی‌اکسید کربن، انتقال گرده آلرژیک را افزایش می‌دهد، در حالی که بارش‌های بیشتر به کاهش سطوح گرده با پاکسازی هوا کمک می‌کند. مطالعه‌ای دیگر نشان داد که آلرژن قارچ آسپرجیلوس در سطوح کنونی دی‌اکسید کربن نسبت به سطوح پیش از صنعتی شدن شکوفا می‌شود.

تمام جمعیت‌ها به طور یکسان تحت تأثیر قرار نمی‌گیرند. نابرابری‌های محیطی و اقتصادی به این معناست که جوامع سیاه‌پوست و هیسپانیک، گروه‌های کم‌درآمد و بزرگسالان سالخورده آسیب‌پذیرتر هستند. ساکنان شهری نیز با خطرات بیشتری مواجه هستند، با وجود درختان و گیاهان کمتر، به دلیل اثر جزیره حرارتی شهری ناشی از بتن و آسفالت.

READ  ایران تا مارس ماهواره‌های بیشتری به فضا پرتاب می‌کند: مدیر کل سازمان فضایی

پرشاد گفت: “جوامع که به طور تاریخی تحت تأثیر نابرابری‌های محیطی مانند جداسازی نژادی قرار داشته‌اند، معمولاً در مناطقی زندگی می‌کنند که دماهای روزانه گرم‌تری را تجربه می‌کنند.”

مواجهه با قارچ نیز یک نگرانی دیگر است، به ویژه در مناطق کم‌درآمد. او افزود: “(قارچ) به ویژه برای جوامع با درآمد پایین نگران‌کننده است که ممکن است منابع لازم برای رسیدگی به آسیب‌های آب در خانه خود را به سرعت در اختیار نداشته باشند تا از رشد قارچ جلوگیری کنند.”

تغییرات اقلیمی شرایط آب و هوایی شدید مانند طوفان‌ها و سیلاب‌ها را تشدید می‌کند که خطر رشد قارچ را افزایش می‌دهد، که یک آلرژن رایج محیطی است. متخصصان بهداشت به طور فزاینده‌ای از این روند آگاه هستند. یک مطالعه در سال ۲۰۲۲ از ایتالیا نشان داد که ۵۶ درصد از پزشکان ریه گزارش دادند که فصل گرده‌افشانی زودتر و طولانی‌تر شده است، ۴۵ درصد افزایش بیماران AR را مشاهده کرده و ۶۱ درصد افزایش موارد کودکان را رصد کردند. تقریباً همه آن‌ها – ۹۷ درصد – تمایل دارند بیشتر درباره نقش تغییرات اقلیمی در تب یونجه بیاموزند.

پرشاد گفت: “پزشکان به طور خاص در موقعیتی هستند که تأثیر رینیت آلرژیک بر نتایج بیماران را شاهد باشند و می‌توانند شیوه‌های خود را به‌عنوان تغییرات اقلیمی شدت می‌گیرد، سازگار کنند. به عنوان صداهای مورد اعتماد در جامعه، آن‌ها باید از تجربیات خود در خط مقدم برای حمایت از تغییرات معنادار در مقابله با بحران اقلیمی استفاده کنند.”

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *