تقویت همکاری‌های برنامه توسعه سازمان ملل و وزارت انرژی برای مقابله با آلودگی هوا

تقویت همکاری‌های برنامه توسعه سازمان ملل و وزارت انرژی برای مقابله با آلودگی هوا

در راستای بهبود کیفیت هوا و کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی، وزارت محیط زیست (DOE) و برنامه توسعه ملل متحد (UNDP) توافق‌نامه‌ای را امضا کرده‌اند. این توافق‌نامه به منظور تقویت ظرفیت کشور برای مقابله با آلودگی هوا از طریق فناوری‌های نوین منعقد شده است.

این توافق‌نامه روز سه‌شنبه توسط سیدقه طارمی، یکی از مقامات DOE، و آیشانی مدگانگودا-لابه، نماینده موقت UNDP در ایران، امضا شد. شینا انصاری، رئیس DOE، در حاشیه این مراسم گفت: “دسترسی به سیستم‌های ویژه پایش آلودگی هوا که توسط دفتر توسعه ملل متحد ارائه می‌شود، می‌تواند به حل مشکلات زیست‌محیطی کشور، به ویژه آلودگی هوا، به طور مؤثرتری کمک کند.”

این سیستم‌ها قادر به شناسایی ذرات معلق در هوا و منبع انتشار آلودگی‌ها هستند. انصاری افزود: “بر اساس نتایج به‌دست‌آمده، می‌توان بهترین تصمیمات را برای مقابله با مشکلات اتخاذ کرد.”

وی همچنین به تمایل وزارت محیط زیست برای استفاده از فناوری‌های مدرن به منظور بهبود مدیریت پسماند اشاره کرد. انصاری ابراز امیدواری کرد که همکاری با UNDP گسترش یابد و اعلام کرد که در گام بعدی، DOE در نظر دارد سندی را در زمینه مدیریت آلودگی هوا با همکاری مشاوران داخلی و خارجی توسعه دهد.

در ادامه، طارمی به همکاری‌های میان دو سازمان اشاره کرد و گفت: “این همکاری‌ها می‌تواند بر مدیریت آلودگی هوا، مدیریت منابع آب و مبارزه با طوفان‌های گرد و غبار و تغییرات اقلیمی متمرکز شود.”

با کمک فناوری‌های جدیدی که از UNDP تأمین می‌شود، DOE هدف دارد که آلودگی هوا را از طریق فهرست انتشار پایش کند، که به شناسایی منابع مختلف آلودگی هوا کمک می‌کند.

READ  ایران بر تعهد خود به تقویت همکاری‌های هوش مصنوعی در منطقه تأکید می‌کند

آلودگی هوا

منابع انتشار ذرات ریز شامل فعالیت‌های مختلف احتراق (خودروها، نیروگاه‌ها، سوختن چوب و غیره) و همچنین فرآیندهای صنعتی خاص است. این ذرات به صورت مستقیم یا به عنوان آلاینده‌های ثانویه در جو منتشر می‌شوند.

  • منابع اصلی انتشار ذرات معلق شامل احتراق سوخت مانند سوختن زغال‌سنگ و چوب، موتورهای دیزلی، فرآیندهای صنعتی و کشاورزی و انتشار آلاینده‌ها از وسایل نقلیه است.
  • ذرات معلق معمولاً در ماه‌های سرد بر کیفیت هوا تأثیر می‌گذارند.

مطالعات علمی متعدد نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض این ذرات باعث ایجاد مشکلات بهداشتی زیادی می‌شود، از جمله:

  1. مرگ زودرس در بیماران مبتلا به بیماری‌های قلبی و ریوی
  2. حملات قلبی غیرکشنده
  3. ضربان قلب نامنظم
  4. سرطان ریه
  5. بدتر شدن آسم
  6. کاهش عملکرد ریه
  7. افزایش علائم تنفسی
  8. کاهش نرخ باروری
  9. کاهش امید به زندگی

بر اساس گزارشی که توسط وزارت بهداشت منتشر شده است، آلودگی هوا در ایران سالانه باعث مرگ 50,000 نفر می‌شود که از این تعداد 7,000 نفر در تهران جان خود را از دست می‌دهند. همچنین آلودگی هوا به ترتیب باعث مرگ 2,029 و 661 نفر در اصفهان و اراک می‌شود. هزینه‌های آلودگی هوا بر سیستم بهداشت و درمان در اصفهان برابر با 796 میلیون دلار و در اراک برابر با 2 میلیون و 564 هزار دلار است.

اقدامات لازم برای کاهش آلودگی هوا

برای مقابله با آلودگی هوا، اجرای قوانین زیست‌محیطی، نظارت بر قوانین سختگیرانه و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر ضروری است. برخی دیگر از اقدامات مؤثر برای کاهش آلودگی هوا شامل:

  • افزایش آگاهی عمومی نسبت به اثرات مضر آلودگی
  • آموزش روش‌های مقابله با آلودگی
  • بهبود سیستم‌های مدیریت پسماند
  • بهبود شبکه‌های فاضلاب و تصفیه آب
  • تقویت خدمات بهداشتی در مناطق محروم
READ  آسیا، بزرگ‌ترین بازار واردات محصولات نانوتکنولوژی ایران را در اختیار دارد!

در نهایت، سیاست‌های کاهش آلودگی هوا می‌تواند استراتژی‌ای برنده-برنده برای بهبود شرایط اقلیمی و سلامتی باشد و بار بیماری‌های ناشی از آلودگی را کاهش دهد و به کاهش تغییرات اقلیمی در کوتاه‌مدت و بلندمدت کمک کند.

نوشته‌های مشابه