تهران به دنبال تقویت همکاری‌های فناوری با تونس و جاکارتا

تهران به دنبال تقویت همکاری‌های فناوری با تونس و جاکارتا

در راستای تقویت روابط علمی و فناوری، وزیر علوم ایران، حسین سیماعی‌ساراف، در دیدارهای جداگانه‌ای با همتایان خود از اندونزی و تونس، به گفتگو پرداخته است. این دیدارها در حاشیه دومین نشست وزیران سازمان همکاری اسلامی (OIC-15) انجام شد.

در روز سه‌شنبه، هیأتی از اندونزی به رهبری برایان یولیارتو، وزیر آموزش عالی، تحقیق و فناوری اندونزی، از پارک فناوری دانشگاه تهران دیدن کرد. هدف از این بازدید آشنایی بیشتر با دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان در زمینه‌های مختلفی نظیر مهندسی، پزشکی، بیوتکنولوژی و صنعت بود.

یولیارتو در دیدار خود با سیماعی‌ساراف، آمادگی اندونزی را برای الگوگیری از دستاوردهای ایران در پارک‌های فناوری و اجرای تجربیات موفق وزارت علوم در اندونزی اعلام کرد. وی همچنین تمایل خود را برای بهره‌مندی از مشارکت‌های مشترک به منظور انجام پروژه‌های تحقیقاتی در زمینه‌های صنعت، تجهیزات پزشکی، واکسن‌ها، هوش مصنوعی (AI) و بیوتکنولوژی ابراز کرد.

  • جمعیت اندونزی: یولیارتو به جمعیت بیش از 280 میلیون نفری اندونزی و دستاوردهای این کشور در بخش کشاورزی، از جمله تولید گسترده برنج در سال جدید اشاره کرد.
  • تجربیات مشترک: وی بر تمایل اندونزی برای به اشتراک‌گذاری این تجربیات با ایران تأکید کرد.
  • تبادل اساتید و دانشجویان: تبادل استادان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی و بازدید از مراکز علمی از دیگر موضوعات مورد بحث بین دو طرف بود.

سیماعی‌ساراف در این دیدار بر ظرفیت‌های دو کشور در زمینه هوش مصنوعی تأکید کرد و پیشنهاد داد که از داده‌های موجود برای توسعه یک شبکه مشترک جهت ارتقای پیشرفت‌های تکنولوژیکی دو کشور استفاده شود. وی همچنین آمادگی خود را برای گسترش روابط علمی بین دو کشور اعلام کرده و اندونزی را به سرمایه‌گذاری در بخش‌های علم و فناوری دعوت کرد.

READ  ایران، دومین کشور اسلامی در رتبه‌بندی SCImago 2024 شد!

در ادامه، وزیر علوم ایران همچنین نشستی با ماندهر بیلاید، وزیر آموزش عالی و تحقیقات علمی تونس، برگزار کرد. دو طرف بر تقویت همکاری‌های علمی و فناوری، گسترش روابط بین دانشگاه‌ها و امضای یک یادداشت تفاهم در زمینه علم تأکید کردند.

سیماعی‌ساراف آمادگی ایران برای اعطای بورس‌های تحصیلی به دانشجویان تونسی و فراهم کردن زمینه برای حضور اساتید و دانشجویان تونسی، به ویژه در زمینه زبان و ادبیات عربی، در کشور را اعلام کرد. وی همچنین پیشنهاد تأسیس یک پارک فناوری مشترک با تکیه بر قابلیت‌های ایران را مطرح کرد.

دو طرف همچنین توافق کردند که یک گروه کاری برای هماهنگی اجرای توافقات از طریق برگزاری جلسات آنلاین در آینده نزدیک تشکیل دهند.

دومین نشست وزیران OIC-15

دومین نشست وزیران پلتفرم گفتگوی OIC-15 از 17 تا 19 مه برگزار شد. موضوع این نشست سه‌روزه بر هوش مصنوعی (AI) متمرکز بود و به عنوان «نوآوری در علم و فناوری از طریق استفاده از هوش مصنوعی: استراتژی برای برتری، آینده‌ای روشن برای جهان اسلام» نامگذاری شد.

این رویداد فرصتی برای کشورها بود تا همکاری‌های منطقه‌ای را از طریق تقویت دیپلماسی علمی ارتقاء دهند. همچنین این نشست امکان بررسی و بحث در مورد چالش‌های کشورهای اسلامی در بخش فناوری را فراهم کرد.

نشست عمدتاً حول موضوع هوش مصنوعی در آموزش عالی، چالش‌ها و فرصت‌ها و تأثیر هوش مصنوعی بر توسعه اقتصادی متمرکز بود. همچنین پیش‌بینی شده بود که اولین سند چندجانبه در مورد هوش مصنوعی (AI) بین کشورهای اسلامی در این نشست تصویب شود.

در تاریخ 17 مه، شرکت‌کنندگان به بحث و تبادل نظر در مورد هوش مصنوعی پرداختند و سران هیأت‌ها سخنرانی‌هایی ارائه کردند. سپس وزیران علوم یا نمایندگان آنها جلسات دوجانبه‌ای را برگزار کردند.

READ  در یک ماه، ۵۰۷ زمین‌لرزه: زلزله‌های بی‌سابقه در تاریخ!

در حاشیه این رویداد، نمایشگاهی از دستاوردهای ایران در زمینه‌های علم، فناوری و هوش مصنوعی برگزار شد تا قابلیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان را به نمایش بگذارد.

سازمان همکاری اسلامی (OIC) دومین سازمان بزرگ پس از سازمان ملل است که 57 کشور را در چهار قاره شامل می‌شود. در سال 2016، ابتکار پلتفرم گفتگوی OIC توسط قزاقستان مطرح شد و 15 کشور پیشرو در فناوری، از جمله قزاقستان، ایران، ترکیه، پاکستان و اندونزی در آن شرکت کردند. این ابتکار در جلسات 46 و 47 وزیران امور خارجه در سال‌های 2018 و 2019 تصویب شد.

هدف این پلتفرم تقویت پتانسیل علمی و فناوری کشورهای اسلامی و ارائه راهکارهایی برای چالش‌ها در این زمینه‌ها از جمله محیط زیست و انرژی است. از دیگر اهداف اصلی OIC شامل اشتراک‌گذاری تجربه‌ها در زمینه علم، فناوری و نوآوری، شناسایی چالش‌های سیستماتیک، توسعه راهکارها و تقویت شراکت‌های استراتژیک میان کشورهای مشارکت‌کننده و اعضا، و همچنین شرکای بین‌المللی است.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *