تهران و بیشکک: همکاری‌های زیست‌محیطی خود را تقویت می‌کنند!

تهران و بیشکک: همکاری‌های زیست‌محیطی خود را تقویت می‌کنند!

در این مقاله به بررسی ملاقات مهمی بین مقامات محیط زیست ایران و قرقیزستان پرداخته می‌شود. این دیدار با هدف تقویت همکاری‌های دوجانبه در زمینه حفاظت از محیط زیست و توسعه پایدار برگزار شد. این نشست در حاشیه کنفرانس بین‌المللی گفتگوهای جهانی کوهستان برای توسعه پایدار که در تاریخ ۲۴ تا ۲۵ آوریل در بیشکک، قرقیزستان، برگزار گردید، صورت گرفت.

حمید زهرابی، یکی از مقامات وزارت محیط زیست ایران، و مِدر ماشئیف، وزیر منابع طبیعی، اکولوژی و نظارت فنی قرقیزستان، در این دیدار به تبادل نظر در خصوص موضوعات مهم زیست‌محیطی پرداخته و به توافقاتی دست یافتند.

نکات کلیدی این دیدار به شرح زیر است:

  • تاکید بر نزدیکی طبیعی و فرهنگی دو کشور
  • آمادگی قرقیزستان برای همکاری‌های مشترک در زمینه حفاظت از محیط زیست
  • اشتراک‌گذاری تجربیات ایران در زمینه حفاظت از حیات وحش و تنوع زیستی
  • به‌روزرسانی یک یادداشت تفاهم قبلی و اجرای آن

در این ملاقات، ماشئیف به طور خاص بر آمادگی قرقیزستان برای انجام اقداماتی مشترک در راستای حفاظت از محیط زیست تأکید کرد. او همچنین بر اهمیت همکاری‌های بین‌المللی در این حوزه اشاره نمود و ادعا کرد که این همکاری‌ها می‌تواند به بهبود شرایط زیست‌محیطی کمک کند.

زهرابی نیز با اشاره به تجربه شصت‌ساله ایران در زمینه حفاظت از حیات وحش و تنوع زیستی، تأکید کرد که وزارت محیط زیست ایران آماده است تجربیات و دانش خود را در زمینه حفاظت از تنوع زیستی و مدیریت مناطق حفاظت شده با قرقیزستان به اشتراک بگذارد.

کنفرانس گفتگوهای جهانی کوهستان برای توسعه پایدار به‌منظور تقویت همکاری‌های بین‌المللی در زمینه تاب‌آوری اقلیمی و توسعه پایدار در مناطق کوهستانی برگزار شد. این کنفرانس با همکاری دولت جمهوری قرقیز و سازمان‌های بین‌المللی برنامه‌ریزی شده است.

READ  کیفیت هوای تهران در وضعیت قرمز؛ تعطیلی مدارس ابتدایی در پی آلودگی شدید

در این رویداد، نمایندگان بیش از ۵۰ کشور از اروپا، آسیا، آمریکا، آفریقا و استرالیا و همچنین حدود ۳۰ سازمان بین‌المللی به بحث در مورد جنبه‌های مهم توسعه پایدار در مناطق کوهستانی پرداخته‌اند.

اهداف اصلی کنفرانس شامل موارد زیر است:

  • ادغام مسائل کوهستانی در چارچوب‌های جهانی اقلیمی و توسعه
  • افزایش آگاهی در مورد چالش‌های محیط‌زیستی و اجتماعی-اقتصادی در مناطق کوهستانی
  • ترویج ابتکارات مشترک برای توسعه پایدار کوهستانی

موضوعات مطرح شده در این کنفرانس شامل تأثیر تغییرات اقلیمی بر اکوسیستم‌های کوهستانی و ساکنان آنها، نقش کوه‌ها در تأمین امنیت جهانی آب، غذا و انرژی، استراتژی‌های سازگاری با تغییرات اقلیمی و پیشگیری از تخریب اکوسیستم، تقویت تحقیقات علمی و نظارت بر یخچال‌ها و منابع آبی و همچنین حمایت مالی و فنی از توسعه پایدار مناطق کوهستانی بود.

این نشست‌ها و همکاری‌ها می‌توانند به بهبود وضعیت زیست‌محیطی در مناطق کوهستانی کمک کنند و در نهایت به توسعه پایدار این مناطق منجر شوند. بنابراین، گفتگوها و همکاری‌های بین‌المللی در این زمینه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *