تهران و ریاض باید روابط خود را در حوزه فناوری اطلاعات تقویت کنند: وزیر

تهران و ریاض باید روابط خود را در حوزه فناوری اطلاعات تقویت کنند: وزیر

در دنیای امروز، فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) به عنوان یکی از ارکان اصلی توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها شناخته می‌شود. در این راستا، وزیر ICT ایران، ستار هاشمی، در دیداری با سفیر عربستان سعودی در ایران، عبدالله بن سعودی ال‌انزی، بر لزوم تقویت همکاری‌ها، به‌ویژه در حوزه ICT، تأکید کرده است.

در این جلسه که روز یکشنبه در تهران برگزار شد، هاشمی گفت: “همکاری در زمینه انتقال داده‌ها از ایران به عربستان، از عربستان به دریای مدیترانه و آفریقا، و همچنین انتقال داده‌ها از عربستان به ایران و سپس به افغانستان، آسیای مرکزی، چین و قفقاز، مهم‌ترین موضوع مورد بحث است.”

او همچنین به این نکته اشاره کرد که “دو کشور می‌توانند در زمینه توسعه زیرساخت‌های ارتباطی، امنیت سایبری و دولت الکترونیک همکاری کنند.”

وزیر ICT ایران آمادگی کشورش را برای به اشتراک‌گذاری تجربیات علمی و فنی، تبادل هیئت‌ها و کارشناسان در زمینه ICT اعلام کرد.

سفیر عربستان سعودی نیز بر اهمیت تقویت روابط بین دو کشور تأکید کرد و از آمادگی عربستان برای همکاری در زمینه‌های مختلف خبر داد.

تقویت همکاری‌ها در بخش ICT

در تاریخ ۲۸ دسامبر ۲۰۲۴، رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، محمدمحسن صدر، و رئیس کمیسیون ارتباطات، فضا و فناوری عربستان سعودی، محمد التمیمی، به بررسی پتانسیل‌های همکاری‌های مشترک بین دو کشور در زمینه‌های مختلف پرداختند.

این مقامات در حاشیه اجلاس حکمرانی اینترنت عربستان سعودی (Saudi IGF) که از ۱۵ تا ۱۹ دسامبر ۲۰۲۴ برگزار شد، با یکدیگر دیدار کردند.

دو طرف علاقه‌مندی خود را به تقویت فعالیت‌های مشترک در حوزه اطلاعات، ارتباطات و فناوری (ICT) ابراز کردند و نظرات خود را درباره ظرفیت‌های موجود در دو کشور تبادل کردند.

  • استفاده از زیرساخت‌های متقابل
  • اشتراک تجربیات در فناوری اطلاعات بومی
  • گسترش همکاری در خدمات پس از فروش و فیبر نوری
  • اجرای پروژه‌های مشترک در زمینه هوش مصنوعی
  • فعالیت‌های مشترک توسط استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان
READ  حقیقت ریچل: نمایشی جذاب در تئاتر شهر تهران

مقامات همچنین بر استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی ایران در پروژه‌های ICT عربستان تأکید کردند.

وضعیت ICT در ایران

وزارت اطلاعات و ارتباطات فناوری، بالاترین نهاد در زمینه ICT در کشور است. تمامی فعالیت‌های مرتبط با صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات به‌طور مستقیم به این وزارتخانه مربوط می‌شود.

دولت به‌طور خاص به برنامه‌ها و سیاست‌های این بخش توجه دارد تا حداکثر استفاده از ICT را برای تسهیل زندگی مردم به عمل آورد.

طراحی، ساخت و راه‌اندازی موفق یک ماهواره نشان‌دهنده رشد قدرت فناوری و علمی کشور است.

فناوری فضایی به‌عنوان ابزاری برای گسترش رفاه، صلح، توسعه علمی-فرهنگی و پیشرفت اقتصادی در جوامع انسانی در نظر گرفته می‌شود.

با توجه به اهمیت روزافزون فناوری اطلاعات و ارتباطات، انتظار می‌رود که همکاری‌های بین‌المللی در این حوزه به تقویت زیرساخت‌ها و بهبود کیفیت خدمات ارائه شده منجر شود.

نوشته‌های مشابه