تهران و مسکو توافقنامه همکاری در زمینه توسعه زیرساختهای اطلاعات مکانی امضا کردند
مرکز ملی نقشهبرداری ایران و سرویس فدرال ثبت نام، کاداستر و نقشهبرداری روسیه، یک موافقتنامه همکاری برای توسعه زیرساخت دادههای مکانی (SDI) امضا کردند. این توافقنامه در حاشیه شانزدهمین همایش اقتصادی بینالمللی «روسیه – جهان اسلام: همایش قازان» به امضاء رسید.
هدف این موافقتنامه تقویت همکاری میان دو سازمان از طریق اشتراکگذاری تکنولوژیهای نقشهبرداری، توسعه زیرساختهای دادههای مکانی و اجرای پروژههای مشترک ژئوماتیک است.
پیشنهاد ایجاد SDI مشترک
در ماه سپتامبر، پیشنهاد ارائه شده توسط مدیر کل مرکز ملی نقشهبرداری ایران (NCC) برای ایجاد زیرساخت دادههای مکانی BRICS مورد استقبال تمامی شرکتکنندگان در سومین جلسه گروه کاری BRICS در زمینه تکنولوژیهای ژئospatial و کاربردهای آن قرار گرفت.
این جلسه که به میزبانی مسکو برگزار شد، در تاریخهای 16 و 17 سپتامبر برگزار گردید.
هدف از برگزاری این جلسه، سازماندهی یک پلتفرم مناسب برای فراهم کردن فرصتهای جدید و مهم به منظور توسعه تکنولوژیهای ژئospatial، تقویت همکاری و بحث در مورد برخی مسائل کلیدی بود.
در مراسم افتتاحیه این جلسه، علی جاویدانه بیان داشت که نقشهها و دادههای مکانی ابزارهای حیاتی در توسعه پایدار جوامع هستند که اطلاعات لازم برای تصمیمگیری آگاهانه، برنامهریزی مؤثر و رشد اقتصادی را فراهم میکنند.
این مقام همچنین چندین پیشنهاد ارائه داد که در میان آنها، SDI BRICS توجه شرکتکنندگان را جلب کرد و آنها بر لزوم انجام مقدمات لازم برای اجرای آن توافق کردند.
نهاییسازی موافقتنامه همکاری
علاوه بر این، در روز دوم جلسه، موافقتنامه همکاری قبلاً امضا شده توسط گروه کاری در زمینه زیرساخت دادههای مکانی با مشارکت فعال نمایندگان ایرانی نهایی شد.
تکنولوژیهای ژئospatial به مجموعهای از ابزارهای مدرن اطلاق میشود که به نقشهبرداری جغرافیایی و تحلیل زمین و جوامع انسانی کمک میکند. این تکنولوژیها نقش مهمی در جهان به هم پیوسته امروز ایفا میکنند و به افراد، دولتها و بخشهای مختلف اقتصادی کمکهای باارزشی ارائه میدهند.
ترکیب تکنولوژیهای مکانی با هوش مصنوعی
ترکیب تکنولوژیهای مکانی با هوش مصنوعی، یادگیری عمیق و تجزیه و تحلیل دادههای کلان نتایج مطلوبی در ارتباطات، ناوبری، حمل و نقل، کاداستر، نقشهبرداری و سایر کاربردها ایجاد میکند.
نمونههایی از تکنولوژیهای ژئospatial
- حسگرهای دوربرد
- سیستمهای اطلاعات جغرافیایی (GIS)
- سیستمهای موقعیتیابی جغرافیایی (GPS)
تکنولوژیهای ژئospatial میتوانند در تمامی فعالیتها، از جمله استفادههای نظامی، استفادههای زیستمحیطی و استفادههای روزمره به کار گرفته شوند.