حماس از موضع رهبران آفریقا در برابر حملات به غزه تمجید کرد

حماس از موضع رهبران آفریقا در برابر حملات به غزه تمجید کرد

در جریان سی و هشتمین اجلاس اتحادیه آفریقا که در پایتخت اتیوپی، آدیس آبابا، برگزار شد، رهبران اتحادیه آفریقا به شدت جنایات اسرائیل در غزه را محکوم کردند و از کشورهای عضو خواستند تا همکاری و عادی‌سازی روابط با رژیم تل‌آویو را متوقف کنند.

بیانیه نهایی اجلاس به صراحت بیان کرد: “اسرائیل در حال ارتکاب نسل‌کشی علیه فلسطینی‌ها است و باید در سطح بین‌المللی مورد پیگرد قانونی قرار گیرد.”

این بیانیه همچنین اشاره کرد: “ما خواهان پایان همکاری و عادی‌سازی روابط با اسرائیل هستیم تا زمانی که این کشور اشغال و تجاوز خود به فلسطین را متوقف کند.”

حرکت حماس در بیانیه‌ای اعلام کرد که این گروه “بیانیه نهایی اجلاس اتحادیه آفریقا را تحسین می‌کند و موضع اصولی و شجاعانه کشورهای عضو را در محکوم کردن جنگ وحشیانه صهیونیستی علیه غزه و رد نقض‌های رژیم بر اساس قوانین بین‌المللی، ستایش می‌کند.”

این گروه غزه‌ای، بیانیه را به خاطر محکوم کردن نسل‌کشی علیه فلسطینی‌ها و فراخوان به پیگرد قانونی رژیم صهیونیستی در دادگاه‌های بین‌المللی و همچنین قطع تمامی اشکال همکاری و عادی‌سازی با رژیم اشغالگر تا زمانی که این رژیم اشغال و تجاوز به فلسطینی‌ها را متوقف نکند، مورد تحسین قرار داد.

حماس همچنین موضع کشورهای آفریقایی را ادامه‌ای طبیعی از تاریخ مبارزه قاره علیه استعمار و ستم دانست و بر پایبندی آنها به ارزش‌های آزادی، عدل و حق تعیین سرنوشت تأکید کرد.

این گروه تأکید کرد که چنین موضع قوی‌ای، حمایت از پایداری فلسطینی‌ها در برابر جنایات رژیم اشغالگر اسرائیل را نشان می‌دهد و پیامی روشن به جامعه بین‌المللی ارسال می‌کند که باید به تعهدات خود برای توقف تجاوزات صهیونیستی و پیگرد رهبران جنایتکار آن عمل کند.

READ  تهران از سازمان ملل می‌خواهد که در برابر طرح ترامپ برای غزه قاطعانه عمل کند

در نهایت، حماس از کشورهای آفریقایی خواست تا اقدام‌های ملموسی انجام دهند و فشارهای سیاسی و قانونی بر اسرائیل را افزایش دهند، از مسئله فلسطین در مجامع بین‌المللی حمایت کنند و پایداری فلسطینی‌ها را تا دستیابی به آزادی و تأسیس یک دولت مستقل فلسطینی با قدس به عنوان پایتخت تقویت نمایند.

با حمایت ایالات متحده و متحدان غربی‌اش، اسرائیل جنگ خود را علیه غزه آغاز کرد، پس از آنکه حماس و دیگر گروه‌های مقاومت فلسطینی مستقر در غزه عملیات سیلاب الأقصی را علیه رژیم اسرائیل به عنوان پاسخ به کمپین‌های سرکوب‌گرانه چند دهه‌ای آن‌ها انجام دادند.

جنگ نسل‌کشی اسرائیل علیه غزه منجر به کشته شدن حداقل ۴۸,۲۷۱ فلسطینی، عمدتاً زنان و کودکان، و زخمی شدن ۱۱۱,۶۹۳ نفر دیگر از اوایل اکتبر ۲۰۲۳ شده است.

توافق آتش‌بس و مبادله زندانیان از تاریخ ۱۹ ژانویه در غزه به اجرا درآمد و کمپین تهاجمی اسرائیل علیه این منطقه ساحلی را متوقف کرد.

نوشته‌های مشابه