دانش‌آموزان نابینا از دستگاه حکاکی بریل جدید بهره‌مند خواهند شد!

دانش‌آموزان نابینا از دستگاه حکاکی بریل جدید بهره‌مند خواهند شد!

سازمان یونیسف (UNICEF) به تازگی یک دستگاه برجسته‌نگار بریل پیشرفته برای وزارت آموزش و پرورش و سازمان آموزش ویژه ایران تأمین کرده است. این اقدام به منظور بهبود آموزش برای 7,145 کودک با ناتوانی‌های بینایی در سراسر کشور انجام شده است. دستگاه برجسته‌نگار Braillo 600 SR2 به نیازهای اساسی برای مواد آموزشی قابل دسترسی پاسخ می‌دهد.

به نقل از وب‌سایت یونیسف، این دستگاه در تاریخ 4 فوریه 2023 معرفی شد و به 5,239 دختر و پسر در مدارس عمومی و 1,906 نفر در مدارس ویژه این امکان را می‌دهد که به مواد آموزشی بریل دسترسی پیدا کنند. این اقدام به بهبود فرصت‌های آموزشی برابر برای این دانش‌آموزان کمک می‌کند و از طریق تولید بیشتر کتاب‌های درسی بریل، دسترسی به آموزش فراگیر را تسهیل می‌سازد.

این ابتکار به چالش‌های جدی در سیستم آموزشی ایران پاسخ می‌دهد، زیرا دو دستگاه برجسته‌نگار بریل نروژی قبلی که طی 35 سال گذشته مورد استفاده قرار گرفته بودند، اکنون ناکافی و غیرقابل اعتماد هستند.

  • سازمان آموزش ویژه باید سالانه حدود 28,000 کتاب درسی بریل تولید کند.
  • این کتاب‌ها شامل 194 عنوان درسی در 279 جلد هستند.
  • این اقدام به تأمین دسترسی دانش‌آموزان به مواد آموزشی قبل از آغاز سال تحصیلی کمک می‌کند.

دسترسی به مواد آموزشی بریل برای تضمین مشارکت کامل کودکان با ناتوانی‌های بینایی در جامعه و تحقق حقوق آن‌ها ضروری است. این دستگاه جدید به نسل‌های آینده دانش‌آموزان خدمت خواهد کرد و تخمین زده می‌شود که 214,350 کودک از مزایای آن در طول عمر 30 ساله‌اش بهره‌مند شوند.

تأمین این دستگاه توسط یونیسف به ویژه حیاتی بود، زیرا تحریم‌های بین‌المللی مانع از خرید مستقیم تجهیزات توسط سازمان آموزش ویژه شده بود. این اقدام نشان‌دهنده تعهد یونیسف به حمایت از آموزش فراگیر و اطمینان از اینکه هیچ کودکی به دلیل ناتوانی کنار گذاشته نمی‌شود، است.

READ  ایران و چین از برنامه جدید "دانشمند جوان بااستعداد" رونمایی کردند!

اقدامات متمرکز بر کودکان با ناتوانی‌ها

یونیسف و بانک تجارت یک کمپین با عنوان «ناتوانی بخشی از من است، نه همه من» آغاز کرده‌اند که هدف آن توانمندسازی کودکان با ناتوانی‌ها در ایران از طریق افزایش آگاهی و ایجاد محیطی حمایتی است.

این ابتکار به تعهد هر دو سازمان برای ترویج شمول، دسترسی و فرصت‌های برابر برای کودکان با ناتوانی‌ها در ایران تأکید می‌کند. وب‌سایت یونیسف در تاریخ 30 ژانویه این خبر را اعلام کرد.

  • کمپین جمع‌آوری کمک‌های مالی در سطح کشور برای بهبود زندگی کودکان با ناتوانی‌ها طراحی شده است.
  • پیام‌های این کمپین بر توانمندسازی، کرامت و شمول کودکان با ناتوانی‌ها تأکید دارد.
  • کمپین به صورت مشترک در تمام شعب بانک تجارت، خودپردازها و پلتفرم‌های دیجیتال اجرا خواهد شد.

در چارچوب یک برنامه جهانی منحصر به فرد به نام «آموزش آمادگی زلزله برای کودکان با ناتوانی‌ها»، یونیسف و شرکای آن سه کتاب را توسعه داده‌اند که هر کدام به گروه‌های مختلفی از جمله والدین/سرپرستان، معلمان و سیاستگذاران می‌پردازد.

یونیسف و سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در همکاری با موسسه بین‌المللی مهندسی زلزله و لرزه‌نگاری (IIEES) راهنمایی‌هایی در زمینه مدیریت بحران ارائه می‌دهند، از جمله کاهش خطر، آمادگی، پاسخ و بازسازی، با تمرکز بر کودکان با ناتوانی‌های شنوایی، حرکتی و اختلال طیف اوتیسم.

علاوه بر این، چهار کارگاه آموزشی مشورتی برگزار شده است که در آن معلمان، مددکاران اجتماعی و کارکنان امدادی یاد گرفته و بازخوردهایی درباره استراتژی‌های حمایت از کودکان با ناتوانی‌ها در قبل، حین و بعد از زلزله ارائه کردند.

سفر این برنامه به اینجا ختم نمی‌شود. برنامه‌ریزی‌هایی برای به‌روز رسانی کتاب‌های راهنما به منظور ارائه دستورالعمل‌هایی برای کودکان با ناتوانی‌های بینایی و گسترش منابع برای پوشش تمام نوع ناتوانی‌ها در حال انجام است. این ابتکار به عنوان یک گام مهم به سوی آمادگی زلزله فراگیر، آینده‌ای امن‌تر و مقاوم‌تر برای هر کودک در ایران، بدون توجه به ناتوانی‌هایشان، را تضمین می‌کند.

READ  رئیس‌جمهور ایران سه ماهواره بومی جدید را رونمایی کرد

نوشته‌های مشابه