دریافت دایرةالمعارف قربانیان تروریسم ایرانی توسط سازمان ملل
در یک نامه به دبیرکل سازمان ملل، آنتونیو گوترش و رئیس شورای امنیت سازمان ملل، عامر بنجاما، امیر سعید ایروانی، با اشاره به اقدامات تروریستی و تهاجمی که ایران از سال 1979 با آن مواجه بوده، به تشریح وضعیت ناگوار قربانیان تروریسم در این کشور پرداخت. این نامه به وضوح نشان میدهد که جمهوری اسلامی ایران نه تنها پیشگام مبارزه با تروریسم است، بلکه یکی از بزرگترین قربانیان این پدیده شوم نیز به شمار میآید.
متن کامل نامه به شرح زیر است:
به نام خداوند بخشنده مهربان
عالیجناب،
به دستور دولت خود، افتخار دارم که به شما «دایرهالمعارف 23,323 قربانی ایرانی تروریسم» را ارسال نمایم. این مجموعه جامع نشاندهنده این است که جمهوری اسلامی ایران از زمان انقلاب 1979، بار سنگینی را به عنوان یکی از قربانیان اصلی تروریسم متحمل شده است. از ابتدای انقلاب، ایران با اقدامات بیرحمانه تروریستی، زیرساختی و تهاجمی از سوی گروههای تروریستی و حمایتهای خارجی مواجه بوده است. تقریباً 23,000 ایرانی بیگناه، از جمله زنان و کودکان، جان خود را در این اقدامات وحشتناک از دست دادهاند که بهطور بیرحمانهای غیرنظامیان را هدف قرار داده و بهطور آشکار قوانین بینالمللی، از جمله حقوق بشر و هنجارها را نقض کردهاند.
در طول بیش از چهار دهه، جمهوری اسلامی ایران با حملات تروریستی بیسابقهای روبرو بوده است، از جمله:
- ظهور گروههای تروریستی تحت حمایت خارجی در شهرهای مرزی ایران.
- ترورهای سیستماتیک دانشمندان هستهای به دست عوامل رژیم صهیونیستی.
- ترور مسئولان عالیرتبه و شهروندان عادی توسط سازمان مجاهدین خلق (منافقین).
- نفوذ گروههای تکفیری فرامنطقهای مانند داعش (ISIS-K) به حوزه امنیتی ایران.
- ترور مشاوران نظامی ایران که نقش حیاتی در مبارزه با تروریسم بینالمللی در غرب آسیا ایفا کردهاند.
- شهادت بیش از 4,000 نیروی انتظامی در مبارزه با مواد مخدر که فداکاریهای یک ملت پیشرو در مبارزه با این آفت جهانی را نشان میدهد.
این حملات نشاندهنده یک استراتژی عمدی برای سلاح قرار دادن تروریسم به منظور کسب منافع سیاسی است. بیش از 30 گروه تروریستی، از جمله القاعده، داعش (ISIS-K)، مجاهدین خلق، کومله، پژاک، جیش العدی و جندالله، در این جنایات وحشتناک دخیل بوده و اغلب از سوی قدرتهای خارجی حمایت مالی، لجستیکی و سیاسی دریافت کردهاند. از جمله نمونههای مشهود این کمپین میتوان به ترورهای سیستماتیک مقامهای دولتی، دانشمندان و غیرنظامیان اشاره کرد که با حمایت ضمنی از سوی بازیگران خارجی انجام شده است.
این اقدامات مداوم تهاجم و تروریسم، جنایاتی علیه مردم ایران و نقض آشکار اصول مندرج در منشور سازمان ملل متحد، به ویژه اصول حفاظت از حاکمیت دولتها و حفاظت از غیرنظامیان، به شمار میروند.
با توجه به موارد فوق، جمهوری اسلامی ایران با قاطعیت تمام، همه اشکال و مظاهر تروریسم را محکوم کرده و آن را یکی از بزرگترین تهدیدات علیه صلح و امنیت بینالمللی میداند. ایران به تعهد خود، تحت قوانین بینالمللی، به مبارزه با تروریسم و ترویج صلح و ثبات منطقهای ادامه میدهد. با این حال، جامعه بینالمللی باید رنج عمیق ملت ایران را در طول دههها دشمنی و تروریسم به رسمیت بشناسد. ضروری است که صدای قربانیان شنیده و مورد احترام قرار گیرد و از سایه استانداردهای دوگانه یا اتهامات بیپایه و اساس دور باشد.
از شما سپاسگزار خواهم بود اگر این نامه را به عنوان یک سند شورای امنیت و مجمع عمومی تحت دستور کار شماره 110 با عنوان “اقدامات برای حذف تروریسم بینالمللی” توزیع نمایید.
لطفاً عالیجناب، اطمینانهای مرا قبول فرمایید.
MNA/TSN