دسیسههای دشمنان علیه ایران به نتیجه نخواهد رسید: رئیسجمهور
در دنیای امروز، تحریمها و تهدیدات اقتصادی به یکی از چالشهای اصلی کشورهای مختلف تبدیل شده است. در این راستا، اظهارات دکتر پزشکian در یک نشست با هنرمندان و صنعتگران استان جنوبشرقی تهران، به خوبی نشاندهنده عزم و اراده ایران در مقابله با این چالشهاست.
پزشکian در این نشست تأکید کرد که توطئههای دشمنان علیه مردم ایران به جایی نخواهد رسید. او در ادامه گفت: “تا زمانی که ما دارای داراییهای ملی از جمله متخصصان، نخبگان، تولیدکنندگان، صنعتگران و هنرمندان هستیم، نگران تحریمهای نفتی نخواهیم بود.”
وی در ادامه به ویژگیهای بارز دانشمندان و تولیدکنندگان ایرانی اشاره کرد و افزود: “ما با مشکلاتی مواجه میشویم زمانی که داراییهای خود را از دست میدهیم. هر ملتی که به منابع مادی خود وابسته باشد، در نهایت با ورشکستگی روبرو خواهد شد؛ بنابراین، ما باید بر روی سرمایه انسانی خود تمرکز کنیم—تولیدکنندگان، هنرمندان، تاجران و دانشمندان. اگر از آنها حمایت کنیم و مانع فعالیتهایشان نشویم، تهدیدات و تحریمها بیاثر خواهند بود.”
دکتر پزشکian همچنین به فشارهای ایالات متحده بر ایران اشاره کرد و گفت: “تا زمانی که به منابع نفت و گاز زیر پای خود وابسته باشیم، اگر آن منابع از ما گرفته شود یا فروش آنها مسدود شود، در مشکل خواهیم بود. اما اگر هنر خلق کنیم و تولید داشته باشیم، هیچ قدرتی نمیتواند ما را متوقف کند.”
وی بر حمایت بیقید و شرط دولت از هنرمندان تأکید کرد و متعهد شد که بستر لازم برای فعالیتهای آنها فراهم شود. پزشکian در ادامه به ظرفیت انسانی برای نوآوری اشاره کرد و بیان داشت: “اگر باور داشته باشیم که میتوانیم مشکلات را با دستان خود، هوش و تواناییهایمان حل کنیم، هیچ قدرتی نمیتواند ما را به زانو درآورد.”
وی همچنین گفت: “ما بر روی گنجی نشستهایم—این سرزمین پر از گنج است. شایسته نیست که در وضعیتی که اکنون هستیم، قرار داشته باشیم. برای غلبه بر این شرایط، نیاز به نگاهی تازه، اتحاد و حمایت دوباره داریم. ما باید امکانات جدیدی برای خود تصور کنیم و تنها به این شکل میتوانیم با افتخار و عزت زندگی کنیم.”
تنشها بین ایران و ایالات متحده از زمان خروج یکجانبه رئیسجمهور سابق آمریکا، دونالد ترامپ، از توافق هستهای به نام برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در سال ۲۰۱۸، به طرز قابل توجهی تشدید شده است. این توافق که در سال ۲۰۱۵ به امضا رسید، از ایران خواسته بود که اقداماتی را برای محدود کردن فعالیتهای هستهای خود انجام دهد تا در عوض، از تحریمها کاسته شود.
پس از خروج ایالات متحده، دولت ترامپ یک کمپین فشار حداکثری را آغاز کرد که هدف آن نابود کردن اقتصاد ایران از طریق تحریمهای شدید بر صادرات نفت، بخش بانکی و دیگر صنایع حیاتی بود. مقامات آمریکایی بهطور علنی اعتراف کردند که این سیاست به منظور تضعیف ایران از نظر اقتصادی و سیاسی طراحی شده است.
با توجه به این شرایط، ایران بر آن است که با تکیه بر توانمندیهای داخلی و حمایت از استعدادهای انسانی، بتواند از این بحرانها عبور کند و به آیندهای روشن و پایدار دست یابد.