روز جمهوری اسلامی؛ نقطه عطفی در نظام سیاسی ایران
روز جمهوری اسلامی در ایران، هرساله در دوازدهم فروردینماه جشن گرفته میشود. این روز ملی، یادآور تأسیس جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۹۷۹ است. هدف از این روز، تاکید بر هویت سیاسی و فرهنگی کشور و جشن گرفتن دستاوردها و آرزوهای ملت است. در دوازدهم فروردین ۱۳۵۸ (اول آوریل ۱۹۷۹)، حداکثر مشارکت مردم، اراده ملت مسلمان ایران را در راستای افتخار، آزادی و استقلال نشان داد.
روز جمهوری اسلامی به عنوان یک نقطه عطف شناخته میشود که به سلطنت چندصدساله در کشور پایان داد.
رای قاطع به جمهوری اسلامی
در این روز، ایرانیان به تأسیس جمهوری اسلامی در کشور رأی مثبت دادند و وابستگی و دقت خود را بر اساس نظام سیاسی اسلامی کشور نشان دادند. در یک همهپرسی تاریخی که در تاریخ ۳۰ و ۳۱ مارس ۱۹۷۹ برگزار شد، بیش از ۹۸.۲٪ از ایرانیان واجد شرایط به تأسیس جمهوری اسلامی رأی مثبت دادند.
این رأیگیری که کمتر از دو ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی انجام شد، به عنوان یک نقطه عطف در تاریخ معاصر ایران محسوب میشود. این مناسبت ملی، تحقق شعار «استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی» و آغاز مسیر مقدس دموکراسی دینی در دنیای تقسیم شده بین ایدئولوژیهای شرق کمونیستی و غرب سرمایهداری بود.
این روز مبارک، نقطه عطفی در تاریخ انقلاب بزرگ ملت ایران و پیشدرآمدی برای تأسیس و تحکیم نهاد مقدس جمهوری اسلامی ایران بود که میوه سالها شجاعت و فداکاری مردم دلیر ایران در دفاع از دستاوردهای عظیمشان است.
هدیه الهی به ملت ایران
در این روز، دموکراسی دینی، به گفته رهبر جمهوری اسلامی، آیتالله سید علی خامنهای، هدیهای الهی بود که توسط بنیانگذار انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره)، به ملت ایران اعطا شد.
امام خمینی، اول آوریل را «نخستین روز حکومت خدا» توصیف کرد و بر این باور بود که با تصویب قانون اساسی توسط نمایندگان ملت، گام بعدی ملت ایران برای اجرای قوانین اسلامی در تمامی بخشهای کشور برداشته خواهد شد.
تغییر سیستم سیاسی ایران
در این روز، اکثریت قاطع مردم ایران به جمهوری اسلامی رأی دادند. ایران به مدت ۲۵۰۰ سال یک سلطنت بود تا این روز مبارک که میلیونها ایرانی به جمهوری اسلامی رأی دادند. در این روز، ۹۸.۲٪ از مردم ایران به تغییر در سیستم سیاسی کشور خود رأی دادند.
پس از سالها تحمل سیستمهای سیاسی سکولار و سلطنتی مختلف، ایرانیان برای سیستمی سیاسی رأی دادند که با باورهای اسلامیشان همخوانی داشت. این سیستم سیاسی جدید، دین را کنار نگذاشت بلکه آن را در آغوش گرفت.
جمهوری اسلامی از قوانین و باورهای اسلامی برای شکلدهی به قوانین، اخلاق و سبک زندگی خود استفاده میکند. معنای لغوی جمهوری، دولتی است که قدرت عالی در آن به مردم و نمایندگان منتخب آنها تعلق دارد و دارای رئیسجمهور منتخب یا منصوب است.
ایران به عنوان یک جمهوری، کشوری است که مردم آن برای این سیستم سیاسی رأی داده و برای رئیسجمهور، وزرا و شورای انتخاب رهبر معظم رأی میدهند. همچنین، ایران اسلامی است زیرا تمامی احکام و دستورات اسلامی را پیروی میکند و با آموزههای اسلامی همخوانی دارد.
آزادی از وابستگیهای غیرسالم
با انتخاب جمهوری اسلامی، ایرانیان همچنین انتخاب کردند که از هرگونه وابستگی و پیوند ناسالم به غرب آزاد باشند. آنها همچنین رأی دادند و برای استقلال کشور خود جنگیدند. در نتیجه، ایران اکنون یک کشور مستقل است.
سقوط رژیم پهلوی و پیروزی صدای مردم تغییرات زیادی را در جهان بهویژه در خاورمیانه به وجود آورد. این تغییرات برای استعمارگران همسایه خوشایند نبود.
بسیاری از توطئهها برای نابود کردن نظام سیاسی ایران برنامهریزی شد، مانند جنگ هشتساله علیه ایران. ایرانیان بهخوبی از کشور خود دفاع کردند، با این حال، دشمنان آنها هنوز هم در حال توطئهچینی هستند.
تجدید عهد مردم ایران
امروزه این حملات به ایران شامل تحریمهای فراوان و به تازگی مخالفت با تلاشهای ایران برای دستیابی به انرژی هستهای صلحآمیز است. دشمنان ایران نمیخواهند که ایران مستقل باشد و هر کاری برای انکار این حق انجام خواهند داد.
هر سال، در دوازدهم فروردین، مردم ایران با تجدید میثاق خود، اصول امام خمینی را دنبال میکنند و بار دیگر وعده میدهند که کار شهیدان خود را به پایان برسانند و به یاد سختیهایی که شهیدان برای خدا و کشورشان متحمل شدند، بایستند.