روز جهانی آگاهی از اوتیسم: پیشبرد تنوع عصبی و اهداف توسعه پایدار سازمان ملل

روز جهانی آگاهی از اوتیسم: پیشبرد تنوع عصبی و اهداف توسعه پایدار سازمان ملل

روز جهانی آگاهی از اوتیسم که در تاریخ ۲ آوریل جشن گرفته می‌شود، هدفش افزایش آگاهی درباره اختلال طیف اوتیسم (ASD) و ترویج شمول و حمایت از افراد اوتیستیک است. اختلالات طیف اوتیسم گروهی متنوع از شرایط هستند که با برخی از درجات دشواری در تعامل اجتماعی و ارتباطات مشخص می‌شوند.

این اختلالات ویژگی‌های خاصی دارند، از جمله:

  • دشواری در انتقال از یک فعالیت به فعالیت دیگر
  • تمرکز بر جزئیات
  • واکنش‌های غیرمعمول به احساسات

توانایی‌ها و نیازهای افراد اوتیستیک متغیر است و می‌تواند در طول زمان تغییر کند. در حالی که برخی از افراد مبتلا به اوتیسم می‌توانند به طور مستقل زندگی کنند، دیگران دارای ناتوانی‌های شدید هستند و به مراقبت و حمایت مادام‌العمر نیاز دارند. اوتیسم معمولاً بر فرصت‌های آموزشی و شغلی تأثیر می‌گذارد.

علاوه بر این، فشارها و نیازهای خانواده‌ها در ارائه مراقبت و حمایت می‌تواند بسیار زیاد باشد. نگرش‌های اجتماعی و سطح حمایتی که از سوی مقامات محلی و ملی ارائه می‌شود، عوامل مهمی هستند که کیفیت زندگی افراد مبتلا به اوتیسم را تعیین می‌کنند.

بر اساس گزارش انجمن اوتیسم ایران (IAA)، شمول افراد اوتیستیک یک حق است و نباید هیچ کودکی به دلیل یادگیری متفاوت از تحصیل محروم شود. همچنین، هیچ بزرگسالی نباید به خاطر تجربه منحصر به فرد خود از دنیا، با مشکل استخدام مواجه شود.

حدود ۱ در ۱۵۰ کودک در ایران با اوتیسم به دنیا می‌آید. انجمن اوتیسم ایران تاکنون ۶,۲۶۲ فرد مبتلا به اوتیسم را در کشور ثبت کرده است.

سازمان بهزیستی برنامه‌ریزی کرده است تا با برگزاری کارگاه‌ها، سمینارها و برنامه‌های آموزشی، آگاهی عمومی را افزایش دهد و فرهنگی را توسعه دهد که محیط را برای شمول افراد اوتیستیک فراهم کند. این سازمان همچنین قصد دارد مرکزی برای ارائه خدمات توانبخشی به بزرگسالان مبتلا به اوتیسم تأسیس کند.

READ  چالش‌های تأمین دارو برای بیماران مبتلا به بیماری‌های نادر در ایران

موضوع امسال «پیشبرد تنوع عصبی و اهداف توسعه پایدار سازمان ملل (SDGs)» به تقاطع بین تنوع عصبی و تلاش‌های جهانی برای پایداری اشاره دارد و نشان می‌دهد که چگونه سیاست‌ها و رویه‌های شمول می‌توانند تغییرات مثبتی برای افراد اوتیستیک در سطح جهانی ایجاد کنند و به تحقق اهداف SDGs کمک کنند.

این رویداد با گردهم آوردن کارشناسان جهانی، سیاست‌مداران و صداهای اوتیستیک، شامل سخنرانی‌های کلیدی، بحث‌های پنلی و جلسات تعاملی است که به حوزه‌هایی مانند بهداشت و درمان شمول، آموزش، اشتغال و توسعه شهری می‌پردازد. بحث‌های امسال به نقش تنوع عصبی در شکل‌گیری سیاست‌هایی که شمول، برابری و نوآوری را در بخش‌های مختلف ترویج می‌کند، می‌پردازد.

موضوعات شامل بهداشت و درمان شمول، آموزش با کیفیت، دسترسی به محیط کار، کاهش نابرابری‌ها و طراحی شهرها و جوامع دوستدار اوتیسم است.

روز جهانی آگاهی از اوتیسم در سال ۲۰۲۵ به‌وسیله مؤسسه تنوع عصبی (ION) با حمایت اداره ارتباطات جهانی سازمان ملل برگزار می‌شود. ION یک سازمان جهانی است که به‌وسیله اقلیت‌های عصبی تأسیس و هدایت می‌شود و در ۴۰ کشور جهان حضور دارد. به عنوان بزرگ‌ترین و جهانی‌ترین ابتکار تنوع عصبی، ION به توانمندسازی اقلیت‌های عصبی، دفاع از فرصت‌های برابر و ترویج پذیرش و آموزش می‌پردازد.

با ترویج گفت‌وگو و همکاری در بخش‌های مختلف، روز جهانی آگاهی از اوتیسم ۲۰۲۵ نیاز به تلاش‌های مستمر برای از بین بردن موانع، ترویج سیاست‌های شمول و شناسایی مشارکت‌های افراد اوتیستیک در جامعه و تحقق اهداف SDGs را تقویت خواهد کرد.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *