روز قدس در عصر سیلاب: همبستگی و مقاومت در برابر چالش‌ها

روز قدس در عصر سیلاب: همبستگی و مقاومت در برابر چالش‌ها

امام خمینی (ره) با اعلام آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به عنوان روز جهانی قدس، قصد داشت توانمندی‌های جهان اسلام را برای تشکیل جبهه‌ای جامع در برابر صهیونیسم احیا کند و بنیادهای لازم برای آزادی فلسطین و ریشه‌کن کردن سرطان اشغال را پی‌ریزی کند. این اقدام تاریخی، روزی را به نام «روز زندگی اسلام» نام‌گذاری کرد.

عملیات «سیلاب الاقصی» در فرم، محتوا و نتایج خود نشان‌دهنده اوج بیداری مردمی برای فلسطین است، حتی در غرب، با وجود تلاش‌های دولت‌های منطقه برای عادی‌سازی وضعیت، انتشار ناامیدی و ایجاد سردرگمی. این عملیات تأیید کرد که جهان اسلام به روز قدس و پیام آن به‌طور جدی توجه نشان داده است، به همین دلیل است که این روز هدف بزرگ‌ترین توطئه‌ها و کمپین‌های تحریف و اطلاعات نادرست قرار گرفته است.

ظهور بیداری اسلامی در منطقه یکی از اولین نتایج ملموس جنبش و استراتژی منحصر به فرد امام خمینی در تأسیس اهمیت واقعی قدس و معنای نمادین آن به عنوان روز قدس بود. او اطمینان حاصل کرد که قدس به فلسطین محدود نخواهد شد. با گذشت سال‌ها، تأثیر روز قدس و مقاومت فلسطینی به وضوح نمایان شده و همراه با گسترش احساسات ضد صهیونیستی (نه ضد یهودی، همان‌طور که صهیونیست‌ها سعی در فریب افکار عمومی دارند) و حمایت قاطع علمای اسلامی از فلسطین بوده است.

امام خمینی روز قدس را به عنوان روز آزادی مسلمانان از بندگی قدرت‌های بزرگ می‌دانست. او در سخنرانی‌های خود به‌طور مکرر بر اهمیت قیام ملت‌ها و آزادی فلسطین تأکید می‌کرد. با وجود سال‌ها جنگ و تحریم‌های تحمیل شده بر ایران، قطب‌نمای امام خمینی هرگز از قدس منحرف نشد و او در فراخوان به آزادی و حمایت از قدس استوار ماند.

امام خمینی خواستار تأسیس یک حزب جهانی برای هموار کردن مسیر آزادی فلسطین شد. او در سخنرانی خود پیرامون روز جهانی قدس گفت:

“امیدوارم حزبی با نام حزب مستضعفین در سرتاسر جهان تشکیل شود و تمام مستضعفین به آن بپیوندند تا موانع و چالش‌های پیشرفت خود را از میان بردارند. از طریق آن، مستضعفین علیه قدرت‌های متکبر و اشغالگران شرق و غرب قیام خواهند کرد. در این اقدام، آن‌ها جلوی ادامه ظلم‌گران را خواهند گرفت و به سمت تحقق وعده اسلام که مستضعفین وارث زمین و بر آن حکومت خواهند کرد، پیش خواهند رفت.”

مستضعفان مدت‌هاست که پراکنده‌اند و تا زمانی که این تقسیم باقی بماند، هیچ اقدام واقعی نمی‌توان کرد. امروز، نمونه‌ای از اتحاد مستضعفان در یک منطقه مسلمان تحقق یافته است. این مدل باید به تمامی اقشار بشریت گسترش یابد، به‌طور وسیع‌تر و جامع‌تر از هر زمان دیگری. این امر می‌تواند از طریق شکل‌گیری «حزب مستضعفین» که به‌طور عملی در «حزب‌الله» تجلی یافته، محقق شود؛ حرکتی که با اراده خداوند هم‌راستا است، همان‌طور که در وعده الهی که مستضعفین وارث زمین خواهند شد، بیان شده است.

READ  تسهیل چالش‌ها با کمک دانشگاه‌ها: رئیس‌جمهور ایران در گفتگو با رسانه‌ها

امام خمینی به اشتباه بزرگ مسلمانان اشاره کرد که منجر به تأسیس اسرائیل شد. در سال 1979، او بیان کرد:

“اشتباه مرتکب شده توسط همه مسلمانان، به‌ویژه دولت‌ها و ملت‌های عرب، این بود که اجازه دادند اسرائیل از همان ابتدا وجود داشته باشد. منافع و جاه‌طلبی‌های شخصی این دولت‌ها مانع از آن شد که اسرائیل را در نطفه خفه کنند. در نتیجه، آن‌ها اجازه دادند که اسرائیل قدرت لازم برای مقاومت را به‌دست آورد. متأسفانه، منافع شخصی رهبران عرب مانع از آن شد که به نصایح ما، که نزدیک به بیست سال به آن‌ها می‌گفتیم، با صداقت گوش کنند و از آن‌ها خواسته بودیم که در برابر اسرائیل متحد شوند.”

اعلام روز قدس توسط امام خمینی و تحولات بعدی، به‌ویژه پس از توافقات کمپ دیوید، ثابت کرد که تهدید موجودیت صهیونیستی محدود به قدس و فلسطین نیست. بلکه “این یک میکروب فساد است و در قدس متوقف نخواهد شد. اگر به آن زمان داده شود، تمام کشورهای اسلامی در خطر خواهند بود.”

در چندین خطبه، امام خمینی بر اهمیت قدس تأکید کرد و ترس‌های موجودیت صهیونیستی از نقش ایران و نزدیکی‌اش با جهان عرب و اسلامی را مورد توجه قرار داد. او بیان کرد:

“اسرائیل نمی‌خواهد در ایران [قبل از انقلاب] عالم دینی، قرآن یا قوانین اسلامی وجود داشته باشد تا بتواند به اهداف خود دست یابد.”

در سخنرانی‌های مکرر، امام خمینی نسبت به عادی‌سازی روابط با اسرائیل هشدار داد و تأکید کرد که احیای روز قدس مانع از شکل‌گیری یک پایگاه مرکزی عادی‌سازی در منطقه برای موجودیت صهیونیستی خواهد شد. او هشدار داد که این امر به تضعیف مسلمانان و ارزش‌های بالای فکری آن‌ها می‌انجامد.

READ  ایران به مذاکرات «غیرمعمول» تسلیم نخواهد شد: سخنگو

اکنون مشخص شده است که گرامیداشت روز قدس نقش حیاتی در بسیج ملت‌های اسلامی و حتی برخی از رهبران آن‌ها علیه موجودیت اشغالگر داشته است. در اینجا، امام خمینی بر این نکته تأکید ویژه‌ای داشت و بر این باور بود که مسلمانان، چه ملت‌ها و چه دولت‌ها، مسئول ایجاد این موجودیت غاصب هستند و بنابراین باید مسئولیت حذف آن را بر عهده بگیرند. او گفت:

“مسلمانان، چه ملت‌ها و چه دولت‌ها، باید دست در دست یکدیگر بگذارند، زیرا کسانی که به اسلام حمله می‌کنند، نظیر صهیونیسم—که بزرگ‌ترین دشمن اسلام است—در پی تسلط بر سرزمین‌های مسلمانان یکی پس از دیگری هستند…”

بدون شک، گرامیداشت روز قدس، همبستگی اسلامی را تقویت می‌کند، به‌ویژه در شرایط کنونی پس از عملیات «سیلاب الاقصی» و مقاومت بی‌نظیر مردم فلسطین. با افزایش چالش‌ها و ادامه شکست‌های محور شر، همبستگی اسلامی به یک ضرورت غیرقابل انکار تبدیل شده است. مسئله فلسطین و آزادی قدس بار دیگر به عنوان عاملی وحدت‌بخش در حال ظهور است که می‌تواند به عنوان نقطه کانونی برای وحدت و انسجام اسلامی عمل کند.

بنابراین، روز قدس باید از یک دیدگاه جدید نگریسته شود و برای آینده آن برنامه‌ریزی استراتژیک انجام شود. هیچ استدلال منطقی نمی‌تواند نادیده‌گرفتن یا غفلت از مسئله فلسطین—که قلب تپنده جهان اسلام است—را توجیه کند؛ زیرا این امر به مسلمانان آسیب‌های جبران‌ناپذیری وارد می‌آورد. از این‌رو، مسئولیت تمامی ملت‌های اسلامی است که این روز بزرگ را گرامی بدارند، روزی که در واقع روز مقابله بین مستضعفان و متکبران است—بیش از صرف شعارها و حرکات بی‌اثر.

با توجه به وضعیت فعلی، که تهدید موجودیت صهیونیستی برای کل خاورمیانه و سرزمین‌های اسلامی به طور فزاینده‌ای آشکار می‌شود، وحدت مسلمانان در دفاع از فلسطین و مقاومت در برابر تهاجمات مداوم اشغالگران علیه مردم بزرگ فلسطین، تنها مسیر به افتخار و عزت برای جهان اسلام است.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *