سازنده نرمافزار جاسوسی Paragon تأیید کرد: دولت آمریکا مشتری ماست!
شرکت پاراگون سلوشنز، تولیدکننده نرمافزارهای جاسوسی اسرائیلی، به TechCrunch تأیید کرده است که محصولات خود را به دولت ایالات متحده و دیگر کشورهای متحد نامشخص میفروشد. این شرکت در زمینه فناوریهای نظارت و جاسوسی فعالیت میکند و در این مقاله به بررسی جزئیات همکاریهای آن با دولتها و واکنشهای اخیر به اتهامات مطرح شده میپردازیم.
رییس اجرایی پاراگون، جان فلیمن، در بیانیهای به TechCrunch گفت: “پاراگون فناوری خود را به گروهی انتخابی از دموکراسیهای جهانی، عمدتاً ایالات متحده و متحدانش، مجوز میدهد.” این اظهارات در شرایطی مطرح میشود که اتهامات جدیتری در خصوص سوءاستفاده از فناوریهای جاسوسی این شرکت علیه خبرنگاران و فعالان جامعه مدنی مطرح شده است.
فلیمن همچنین تاکید کرد که پاراگون “از تمامی کاربران میخواهد که با شرایط و ضوابطی که به صراحت هدفگیری غیرقانونی خبرنگاران و سایر شخصیتهای جامعه مدنی را ممنوع میکند، موافقت کنند. ما سیاست عدم تحمل صفر در برابر چنین هدفگیریهایی داریم و هر مشتری که شرایط خدمات ما را نقض کند، روابط خود را با او خاتمه خواهیم داد.”
این اظهارات پس از آن مطرح شد که WhatsApp روز جمعه ادعا کرد که نرمافزار جاسوسی پاراگون در یک کمپین هک که حدود 90 خبرنگار و دیگر اعضای جامعه مدنی را هدف قرار داده بود، مورد استفاده قرار گرفته است. از آن زمان، حداقل دو نفر اعلام کردهاند که آنها نیز از جمله اهداف این حملات بودند: خبرنگار ایتالیایی فرانچسکو کانچلاتو و فعال لیبیایی مقیم سوئد حسام الگوماتی.
فلیمن به یک سری سوالات خاص پاسخ نداد، از جمله سوالاتی درباره اینکه پاراگون چه کسانی را متحد و دموکراسی ایالات متحده میداند، شرایط خدمات آن در مورد ممنوعیت هدفگیری خبرنگاران چیست، آیا این شرکت میتواند و آیا به اتهامات سوءاستفاده، مانند موارد مطرح شده توسط WhatsApp، رسیدگی میکند و آیا پاراگون تاکنون قراردادی را به دلیل نقض چنین شرایطی لغو کرده است.
سال گذشته، Wired برای اولین بار گزارش داد که زیرمجموعه آمریکایی پاراگون قراردادی به ارزش 2 میلیون دلار با اداره مهاجرت و گمرک ایالات متحده امضا کرده است، اما این شرکت در آن زمان نظری نداد.
شرکت سهامی خصوصی ایالات متحده AE Industrial سال گذشته پیشنهاد خرید پاراگون را به مبلغ حدود 900 میلیون دلار ارائه داد. زمانی که برای نظرگیری با سخنگوی AE Industrial، مت کُنرو، تماس گرفته شد، او نظری نداد و به پاراگون ارجاع داد.
WhatsApp روز جمعه اعلام کرد که نامهای برای توقف و جلوگیری به پاراگون ارسال کرده است. فلیمن در مورد این نامه نظری نداد.
کانچلاتو، مدیر وبسایت خبری Fanpage.it، که سال گذشته تحقیقی درباره “Gioventù Meloniana”، شاخه جوانان حزب Fratelli d’Italia به رهبری جورجیا ملونی انجام داده است، گفت: “احساس میکنم مورد تجاوز قرار گرفتهام.” او در مورد آگاهی از هدفگیری تلفناش به TechCrunch گفت: “از خود میپرسید، چرا من؟ این است که، چه چیزی از من میخواستند؟”
در حالی که الگوماتی در سوئد زندگی میکند و لیبیایی است، او روابط بین دولتهای ایتالیا و لیبی را به ویژه همکاریهای آنها برای جلوگیری از عبور مهاجران لیبیایی از دریای مدیترانه و رسیدن به ایتالیا مورد انتقاد قرار داده است.
یادداشتهای خبری گزارش دادهاند که ایتالیا یکی از مشتریان پاراگون است، اما تا کنون هیچ تأیید دیگری از این ادعا وجود ندارد. فلیمن در پاسخ به این سوال که آیا ایتالیا مشتری پاراگون است، پاسخی نداد و دولت ایتالیا نیز به درخواست نظر TechCrunch پاسخ نداد.