سخنگوی وزارت خارجه: I.A.E.A. باید به مسائل فنی و حقوقی پرونده هستهای ایران توجه کند
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، اسماعیل بقایی، اعلام کرده است که ایران انتظار دارد آژانس بینالمللی انرژی اتمی (I.A.E.A) به پرونده هستهای این کشور توجه فنی و قانونی داشته باشد. این موضوع در نشست خبری هفتگی وی در روز دوشنبه مطرح شد و به سفر هیئت فنی آژانس به ایران اشاره گردید.
بقایی در این جلسه گفت: “این سفر ادامه گفتوگوهایی است که هفته گذشته بین مقامات ایرانی و آژانس رخ داده است.” وی همچنین افزود که این هیئت با کارشناسان ایرانی در مورد موضوعاتی از جمله مسائل حفاظتی بحث و تبادل نظر خواهد کرد.
گفتوگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا
در پاسخ به سوالی درباره مذاکرات بین ایران و ایالات متحده، بقایی اعلام کرد که دور بعدی گفتوگوها برای این شنبه برنامهریزی شده است، “بر اساس درک و اعلام میزبان عمانی.”
وی خاطرنشان کرد که تصمیمگیری در مورد زمان و مکان دقیق این مذاکرات، در هماهنگی با ایران، ایالات متحده و عمان اعلام خواهد شد.
در مورد کندی پیشرفت مذاکرات، او این پدیده را طبیعی دانست و بیان کرد که بحثهای فنی همیشه زمانبر است.
خط قرمزهای ایران در مذاکرات
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین به موضع ایران در مورد برنامه هستهای صلحآمیز و تحریمهای غیرقانونی اشاره کرد و گفت: “غنیسازی و رفع مؤثر تحریمها خط قرمزهایی در مذاکرات با ایالات متحده هستند.”
بقایی تأکید کرد که ورود به جزئیات هرگونه مذاکره باید در چارچوب کلی مورد توافق طرفین باشد. “این خط قرمزها بخشی از اصول مذاکره ایران هستند و مسائل مربوط به آنها قطعاً بهطور جدی پیگیری خواهد شد.”
توضیحات درباره سفرهای عراقچی به چین و روسیه
در مورد سفرهای اخیر عراقچی به پکن و مسکو، بقایی گفت که مسائل دوجانبه و همچنین جنگ اسرائیل در غزه از موضوعات مورد بحث در این سفرها بودهاند.
او با اشاره به ضرورت ایستادگی در برابر نسلکشی، بر ناکامی جامعه جهانی در ایفای وظایف خود در قبال جنایات اسرائیل در غزه تأکید کرد.
هشدار درباره ماجراجوییهای نظامی اسرائیل
بقایی همچنین درباره تهدیدات مکرر رژیم اسرائیلی هشدار داد و گفت که هرگونه ماجراجویی یا اقدام نادرست علیه ایران با پاسخ قاطع مواجه خواهد شد. “مسئولان رژیم صهیونیستی سعی دارند با اینگونه بیانات، دو هدف را دنبال کنند: سایه انداختن بر نسلکشی در فلسطین اشغالی و تخریب هرگونه فرآیند دیپلماتیک در منطقه.”
وی افزود که این مسئولان اسرائیلی بهتر از هر کسی عواقب ماجراجویی و اقدامات نادرست علیه جمهوری اسلامی را میدانند.
سخنگو از کشورهای غربی خواست که حمایت خود را از اسرائیل که به تهدیدی برای صلح و امنیت بینالمللی تبدیل شده است، مورد بازنگری قرار دهند.
بازداشت شهروندان ایرانی در فرانسه
سخنگوی وزارت امور خارجه به شدت به بازداشت دو شهروند ایرانی در فرانسه و محرومیت آنها از دیدارهای کنسولی واکنش نشان داد. او گفت که بازداشت خودسرانه افرادی که مخالفت خود را با نسلکشی در غزه ابراز کردهاند و محرومیت آنها از دیدارهای کنسولی، نقض قوانین حقوق بشر و آزادی بیان است.
“ایران پیگیریهای لازم را در مورد هر دو مورد انجام داده و دیدار کنسولی با این دو شهروند توافق شده است.”
او همچنین تأکید کرد که تهران از دولت فرانسه انتظار دارد که این موضوع را روشن کند و گفت که شهروندان ایرانی هیچ جرمی مرتکب نشدهاند و فقط احساسات انسانی خود را نسبت به جنگ در غزه بیان کردهاند.