شخص دیگری که هدف نرم‌افزار جاسوسی پاراگون قرار گرفته است، به میدان می‌آید

شخص دیگری که هدف نرم‌افزار جاسوسی پاراگون قرار گرفته است، به میدان می‌آید

اخیراً یک فرد دیگر که به طور مشکوکی از طریق نرم‌افزار جاسوسی ساخته شده توسط شرکت اسرائیلی Paragon هدف قرار گرفته است، به رسانه‌ها مراجعه کرده است. این موضوع نشان‌دهنده نگرانی‌های جدی درباره حریم خصوصی و امنیت اطلاعات در دنیای دیجیتال است.

بپه کاچیا، یکی از بنیان‌گذاران سازمان غیردولتی ایتالیایی “مدیترانا نجات انسان‌ها” که به کمک به مهاجران می‌پردازد، به TechCrunch اعلام کرد که او نیز هدف این کمپین جاسوسی قرار گرفته است.

کاچیا در ادامه گفت که او پس از آنکه یکی دیگر از بنیان‌گذاران این سازمان، لوکا کازارینی، هفته گذشته به طور علنی اعلام کرد که او نیز از WhatsApp اطلاعی درباره حمله جاسوسی دریافت کرده، به این موضوع پرداخته است.

در یک کنفرانس خبری که توسط سندرو رووتولو، یکی از اعضای پارلمان اروپا، برگزار شد، کازارینی اعلام کرد که به دفتر دادستانی در پالرمو، ایتالیا شکایت کرده و هدف او یافتن افرادی است که به او و سازمانش حمله کرده‌اند. او گفت: “ما چیزی برای پنهان کردن نداریم. کسانی که جاسوسی می‌کنند، چیزهای زیادی برای پنهان کردن دارند.”

پیش از کاچیا، سه نفر دیگر نیز اعلام کردند که از WhatsApp اطلاعیه‌ای درباره هدف قرار گرفتن خود به عنوان یکی از حدود 90 نفر هدف جاسوسی که توسط Paragon ساخته شده، دریافت کرده‌اند. این سه نفر شامل:

  • فرانچسکو کَنچلاتو، مدیر وب‌سایت خبری Fanpage.it؛
  • حسامی ال‌گوماتی، فعال لیبیایی که در سوئد زندگی می‌کند و بر مسائل مهاجرت مرتبط با ایتالیا و لیبی کار می‌کند؛
  • لوکا کازارینی، یکی از بنیان‌گذاران سازمان.

اخبار مربوط به کمپین جاسوسی در تاریخ 31 ژانویه منتشر شد، زمانی که WhatsApp اعلام کرد که این کمپین را متوقف کرده و به حدود 90 نفر که هدف قرار گرفته بودند، اطلاع داده است. WhatsApp این کمپین را به هیچ دولت خاصی نسبت نداده و Paragon نیز مشخص نکرده است که کدام مشتری دولتی پشت این کمپین است.

READ  سازنده نرم‌افزار جاسوسی Paragon تأیید کرد: دولت آمریکا مشتری ماست!

دولت ایتالیا هرگونه ارتباطی با این کمپین هک را رد کرد. در یک بیانیه مطبوعاتی، دفتر نخست‌وزیر ایتالیا اعلام کرد که موضوعات قانونی محافظت‌شده، از جمله روزنامه‌نگاران، توسط سازمان‌های اطلاعاتی ایتالیا هدف قرار نگرفته‌اند.

در همان بیانیه مطبوعاتی، دولت ایتالیا اعلام کرد که Meta به آن‌ها گفت که اهداف دیگری نیز در کشورهای اتریش، بلژیک، قبرس، جمهوری چک، دانمارک، آلمان، یونان، لتونی، لیتوانی، هلند، پرتغال، اسپانیا و سوئد وجود داشته است.

جز اتریش، هیچ‌کدام از دولت‌های این کشورها که از طریق سفارت‌های آمریکا یا سایر نهادهای دولتی تماس گرفته شده بودند، به درخواست‌های TechCrunch پاسخ ندادند.

سخنگوی وزارت کشور اتریش به TechCrunch گفت که حملات Paragon برای مقامات محلی آن‌ها شناخته شده است، اما از ارائه اطلاعات بیشتر خودداری کرد.

در همان کنفرانس خبری که کازارینی در روز دوشنبه حضور داشت، دیوید یامبیو، یکی از بنیان‌گذاران سازمان غیردولتی “پناهندگان در لیبی” که در ایتالیا مستقر است، گفت که او نیز هدف یک کمپین جاسوسی قرار گرفته است. یامبیو گفت که او از طریق WhatsApp هدف قرار نگرفته است، اما به The Guardian اعلام کرد که اپل او را درباره “حمله جاسوسی مزدور” در تاریخ 13 نوامبر مطلع کرده است.

در این مرحله، مشخص نیست که آیا یامبیو جزء همان کمپین هک بوده است که افراد هدف قرار گرفته توسط نرم‌افزار جاسوسی Paragon را شامل می‌شود یا خیر.

نه Paragon و نه سخنگوی دولت ایتالیا به درخواست‌های TechCrunch برای اظهارنظر پاسخ ندادند.

نوشته‌های مشابه