شهرها با افزایش دما با «شلاق» سیلاب‌ها و خشکسالی‌ها روبرو هستند!

شهرها با افزایش دما با «شلاق» سیلاب‌ها و خشکسالی‌ها روبرو هستند!

تحلیل‌های جدید نشان می‌دهند که الگوهای آب و هوایی در برخی از پرجمعیت‌ترین شهرهای جهان به طرز چشمگیری در حال تغییر است. این تغییرات شامل دوره‌های خشکسالی و سیلاب‌های شدید است که ناشی از افزایش دماهای جهانی و اختلال در چرخه آب می‌باشد. این یافته‌ها در گزارشی که توسط نهاد خیریه WaterAid منتشر شده، ارائه شده است.

محققان در این مطالعه، ۴۲ سال داده‌های آب و هوایی را از بیش از ۱۰۰ شهر بزرگ تجزیه و تحلیل کرده‌اند و نتایج نشان می‌دهد که مناطق جنوب و جنوب شرقی آسیا با بارش‌های شدیدتری مواجه هستند، در حالی که اروپا، خاورمیانه و شمال آفریقا به طور فزاینده‌ای خشک‌تر می‌شوند.

برخی از نکات کلیدی این مطالعه:

  • شهرهای شرقی چین مانند هانگژو و پایتخت اندونزی، جاکارتا، در بالاترین رتبه از نظر آسیب‌پذیری در برابر “شلاق آب و هوایی” قرار دارند.
  • حدود ۱۵ درصد از شهرهای مورد بررسی با خطرات شدید سیلاب و خشکسالی به طور همزمان مواجه هستند.
  • شهرهایی مانند دالاس در تگزاس، شانگهای در چین و بغداد در عراق در این دسته قرار دارند.

مایکل سینگر، یکی از نویسندگان این مطالعه از موسسه تحقیقات آب در دانشگاه کاردیف، گفت: “نمی‌توان فرض کرد که هر مکان می‌تواند واکنش مشابهی به گرم شدن جو داشته باشد. این پدیده به وضعیت اقتصادی یا زیرساخت‌های شما اهمیتی نمی‌دهد.”

هانگژو، یک شهر ساحلی در چین، در سال گذشته بیش از ۶۰ روز دمای بسیار بالایی را تجربه کرد و در عین حال با سیلاب‌های شدیدی مواجه شد که هزاران نفر را مجبور به تخلیه خانه‌هایشان کرد.

تغییرات آب و هوایی و اثرات آن:

  • یک پنجم از شهرهای مورد بررسی تغییرات معکوس در شرایط آب و هوایی را تجربه کرده‌اند.
  • پایتخت سریلانکا، کلمبو، و مرکز مالی هند، بمبئی، به طور قابل توجهی مرطوب‌تر شده‌اند.
  • در مقابل، قاهره و هنگ کنگ به سمت خشکی پیش می‌روند.
READ  اپل به خاطر استفاده از مواد شیمیایی مضر در بندهای ساعت‌هایش تحت تعقیب قضایی قرار گرفت

بسیاری از شهرهایی که زیرساخت‌هایی برای صرفه‌جویی در آب یا جلوگیری از آسیب‌های ناشی از سیلاب توسعه داده‌اند، اکنون با شرایط به طور قابل توجهی متفاوتی روبرو هستند و باید در اقدامات سازگاری سرمایه‌گذاری کنند. سینگر هشدار داد که “شهرها باید برای سازگاری با شرایط جدید آماده شوند.”

در میان معدود شهرهایی که تغییرات مثبتی را تجربه کرده‌اند، توکیو، لندن و گوانگژو در چین جنوبی هستند که در مقایسه با دو دهه گذشته، تعداد ماه‌های بسیار بارانی و خشک کمتری را بین سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۲۳ ثبت کرده‌اند.

این مطالعه نشان می‌دهد که تغییرات آب و هوایی تاثیرات عمیقی بر زندگی ساکنان شهرها دارد و لازم است که جامعه جهانی به این چالش‌ها پاسخ دهد.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *