شهر شوش ایران، همکاری خواهرشهر با نجف، پاریس و آتن را برنامه‌ریزی می‌کند!

شهر شوش ایران، همکاری خواهرشهر با نجف، پاریس و آتن را برنامه‌ریزی می‌کند!

استاندار شوش بر اهمیت ترویج میراث فرهنگی غنی این شهر تأکید کرده و از برنامه‌هایی برای ایجاد شراکت‌های خواهرخواندگی با نجف، پاریس و آتن خبر داد. این همکاری‌های بالقوه با هدف تقویت پیوندهای فرهنگی، گردشگری و تاریخی شوش صورت می‌گیرد.

شوش با شهر باستانی سوسه همپوشانی دارد که اکنون به عنوان یک میراث جهانی یونسکو شناخته می‌شود. در جلسه‌ای که روز چهارشنبه با حضور علی دارابی، معاون وزیر میراث فرهنگی برگزار شد، صبری‌پور اعلام کرد که شراکت‌های پیشنهادی بر مبنای پیوندهای فرهنگی با نجف، همکاری در زمینه موزه و گردشگری با پاریس و همکاری در زمینه میراث باستانی با آتن متمرکز خواهد بود.

صبری‌پور تأکید کرد که شوش، با منابع تاریخی و تمدنی غنی و منحصر به فرد خود، نیاز به توجه ویژه‌ای از سوی وزارت میراث فرهنگی دارد تا بتواند ظرفیت کامل خود را در عرصه جهانی آزاد کند.

شهر سوسه که در میان رودخانه‌های کارخیه و دز در جنوب غربی ایران واقع شده، روزگاری یکی از مهم‌ترین و درخشان‌ترین شهرهای دنیای باستان بوده است. این شهر که هزاران سال سکنه داشته، شامل چندین لایه از سکونت‌های شهری است که از اواخر هزاره پنجم پیش از میلاد تا سده سیزدهم میلادی ادامه داشته است.

شهر باستانی سوسه به عنوان پایتخت ایلام (سوسیانا) و پایتخت اداری شاه هخامنشی داریوش اول و جانشینان او از سال ۵۲۲ پیش از میلاد شناخته می‌شود. از منظر تاریخی، سوسه زمانی بخشی از پادشاهی تاریخی ایلام بود که میان بابل و ایران باستان واقع شده است، در حالی که کوه‌های زاگرس جنوبی به منطقه بین‌النهرین منتهی می‌شوند.

READ  مشاور رئیس‌جمهور آذربایجان از مجموعه تاریخی کاخ‌ها در تهران بازدید کرد

طبق داستانی که روز یکشنبه در وب‌سایت «سفر» منتشر شد، ممکن است افراد آن را به عنوان پایتخت امپراتوری پارس در کتاب استر بشناسند. بر اساس این روایت، در اینجا است که استر با امپراتور قدرتمند پارسی ازدواج کرد و با شجاعت، قوم عبرانی خود را از نابودی نجات داد.

علاوه بر این، سوسه عظمت خود را حفظ کرده و در دوره‌های اشکانی و ساسانی، که امپراتورهایی بودند که بر این منطقه در دوره روم حکمرانی می‌کردند، به عنوان یک مرکز استراتژیک باقی ماند.

امروزه، سوسه شامل سه تپه باستانی است و حدود یک کیلومتر مربع را پوشش می‌دهد. بازدیدکنندگان می‌توانند از تپه‌های کاوش شده بازدید کرده و تصور کنند که در دوران اوج خود، به عنوان پایتخت بزرگ‌ترین امپراتوری جهان چه حال و هوایی داشته است. همچنین در محل باستان‌شناسی می‌توان قصر اردشیر و بناهای اداری، مسکونی و دیگر آثار کاوش شده را مشاهده کرد.

علاوه بر این، سوسه آرامگاه دانیال را در خود جای داده است، که محل دفن سنتی این شخصیت کتاب مقدس است. مکان‌های مختلفی برای این سایت نام‌گذاری شده‌اند، اما آرامگاه در سوسه به عنوان معروف‌ترین محل شناخته می‌شود که برای اولین بار توسط بنجامین از تودلا که بین سال‌های ۱۱۶۰ تا ۱۱۶۳ به آسیای غربی سفر کرده بود، ذکر شده است.

نوشته‌های مشابه