شوش آماده میشود تا نوروز را با گردشگران خوشآمد بگوید!
شهر تاریخی شوش، که محل شهر باستانی سوسه و یک میراث جهانی یونسکو است، برای پذیرایی از مسافران نوروزی با مجموعهای از جاذبههای فرهنگی، تاریخی و مذهبی آماده میشود. این شهر با تاریخ غنی و میراث فرهنگی خود به عنوان یک مقصد مهم گردشگری در سطح جهانی شناخته میشود.
اُمید صبریپور، استاندار شوش، روز شنبه در مصاحبهای به شهرت جهانی این شهر اشاره کرد و گفت: “شوش نه تنها در ایران معروف است بلکه در سطح بینالمللی نیز به خاطر تاریخ و میراث غنی خود شناخته میشود.”
با توجه به این که نوروز امسال با ماه مبارک رمضان همزمان شده است، مقامات تدابیر ویژهای را برای اطمینان از اینکه بازدیدکنندگان بتوانند به راحتی از جاذبههای شهر بازدید کنند، در نظر گرفتهاند. این جاذبهها شامل مقبره حضرت دانیال و یادبود جنگ فتح المبین است که از اهمیت مذهبی و تاریخی زیادی برخوردارند.
- تدابیر امنیتی: صبریپور اطمینان داد که تدابیر امنیتی و خدمات ضروری برای تسهیل تجربهای روان برای گردشگران فراهم شده است.
- افزایش تعداد بازدیدکنندگان: مقامات انتظار دارند که با توجه به شرایط جوی مناسب، تعداد بازدیدکنندگان امسال به 40-50% افزایش یابد.
- امکانات اقامتی: چندین مدرسه به عنوان اقامتگاههای موقت برای مسافران تعیین شده است که منتظر تأیید نهایی کمیسیون سفر محلی هستند.
شوش در 115 کیلومتری شمال غرب اهواز واقع شده و یکی از مهمترین شهرهای باستانی ایران به شمار میآید. سایت باستانشناسی سوسه، که در سال 2015 به فهرست میراث جهانی یونسکو اضافه شد، شامل مکانهای کلیدی نظیر کاخ آپادانا، کاخ شاور، دروازه شرقی و قلعه فرانسوی است.
شوش همچنین به خاطر زگورات چغازنبیل، که یک میراث جهانی یونسکو دیگر است، معروف است و بقایای تاریخی از چندین تمدن شامل هخامنشیان، ساسانیان، پارتیان و دوره اسلامی را در خود جای داده است. این ویژگیها شوش را به مقصدی ایدهآل برای گردشگران داخلی و بینالمللی تبدیل کرده است.
در اوایل ماه جاری، صبریپور اعلام کرد که برنامههایی برای ایجاد شراکتهای شهر خواهر با نجف، پاریس و آتن در نظر گرفته شده است. “این همکاریهای احتمالی هدفشان تقویت ارتباطات فرهنگی، گردشگری و تاریخی شوش در سطح جهانی است.”
شوش با شهر باستانی سوسه همپوشانی دارد که اکنون یک سایت میراث جهانی یونسکو است. این شهر که بین رودخانههای کارخه و دز در جنوب غرب ایران واقع شده است، روزگاری یکی از مهمترین و مجللترین شهرهای جهان باستان به شمار میرفت. سوسه، که هزاران سال در آن سکونت وجود داشته، چندین لایه از سکونتهای شهری را از اواخر هزاره پنجم قبل از میلاد تا سده سیزدهم میلادی در خود جای داده است.
این شهر باستانی به عنوان پایتخت ایلام (سوسیانا) و پایتخت اداری شاه هخامنشی داریوش اول و جانشینان او از 522 قبل از میلاد شناخته میشود. همچنین، سوسه روزگاری بخشی از پادشاهی ایلام بود که بین بابل و ایران باستان قرار داشت.
سوسه همچنین در دورههای پارتیان و ساسانیان، که امپراتوریهایی بودند که این منطقه را در دوران روم کنترل میکردند، به عنوان یک مرکز استراتژیک مهم باقی ماند. امروزه، سوسه شامل سه تپه باستانی است و حدود یک کیلومتر مربع را پوشش میدهد. بازدیدکنندگان میتوانند به تپههای حفاری شده مراجعه کنند و تصور کنند که در زمان اوج خود به عنوان پایتخت بزرگترین امپراتوری در جهان چه حالتی داشته است. همچنین در سایت باستانشناسی میتوان کاخ اردشیر و بقایای مختلف اداری، مسکونی و دیگر آثار را مشاهده کرد.
این مکان همچنین شامل مقبره دانیال است که به عنوان محل دفن سنتی این شخصیت کتاب مقدس شناخته میشود. مکانهای مختلفی برای این سایت نامگذاری شدهاند، اما مقبره در سوسه به عنوان معتبرترین مکان شناخته میشود و برای اولین بار توسط بنجامین از تودلا که بین سالهای 1160 تا 1163 به آسیای غربی سفر کرده بود، ذکر شده است.