عنوان انحصاری | نخست‌وزیر شریف: ایران و پاکستان در همه شرایط کنار هم خواهند بود

عنوان انحصاری | نخست‌وزیر شریف: ایران و پاکستان در همه شرایط کنار هم خواهند بود

نخست‌وزیر پاکستان، شهباز شریف، که قرار است به ایران سفر رسمی داشته باشد، روابط بین دو کشور را ستایش کرده و گفت که هر دو طرف در همه شرایط در کنار یکدیگر ایستاده‌اند. این اظهارات در یک مصاحبه اختصاصی با ایرنا، پیش از سفر شنبه‌اش به تهران بیان شده است. او همچنین در مورد مذاکرات غیرمستقیم هسته‌ای بین ایران و ایالات متحده اظهار امیدواری کرد که این گفتگوها به نتایج مثبت منجر شود.

متن کامل مصاحبه نخست‌وزیر پاکستان به شرح زیر است:

  1. سوال: جناب‌عالی، سال گذشته در این ایام، سفری رسمی به ایران داشتید و به ملت و دولت ایران به خاطر درگذشت رئیس‌جمهور فقید ابراهیم رئیسی تسلیت گفتید. همچنین در فروردین‌ماه، شما رئیس‌جمهور فقید ایران را میزبانی کردید. ارزیابی شما از روابط نزدیک و برادرانه بین دو کشور چیست؟

    پاسخ: یکی از بهترین خاطرات من، ملاقات با رئیس‌جمهور رئیسی قبل از شهادت ایشان در یک سانحه هوایی غم‌انگیز است. پاکستان آخرین کشوری بود که او قبل از درگذشتش به آن سفر کرد. خداوند روح او را شاد کند. او فردی الهام‌بخش، متفکر و دوراندیش بود. من تعامل بسیار خوبی با ایشان داشتم. ما هر دو تصمیم گرفتیم روابط پاکستان و ایران را به بالاترین سطح برسانیم و پایه‌های آن را به حوزه‌های مختلف تنوع ببخشیم. خوشحالم که این کار به خوبی انجام شد. امروز روابط ما بسیار قوی‌تر و محکم‌تر است.

  2. سوال: اهداف سفر رسمی شما به ایران چیست و آیا دو کشور در این سفر توافقات همکاری جدیدی امضا خواهند کرد؟

    پاسخ: من به دعوت رئیس‌جمهور مسعود پزشک‌یار به ایران سفر می‌کنم. از زمان آغاز به کار او، چندین بار با ایشان ملاقات کرده و مکالمات تلفنی متعددی داشته‌ام. هدف اصلی سفر من، تشکر از ایران به خاطر حمایت و ایستادگی در کنار ما در زمان درگیری با هند است.

    هند، همانطور که می‌دانید، بر ما جنگی تحمیل کرد که ما با پاسخ قاطع اما سنجیده‌ای که با قوانین بین‌المللی انسان‌دوستانه سازگار بود، آن را دفع کردیم. بنابراین، می‌خواهم از رهبری ایران برای حمایت و پیشنهاد میانجی‌گری که ما پذیرفتیم اما هند آن را رد کرد، تشکر کنم. همچنین این فرصت را مغتنم می‌شمارم تا در مورد روابط دوجانبه و مسائل مورد علاقه مشترک صحبت کنم.

  3. سوال: جناب‌عالی در شش ماه گذشته دو بار با وزیر امور خارجه ایران در اسلام‌آباد ملاقات کرده‌اید. شما یکی از اولین رهبران خارجی هستید که حمایت کامل پاکستان از ایران را پس از تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران اعلام کرده‌اید. نظر شما در مورد همکاری‌های منطقه‌ای بین تهران و اسلام‌آباد چیست؟

    پاسخ: باید بگویم که از توان دیپلماتیک آقای عباس عراقچی بسیار تحت تأثیر قرار گرفته‌ام. در دوران‌های بسیار پیچیده ژئوپولیتیکی، او در مواجهه با چالش‌ها، سیاستمداری برجسته را نشان داده است. پاکستان در جنگ نسل‌کشی و فاجعه‌بار اسرائیل علیه غزه در کنار ایران ایستاده است. اسلام‌آباد و تهران به حمایت از یکدیگر در مسائل مربوط به امت اسلامی و همکاری‌های منطقه‌ای ادامه خواهند داد.

  4. سوال: برنامه شما برای حمایت از توسعه مرزهای مشترک، به ویژه افزایش حجم تجارت با ایران چیست؟

    پاسخ: من به شدت معتقد هستم که سرنوشت اقتصادی ایران و پاکستان به هم مرتبط است. ما مرز تقریبی 900 کیلومتری داریم. به شخصه فکر می‌کنم که پیوند اقتصادی قوی بین بلوچستان پاکستان و سیستان و بلوچستان ایران می‌تواند برای کل منطقه خوب باشد. این همچنین می‌تواند در مقابله با تروریسم بسیار مؤثر باشد. ما برخی از یادداشت‌های تفاهم را در مورد توسعه پروژه‌ها بین دو استان امضا کرده‌ایم. فکر می‌کنم این بسیار مهم است و آنچه مورد نیاز است، تعامل اقتصادی پایدار بین ایران و پاکستان است.

    حجم تجارت ما حدود 3 میلیارد دلار است. این مقدار در سه تا چهار سال گذشته به طور قابل توجهی افزایش یافته است. ما می‌خواهیم در چند سال آینده آن را به 10 میلیارد دلار افزایش دهیم، اما فکر می‌کنم پتانسیل بسیار بیشتری هم وجود دارد. ما در حال بحث در مورد امضای توافقنامه تجارت آزاد (FTA) هستیم. فکر می‌کنم در ده سال آینده، حجم تجارت بین دو کشور به میزان زیادی گسترش خواهد یافت. نیاز به تعاملات اقتصادی پایدار برای بلندمدت بین پاکستان و ایران وجود دارد.

  5. سوال: پاکستان همیشه از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران حمایت کرده و در شرایط کنونی، اسلام‌آباد از احیای توافق هسته‌ای ایران به نام برنامه جامع اقدام مشترک (JCPOA) حمایت می‌کند. مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا همچنان ادامه دارد. نظر شما در مورد این مذاکرات چیست؟

    پاسخ: ما بر این باوریم که مذاکرات، دیپلماسی و تعامل بهترین راه‌حل‌ها هستند زیرا با این روش می‌توانیم از درگیری‌ها و جنگ‌ها اجتناب کنیم. ترویج صلح، توسعه و امنیت در منطقه بسیار مهم است. من به رهبری ایران ایمان زیادی دارم. من به شدت امیدوارم که نتایج مثبتی از این مذاکرات حاصل شود. به نمایندگی از پاکستان، آرزو می‌کنم که صلح و ثبات در منطقه برقرار شود.

  6. سوال: ایران یکی از اولین کشورها بود که پس از تنش‌ها در جنوب آسیا با پاکستان تماس گرفت و تمایل خود را برای کمک به کاهش تنش‌ها ابراز کرد. جناب‌عالی با رئیس‌جمهور پزشک‌یار تلفنی صحبت کردید و وزیر امور خارجه عباس عراقچی نیز به اسلام‌آباد سفر کرد. ارزیابی شما از موضع ایران در منطقه و تنش‌ها در جنوب آسیا چیست؟

    پاسخ: همانطور که قبلاً گفته‌ام، ما از ایران به خاطر پیشنهاد میانجی‌گری‌اش سپاسگزاریم که نشان‌دهنده صداقت و حکمت ایران در ترویج صلح و ثبات در منطقه است. ما همچنین از رئیس‌جمهور پزشک‌یار و وزیر امور خارجه عراقچی به خاطر تلاش‌هایشان برای کاهش تنش‌ها در جنوب آسیا سپاسگزاریم. این تلاش‌ها به وضوح نشان می‌دهد که ایران می‌خواهد صلح و ثبات را دنبال کند و از جنگی که می‌تواند خسارات جبران‌ناپذیری به مردم و منطقه بزند، اجتناب کند.

  7. سوال: موضوعات فلسطین و کشمیر دو مسأله مهم جهانی هستند که هنوز حل نشده‌اند. ایران در مورد فلسطین و کشمیر مواضع اصولی دارد. هر دو کشور حامیان قوی مردم فلسطین هستند. چه راه‌حل‌هایی برای حل این دو چالش مهم برای جهان اسلام دارید؟

    پاسخ: من به شدت معتقد هستم که تا زمانی که درگیری کشمیر و فلسطین حل نشود، هیچ صلح و عدالتی در منطقه برقرار نخواهد شد. بسیار مهم است که این مسائل مطابق با آرزوهای مردم آن‌ها حل شود.

READ  روسیه خواهان احیای برجام است، درخواست آمریکا برای توافق جدید با ایران را رد کرد

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *