فرانسه و بریتانیا طرح آتش‌بس یک ماهه برای اوکراین را پیشنهاد کردند

فرانسه و بریتانیا طرح آتش‌بس یک ماهه برای اوکراین را پیشنهاد کردند

در مصاحبه‌ای با روزنامه فرانسوی لو فیگارو، امانوئل ماکرون روز یکشنبه اعلام کرد که آتش‌بس پیشنهادی شامل عملیات‌های هوایی و دریایی و همچنین زیرساخت‌های انرژی خواهد بود. این آتش‌بس در ابتدای خود شامل درگیری‌های زمینی نخواهد بود.

ماکرون افزود که هیچ نیرویی در هفته‌های آینده به اوکراین اعزام نخواهد شد و نیروهای زمینی اروپایی تنها در مرحله دوم این طرح مستقر خواهند شد. او همچنین خاطرنشان کرد: “هیچ نیرویی از اروپا در خاک اوکراین در هفته‌های آینده نخواهد بود.”

ماکرون پیشنهاد داد که کشورهای اروپایی باید هزینه‌های دفاعی خود را به بین ۳ تا ۳.۵ درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) افزایش دهند تا به تغییر اولویت‌های واشنگتن پاسخ دهند. او گفت: “برای سه سال، روس‌ها ۱۰ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به دفاع اختصاص داده‌اند.” او همچنین افزود: “بنابراین باید برای آنچه در پیش است آماده شویم.”

ماکرون این اظهارات را قبل از برگزاری یک جلسه بحران با رهبران اروپایی، که به‌دستور نخست‌وزیر بریتانیا، کیر استارمر، در لندن تشکیل شده بود، مطرح کرد. این جلسه به منظور پیشبرد تلاش‌ها برای تدوین یک طرح صلح اوکراین برگزار شد.

در مصاحبه‌ای جداگانه با روزنامه ایل فوگلیو در میلان، ماکرون بیان کرد که اروپا به “ایتالیای قوی” نیاز دارد تا به حل تعارض در اوکراین کمک کند. نخست‌وزیر ایتالیا، جورجیا ملونی، احتمال مشارکت کشورش در هر نیروی صلحkeeping در اوکراین را رد کرد و گفت که “هرگز در دستور کار نبوده است.”

  • ماکرون گفت: “ما به ایتالیا، ایتالیا قوی نیاز داریم که در کنار فرانسه و آلمان در کنسرت بزرگ ملت‌ها کار کند.”
READ  موفقیت ایران در اتحاد ملی و حضور مردم است؛ اظهارات رئیس پزشکian

همزمان، نخست‌وزیر بریتانیا روز یکشنبه اعلام کرد که بریتانیا و فرانسه با اوکراین همکاری خواهند کرد تا طرح آتش‌بس جدیدی را تهیه کنند که سپس برای تأیید به رئیس‌جمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، ارائه خواهد شد. استارمر این ابتکار تازه را “گامی مهم به جلو” توصیف کرد، پس از آنکه روابط بین کی‌یف و واشنگتن به شدت تحت فشار قرار گرفت.

استارمر به‌عنوان یک پل دیپلماتیک بین اروپا و ایالات متحده در تلاش‌ها برای آغاز گفتگوها درباره آینده اوکراین قرار گرفته است. در حالی که چندین رهبر اروپایی پس از درگیری عمومی بین روسای‌جمهور اوکراین و ایالات متحده به حمایت از زلنسکی پرداخته‌اند، استارمر با احتیاط بیشتری عمل کرده و در پی این درگیری با هر دو، زلنسکی و ترامپ، صحبت کرده است.

او در روز یکشنبه اظهار داشت که به هر دو، زلنسکی و ترامپ اعتماد دارد و تأکید کرد که رابطه بین ایالات متحده و بریتانیا همچنان “نزدیک‌ترین رابطه‌ای است که بین دو کشور در جهان وجود دارد.”

در مجموع، این تحولات نشان‌دهنده پیچیدگی‌های دیپلماتیک و نظامی در منطقه و تلاش‌های گسترده برای رسیدن به صلح در اوکراین است. در حالی که اروپا به دنبال ایجاد یک جبهه قوی‌تر برای مقابله با چالش‌هاست، نیاز به همکاری و هم‌افزایی بین کشورهای اروپایی بیش از پیش احساس می‌شود.

نوشته‌های مشابه