متا پروژه‌ جهانی «واترورث» را تأیید کرد: کابل زیرآبی به طول 50,000 کیلومتر!

متا پروژه‌ جهانی «واترورث» را تأیید کرد: کابل زیرآبی به طول 50,000 کیلومتر!

در نوامبر گذشته، ما خبر مهمی را منتشر کردیم که متا — مالک فیس‌بوک، اینستاگرام و واتس‌اپ — در حال نزدیک شدن به اعلام پروژه‌ای بزرگ به نام پروژه واترورث با هزینه‌ای بیش از ۱۰ میلیارد دلار برای اتصال زیر دریا به سرتاسر جهان بود. هدف این پروژه، افزایش کنترل متا بر نحوه ارائه خدمات خود بود. اکنون متا جزئیات این پروژه را تأیید کرده است که طول نهایی آن به ۵۰,۰۰۰ کیلومتر خواهد رسید و به عنوان طولانی‌ترین کابل زیر دریا در جهان شناخته می‌شود.

بر اساس اطلاعاتی که قبلاً در مورد این پروژه منتشر کرده بودیم، این شبکه پنج قاره را به هم متصل می‌کند و نقاط نشستن آن در ایالات متحده، برزیل، هند، آفریقای جنوبی و دیگر مناطق کلیدی خواهد بود. متا به‌ویژه به فرصت‌های موجود در هند و نقش این شبکه در نحوه ارائه خدمات هوش مصنوعی در سطح جهانی به عنوان دو دلیل اصلی برای ایجاد این شبکه اشاره کرده است.

در مورد خود شبکه، متا اعلام کرده که با معماری جدیدی به میدان آمده و از ۲۴ کابل فیبر نوری استفاده خواهد کرد. این شبکه شامل مسیریابی منحصر به فردی است که “حداکثر کابل را در عمق‌های بالای ۷,۰۰۰ متر” در زیر آب قرار می‌دهد و از تکنیک‌های جدید دفن برای کاهش خطاها در مناطق پرخطر استفاده می‌کند. این مناطق به دلیل مسائل جغرافیایی یا سیاسی و گاهی هر دو در نظر گرفته می‌شوند.

کابل زیر دریا که ایالات متحده، آفریقای جنوبی، هند و آسیا را در بر می‌گیرد، به وضوح نشان‌دهنده تأثیرات جغرافیایی بر تصمیمات متا است. به تازگی، کاخ سفید بیانیه مشترکی از رئیس‌جمهور ایالات متحده و نخست‌وزیر هند منتشر کرد که شامل فهرست بلندی از زمینه‌های همکاری بین دو کشور بود. در این بیانیه به تعهد به همکاری در توسعه فناوری‌های زیر دریا به عنوان بخشی از شراکت دفاعی و همچنین نقش هند در تأمین مالی پروژه واترورث اشاره شده است.

  • این پروژه به اتصال بیشتر اقیانوس هند کمک خواهد کرد.
  • هند در نظر دارد در زمینه نگهداری، تعمیر و تأمین مالی کابل‌های زیر دریا در اقیانوس هند سرمایه‌گذاری کند.
READ  اپل نقص امنیتی آیفون و آیپد را در حمله‌ای بسیار پیچیده برطرف کرد!

در مورد استفاده‌های کابل زیر دریا، یکی از منابع ما در نوامبر گذشته مطرح کرد که رشد مراکز داده هوش مصنوعی و خدمات ابری در هند، کشور پرجمعیت جهان، دلیل قابل توجهی برای پروژه متا بوده است.

متا در پاسخ به درخواست‌های ما در مورد جزئیات خاص‌تر، از اظهار نظر خودداری کرده است، اما در پست وبلاگ خود برخی ایده‌های کلان در مورد کاربردها و تأکید بر کشور و هوش مصنوعی ارائه داده است.

  • ارتباطات دیجیتال
  • تجربیات ویدئویی
  • معاملات آنلاین

پروژه واترورث یک سرمایه‌گذاری چند میلیارد دلاری و چند ساله خواهد بود که به تقویت مقیاس و قابلیت اطمینان بزرگراه‌های دیجیتال جهان کمک خواهد کرد. این پروژه سه کریدور اقیانوسی جدید را با اتصال پرسرعت و کافی برای هدایت نوآوری هوش مصنوعی در سراسر جهان باز خواهد کرد.

این اولین تلاش متا در زمینه کابل‌های زیر دریا نیست و این شرکت تنها شرکت فناوری بزرگی نیست که زیرساخت‌های زیر دریا را می‌سازد. بر اساس تحلیل‌های تلکام، متا مالک بخشی از ۱۶ شبکه موجود است، از جمله کابل ۲افریقا که قاره را احاطه کرده است. این پروژه جدید اولین کابل کاملاً متعلق به متا خواهد بود.

این اقدام متا را در یک دسته‌بندی مشابه با گوگل قرار می‌دهد که در حدود ۳۳ مسیر مختلف، شامل چندین تلاش منطقه‌ای که خود مالک آنهاست، درگیر است. دیگر شرکت‌های بزرگ فناوری که یا مالک جزئی یا خریدار ظرفیت در کابل‌های زیر دریا هستند شامل آمازون و مایکروسافت می‌شوند که هیچ‌یک از آنها مالک کامل هیچ مسیری نیستند.

نوشته‌های مشابه