مشعل صلح را از نسلی به نسل دیگر منتقل کنید

مشعل صلح را از نسلی به نسل دیگر منتقل کنید

هشتاد سال پیش، پیروزی جنگ ضد فاشیستی جهانی نقطه عطفی در تاریخ بشر را رقم زد و فصل جدیدی را در ساختن نظم بین‌المللی بهتر و پیگیری صلح پایدار گشود. در حالی که امروز جهان دستخوش تحولات چشمگیری شده است، فناوری گوشه‌های دوردست کره زمین را به هم متصل کرده و جهانی‌سازی ملت‌ها را به هم نزدیک‌تر از همیشه کرده است. با این حال، در کنار این پیشرفت‌ها، چالش‌های جدید و پیچیده‌ای بروز کرده‌اند. عدم قطعیت جهانی در حال افزایش است، که با سیاست‌های قدرت، یکجانبه‌گرایی و تقسیم در اشکال همیشه در حال تحول خود مشخص می‌شود.

در حالی که جهان به درس‌های تاریخ می‌اندیشد، بشریت باید با برخی سوالات فوری مواجه شود: چگونه می‌توانیم از صلحی که با زحمت به دست آمده محافظت کنیم؟ چگونه می‌توانیم به طور جمعی به چالش‌های جهانی فوری پاسخ دهیم؟ و از همه مهم‌تر، چگونه می‌توانیم آینده‌ای مشترک برای همه بسازیم؟

چنانکه رئیس‌جمهور چین، شی جین‌پینگ، در بحث عمومی هفتادمین دوره مجمع عمومی سازمان ملل در سال 2015 اشاره کرد، تاریخ آینه‌ای است و تنها با آموختن از تاریخ می‌توان از تکرار فاجعه‌های گذشته جلوگیری کرد. او گفت: ما باید به تاریخ با احترام و وجدان انسانی نگاه کنیم. گذشته قابل تغییر نیست، اما آینده قابل شکل‌گیری است. به یاد آوردن تاریخ به معنای perpetuating hatred نیست؛ بلکه به این معناست که بشریت درس‌های خود را فراموش نکند.

پیروزی عدالت

در شب 8 مه 1945، آلمان سند تسلیم را در کارلشورست، برلین، امضا کرد که به پایان جنگ جهانی دوم (WWII) در اروپا اشاره دارد. در همین حال در آسیا، آخرین کمپین مهم چین علیه ژاپن – نبرد هوان غربی – به مرحله سرنوشت‌ساز خود رسید. تسلیم ژاپن در کشتی USS Missouri در خلیج توکیو در 2 سپتامبر 1945، جنگ جهانی دوم را که مرگبارترین درگیری بشر بود، به پایان رساند. بیش از 80 کشور و منطقه، که تقریباً 2 میلیارد نفر را شامل می‌شود، به این جنگ کشیده شدند و مجموع تلفات بیش از 100 میلیون و خسارات اقتصادی بیش از 4 تریلیون دلار آمریکا بود.

READ  پزشکیان: اتحاد جهانی و صلح، با روابط دوستانه دست‌یافتنی است!

در برابر تهاجم فاشیستی، بیش از 50 کشور، از جمله چین و اتحاد جماهیر شوروی، جبهه‌ای متحد تشکیل دادند. جهان هرگز فراموش نخواهد کرد که به عنوان صحنه اصلی جنگ ضد فاشیستی جهانی، چین در نبرد خود علیه اکثریت نیروهای نظامی ژاپن، قربانی ملی بیش از 35 میلیون نفر را متحمل شد.

  • در طول 14 سال نبردهای شدید ضد فاشیستی، چین بیش از دو سوم ارتش ژاپن را مشغول و در نتیجه 70 درصد تلفات نظامی جنگی ژاپن را به آن تحمیل کرد.
  • این تلاش‌ها به پیروزی جنگ ضد فاشیستی جهانی کمک شایانی کرد.

مردم از کشورهای مختلف در این مبارزه مشترک با چین ایستادند و چین همواره یادآور حمایت‌های بین‌المللی خود است. برای مثال، خلبانان آمریکایی “Tigers پرواز” مسیر “Hump” را برای حمل و نقل کمک‌های اضطراری گشودند; پزشکان خارجی مانند نورمن بثون از کانادا و دوارکانات کاتنیس از هند جان خود را برای نجات دیگران به خطر انداختند؛ بازرگان آلمانی جان رابه در حین کشتار نانجینگ در سال 1937 به حفاظت از غیرنظامیان کمک کرد.

تولد دوباره جهان

امسال همچنین سالگرد هشتاد سالگی تأسیس سازمان ملل است. کلمات ابتدایی منشور سازمان ملل – “ما مردم سازمان ملل مصمم به نجات نسل‌های آینده از بلای جنگ هستیم” – گواهی قوی از درس‌های سخت به دست آمده از دو جنگ جهانی ویرانگر است.

سازمان ملل به عنوان یک تلاش بشری متولد شده از خاکستر جنگ جهانی دوم، نمایانگر تلاش‌های بشر برای دوری از دنیایی است که تحت سلطه قانون جنگل اداره می‌شود. از سیستم وستفالی و وین تا سیستم ورسای-واشنگتن، نظم قدیم جهان را به قدرت‌های مسلط و ملل مستعمره تقسیم کرده بود.

  • در یک تغییر تاریخی، منشور سازمان ملل اصل برابری حاکمیتی را در حقوق بین‌الملل به رسمیت شناخت.
  • این امر برای اولین بار تضمین کرد که تمام ملت‌ها، صرف‌نظر از اندازه، قدرت یا ثروت، برابرند.
READ  بهترین جلسه‌ای که می‌خواهید در TechCrunch Sessions: AI ببینید را انتخاب کنید!

منشور سازمان ملل اصولی مانند برابری حاکمیتی، عدم مداخله در امور داخلی دیگر کشورها، حل مسالمت‌آمیز اختلافات و ممنوعیت استفاده یا تهدید به استفاده از زور را به عنوان معیارهای اصلی روابط بین‌الملل تبدیل کرده است. تأسیس سیستم سازمان ملل نه تنها پلتفرم‌های نهادی برای همکاری ایجاد کرده، بلکه ساختار حاکمیت جهانی را نیز دگرگون کرده است.

چین به طور فعال در تأسیس سازمان ملل و شکل‌دهی به نظم بین‌المللی پس از جنگ شرکت کرده است. در 26 ژوئن 1945، چین اولین کشوری بود که منشور سازمان ملل را امضا کرد. پیش از آن، هیئت چینی به شدت از منافع کشورهای کوچک و متوسط دفاع کرد و اصرار داشت که “استقلال” به عنوان هدف سیستم قیمومیت بین‌المللی در منشور گنجانده شود.

ندای عصر

در طول 80 سال گذشته، عدم وقوع جنگ‌های جهانی به جهان اجازه داده است که از صلح پایدار بهره‌مند شود. اقتصادهای نوظهور، از جمله چین، به طور جمعی رشد کرده‌اند و جهانی‌سازی اقتصادی عمیق‌تر شده است، به طوری که جهان به یک “دهکده جهانی” متصل تبدیل شده است. هر چند، در زیر سطح صلح، جریانات ناآرامی وجود دارند. یکجانبه‌گرایی و حمایت‌گرایی در حال افزایش است، در حالی که برخی سیاستمداران غربی به تقسیم جهان بر اساس خطوط ایدئولوژیک مشغول هستند.

چین به عنوان یک پیروزی در جنگ جهانی دوم و همچنین بنیان‌گذار و مدافع نظم پس از جنگ، همواره در سمت درست تاریخ و در کنار تمدن و پیشرفت انسانی ایستاده است. از پیشبرد همکاری‌های با کیفیت بالا در “کمربند و جاده” تا راه‌اندازی ابتکارات جهانی توسعه، امنیت و تمدن، چین از طریق اقدامات عینی به حمایت از چندجانبه‌گرایی واقعی می‌پردازد.

اکنون، در این دوراهی تاریخی جدید، آنچه بشریت نیاز دارد، دعوت به همکاری و همبستگی جهانی است. تنها با پیروی از این مسیر می‌توان جهان را از تکرار فجایع تاریخی بازداشت و چشم‌انداز صلح پایدار و توسعه پایدار را به واقعیت تبدیل کرد.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *