نجات بیش از ۴۰۰۰ نفر از طوفانهای برفی: داستانی از ایثار و قهرمانی
تیمهای امدادی از روز پنجشنبه شب به بیش از ۴۰۰۰ نفر که بهدلیل طوفانهای برفی در ۱۵ استان کشور آسیب دیدهاند، خدمات نجات ارائه کردهاند. این اقدامها نشاندهنده تلاشهای بیوقفه سازمان مدیریت بحران برای کمک به افرادی است که در شرایط بحرانی به سر میبرند.
به گزارش منابع محلی، امدادگران به ۲۵۰۰ نفر از افرادی که در طوفانهای برفی گرفتار شده بودند، کمک کرده و آنها را به مکانهای امن منتقل کرده و برایشان پناهگاههای اضطراری فراهم کردهاند.
پیشبینی میشود که دمای هوا در بیشتر نقاط کشور در روزهای آینده بین ۸ تا ۱۲ درجه کاهش یابد.
طبق گزارشی از جمعیت هلال احمر ایران، تیمهای امدادی در ۱۵ استان شامل:
- آذربایجان شرقی
- آذربایجان غربی
- اردبیل
- اصفهان
- ایلام
- قزوین
- کرمانشاه
- کردستان
- لرستان
- چهارمحال و بختیاری
- مازندران
- مرکزی
- همدان
- سمنان
از تاریخ ۶ فوریه، خدمات نجات را انجام دادهاند.
تیمهای امدادی تا کنون ۱۰۸ عملیات نجات انجام داده و به ۲۶۴۹ نفر آسیبدیده از برف کمک کرده و ۹۶۰ وسیله نقلیه را از برفهای سنگین بیرون کشیدهاند. این اطلاعات توسط بابک محمودی، یکی از مقامات جمعیت هلال احمر ایران، ارائه شده است.
این تیمها به ۸۵۷ نفر پناهگاههای اضطراری، به ۳۶۴ نفر مواد غذایی و به ۱۱۱ نفر کالاهای اساسی ارائه کردهاند.
جمعیت هلال احمر: سازمانی پیشرو
در سپتامبر ۲۰۲۴، مدیر پروژه فدراسیون بینالمللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر، فیصل محبوب، توانمندیهای جمعیت هلال احمر ایران را بسیار برجسته عنوان کرد. او گفت که از ظرفیت و دامنه وسیع فعالیتهای این سازمان بسیار تحت تأثیر قرار گرفته است.
محبوب افزود: “فدراسیون بینالمللی از فعالیتهای جمعیت هلال احمر ایران حمایت خواهد کرد تا مرحله جدیدی از همکاری با این سازمان آغاز شود.”
در ماه مه ۲۰۲۴، پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر، بیان کرد که این سازمان به عنوان یکی از پنج جمعیت برجسته جهانی شناخته میشود، و این امر بهدلیل دامنه وسیع فعالیتها و دستاوردهای بزرگ آن در سطح ملی و بینالمللی است.
کولیوند همچنین به بخشهای بهداشت، درمان و توانبخشی که یکی از فعالیتهای هلال احمر است، اشاره کرده و گفت که بیمارستانها، داروخانهها و کلینیکهای هلال احمر نیازهای پزشکی و درمانی هزاران شهروند را هر روز تأمین میکنند.
مرکزهای پزشکی هلال احمر در خارج از کشور نیز در سطح جهانی معتبر هستند. به عنوان یک سازمان انساندوستانه، هلال احمر تلاش میکند تا رنجهای مردم در حوادث، بحرانها و درگیریها را کاهش دهد.
کولیوند خاطرنشان کرد: “امروز، همکاری با شرکتهای دانشبنیان منجر به پیشرفتهایی در تولید ارتوزها، پروتزها، اعضای مصنوعی و داروهای جدید شده است و برنامههای گسترش همکاریها در زمینههای امدادرسانی و نجات نیز در دست اقدام است.”
طبق گزارشی که توسط IFRC درباره مهمترین دستاوردهای جمعیت هلال احمر ایران در طی سال ۲۰۲۳ منتشر شده، این سازمان همچنان بهدنبال مقابله با آثار تغییرات اقلیمی، سازگاری با برنامهها و تلاشهای آمادگی است که از بحران آب و هوا ناشی شده است.