همدلی بی‌سابقه تهران و دوشنبه: سفیر تاجیکستان از روابط گرم دو کشور می‌گوید

همدلی بی‌سابقه تهران و دوشنبه: سفیر تاجیکستان از روابط گرم دو کشور می‌گوید

بند محبت و همدلی بین ایران و تاجیکستان در حال حاضر در بالاترین سطح خود قرار دارد. زوهیدی نیزومیدین شمس الدین زاده، سفیر تاجیکستان در ایران، در مصاحبه‌ای با خبرنگاران این نکته را بیان کرد. او گفت که پس از سفر رئیس‌جمهور ایران، مسعود پزشک‌یان به دوشنبه، فصل جدیدی در روابط دو کشور آغاز شده است.

سفیر تاجیکستان بر عمق تاریخی و فرهنگی روابط بین دو ملت تأکید کرد و گفت که روابط تهران و دوشنبه ریشه در تاریخ مشترک و میراث فرهنگی دارد. او افزود: “از گذشته‌های دور تا به امروز، این روابط ادامه داشته است و ما در حال حاضر گام‌هایی در راستای توسعه همکاری‌های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی برمی‌داریم.”

او در ادامه یادآوری کرد که ایران یکی از اولین کشورهایی بود که استقلال تاجیکستان را به رسمیت شناخت. “این برای ما افتخار است که نخستین سفیر خارجی که اعتبارنامه خود را در دوشنبه ارائه کرد، نماینده جمهوری اسلامی ایران بود.”

سفیر تاجیکستان همچنین به افزایش روابط بین روسای‌جمهور دو کشور اشاره کرد و گفت که افزایش سفرهای رسمی مقامات بلندپایه هر دو کشور نشان‌دهنده اراده سیاسی برای ارتقای روابط فرهنگی و اقتصادی است.

  • برگزاری هفته‌های فرهنگی ایران در تاجیکستان و بالعکس، رویدادی ارزشمند در تعمیق روابط فرهنگی است.
  • تعلیق الزامات ویزای 30 روزه بین دو کشور، یکی دیگر از دستاوردهای مهم است که نقش بسزایی در تسهیل گردشگری و تعاملات مردمی ایفا کرده است.
  • اشتیاق مردم ایران برای سفر به تاجیکستان در تعطیلات نوروز 1404، نشان‌دهنده همبستگی فرهنگی و تاریخی دو ملت است.

او همچنین گفت: “امسال، تعداد زیادی از گردشگران ایرانی مهمان ما بودند. این یک نشانه روشن از همبستگی فرهنگی و تاریخی دو ملت است.”

READ  پذیرایی رسمی رئیس‌جمهور پزشکian از امیر قطر در تهران: گامی نو در روابط دوجانبه

در ماه مارس گذشته، یک یادبود چندملیتی نوروز در محوطه جهانی یونسکو در پرسپولیس برگزار شد که سفرای ازبکستان، قزاقستان و تاجیکستان در آن گرد هم آمدند تا سال نو باستانی ایرانی را جشن بگیرند.

نوروز، یک سنت باستانی که آغاز بهار را جشن می‌گیرد، به عنوان یک میراث فرهنگی ناملموس توسط یونسکو شناخته شده و به طور مشترک توسط ایران، ازبکستان، قزاقستان، تاجیکستان و چندین کشور دیگر ثبت شده است. این جشن نماد تجدید، اتحاد و تبادل فرهنگی میان ملت‌هایی است که این میراث غنی را به اشتراک می‌گذارند.

در طول این رویداد، دیپلمات‌ها و نمایندگان فرهنگی بر اهمیت نوروز در تقویت روابط منطقه‌ای و حفظ سنت‌های مشترک تأکید کردند. این جشن شامل موسیقی و اجراهای سنتی و نمایشگاه‌های فرهنگی بود که آداب و رسوم متنوع کشورهای شرکت‌کننده را به نمایش گذاشت.

جشن‌های سالانه نوروز همچنان به عنوان پلی بین ملت‌ها عمل می‌کند و بر اهمیت میراث فرهنگی در ترویج صلح و درک متقابل تأکید دارد.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *