وزیر از فصل سفر نوروزی «موفق» چهاردهم می‌گوید و رشد چشمگیر گردشگری داخلی را مورد تأکید قرار می‌دهد

وزیر از فصل سفر نوروزی «موفق» چهاردهم می‌گوید و رشد چشمگیر گردشگری داخلی را مورد تأکید قرار می‌دهد

وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران در سال 1404 (2025) موفقیت فصل سفر نوروز را ستود و آن را یکی از رضایت‌بخش‌ترین و کم‌مشکل‌ترین فصل‌های اخیر توصیف کرد. این موفقیت نشان‌دهنده جذابیت‌های گردشگری گسترده و تنوع فرهنگی ایران است که در افزایش سفرهای نوروزی نقش بسزایی دارد.

این اظهارات در یک مراسم در تهران اعلام شد که به منظور تقدیر از افرادی که با ستاد هماهنگی خدمات سفر همکاری کرده بودند، برگزار گردید. این ستاد مسئول نظارت و مدیریت سفرهای داخلی در ایام تعطیلات نوروز بود.

سید رضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، در این مراسم، روز را به عنوان “یک روز تاریخی” در تقویم خدمت دولت نامید و اشاره کرد که این مراسم فقط بخشی از 1.2 میلیون نفری است که بی‌وقفه برای ایجاد نوروزی خاطره‌انگیز برای مسافران ایرانی تلاش کردند.

این مراسم با حضور معاون اول رئیس‌جمهور، محمدرضا عارف، و تعدادی از وزرا و مقامات عالی‌رتبه در سالن مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی برگزار شد.

نکات کلیدی:

  • ایران با جاذبه‌های گردشگری متنوع و مکان‌های تاریخی فراوان، نقش اساسی در افزایش سفرهای نوروزی دارد.
  • بیش از 36 میلیون سفر در ایام تعطیلات نوروز ثبت شده است.
  • افتتاح 1000 مرکز فرهنگی “نوروزگاه” برای گرامیداشت نوروز در سرتاسر کشور.
  • کشف اخیر در استان ایلام، که شامل سنگ‌تراشی‌های مورد استفاده در ساخت کاخ‌های هخامنشی سوسا است.

وزیر میراث فرهنگی به تنوع جغرافیایی و فرهنگی ایران به عنوان عوامل اصلی در افزایش فعالیت‌های سفر اشاره کرد. وی گفت: “از استان‌های شمالی و مکان‌های زیارتی در مشهد تا مقاصد فرهنگی کردستان، کرمانشاه، فارس و سیستان و بلوچستان، کل کشور به یک مرکز پرجنب‌وجوش گردشگری تبدیل شد.”

READ  نماینده مجلس: ثبت جهانی دره شیراز، گردشگری و طبیعت را متحول می‌کند!

در این زمینه، صالحی امیری به راه‌اندازی 1000 “نوروزگاه” فرهنگی اشاره کرد که به منظور گرامیداشت نوروز در سرتاسر کشور تأسیس شده‌اند و این اقدام را نمونه‌ای از برابری فرهنگی و توسعه متوازن دانست. وی افزود که بازدید از مقاصد کمتر شناخته شده مانند سایت باستانی شهر سوخته، کاروانسراهای تاریخی در سمنان و شهرهایی همچون شوش، شوشتر و جیرفت، فرصت منحصر به فردی برای آشنایی شهروندان با میراث کهن ایران فراهم می‌آورد.

در یک نکته مهم دیگر، وزیر به کشف باستان‌شناسی اخیر در آبادان، استان ایلام اشاره کرد، جایی که پژوهشگران ایرانی سنگ‌تراشی اصلی مورد استفاده در ساخت کاخ‌های هخامنشی سوسا را شناسایی کردند. “این یک گام بسیار مهم در درک عمیق‌تر معماری هخامنشی است,” گفت.

وزیر میراث فرهنگی همچنین به نقص‌های موجود اشاره کرد، اما در عین حال به تعهد ستاد هماهنگی خدمات سفر تحسین کرد و گفت: “با وجود چالش‌ها، تعهد و تلاش‌های افرادی که در ستاد هماهنگی سفر درگیر هستند، نمونه‌ای قدرتمند از هم‌افزایی ملی را به نمایش می‌گذارد و فصل جدیدی برای رشد استراتژیک بخش گردشگری ایران رقم می‌زند.”

طبق داده‌های گردآوری شده توسط ستاد هماهنگی خدمات سفر، از 15 مارس تا 4 آوریل، مجموعاً 36,519,671 سفر ثبت شده است. در همین دوره، 60,970,523 اقامت شبانه در مراکز اقامتی رسمی، نیمه‌رسمی و اضطراری ثبت گردید که از این تعداد، 10.37 میلیون اقامت در مراکز اقامتی رسمی انجام شده است.

استان‌های مازندران، گیلان، خراسان رضوی، تهران و اصفهان بیشترین تعداد مسافران را تجربه کردند، در حالی که مشهد، شیراز، تهران، اصفهان و بندرعباس از جمله شهرهای پربازدید در ایام نوروز بودند.

READ  معاون وزیر گردشگری از تچغای زنبیر ثبت شده در یونسکو در خوزستان بازدید کرد

جشن‌های نوروز به طور رسمی در ایران و برخی کشورهای دیگر در غرب و مرکز آسیا آغاز می‌شود تا ورود بهار و تجدید حیات طبیعت را جشن بگیرد. این جشن بین‌فرهنگی به معنای “روز نو” است و نماد آغازهای جدید است.

با گذشت زمان، نوروز توسعه و گسترش یافته و تأثیرات اجتماعی، مذهبی و فرهنگی جدیدی را به خود جذب کرده است. اگرچه سنت‌ها و آداب نوروز در کشورهای مختلف متفاوت است، اما بسیاری از ویژگی‌های مشترک وجود دارد. در اکثر مناطق، پیش از جشن مردم رقص‌های آیینی مانند پریدن از روی آتش و جوی‌ها را انجام می‌دهند. بسیاری از خانواده‌ها نیز در آخرین چهارشنبه سال، منابع آبی خود را تجدید می‌کنند.

در راستای اهمیت این آیین باستانی، نوروز در سال 2009 در فهرست نماینده میراث فرهنگی غیرمادی بشریت یونسکو به ثبت رسید. به علاوه، در سال 2010، مجمع عمومی سازمان ملل روز 21 مارس را به عنوان روز جهانی نوروز اعلام کرد.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *