وزیر امور خارجه ایران با همتای تاجیک و مقام ارشد امنیتی ارمنستان در تهران دیدار کرد
وزیر امور خارجه ایران، عباس عراقچی، میزبان همتای تاجیکستانی خود و دبیر شورای امنیت جمهوری ارمنستان بود که به منظور شرکت در فروم گفتوگوی تهران به پایتخت ایران سفر کردهاند.
عراقچی در روز شنبه با سیرجیدین محریddین، وزیر امور خارجه تاجیکستان، در ساختمان وزارت امور خارجه ملاقات کرد. در این دیدار، دو دیپلمات ارشد در مورد مسائل مورد علاقه مشترک، از جمله همکاریهای دوجانبه و منطقهای و همچنین تحولات بینالمللی گفتوگو کردند.
پس از این دیدار، عراقچی با آرمن گریگوریان، دبیر شورای امنیت جمهوری ارمنستان، دیدار کرد و هر دو طرف به ارزیابی روابط دوجانبه و تحولات منطقهای و بینالمللی پرداختند.
عراقچی با یادآوری سفر خود به ایروان در ماه گذشته و ملاقاتش با مقامات ارشد ارمنی، روابط میان دو کشور را مثبت توصیف کرده و آمادگی ایران برای گسترش روابط دوستانه بر اساس منافع مشترک را ابراز کرد.
وزیر امور خارجه همچنین دبیر ارمنی را در جریان مذاکرات غیرمستقیم با ایالات متحده قرار داد و بر مواضع اصولی ایران در دفاع از حقوق خود در زمینه انرژی هستهای صلحآمیز تأکید کرد.
عراقچی خواستار اجرای سریع یک توافق صلح بین ارمنستان و آذربایجان شد و گفت که ایران معتقد است این توافق میتواند به ثبات و امنیت منطقه کمک کند.
در ماه مارس، ارمنستان و آذربایجان بر روی متن یک توافق صلح به توافق رسیدند تا تقریباً چهار دهه مناقشه را به پایان برسانند، به طوری که ایروان موافقت کرد ادعای خود را در مورد منطقه مورد مناقشه کاراباخ واگذار کند.
گریگوریان نیز از ایران به خاطر حمایت از حاکمیت و تمامیت ارضی ارمنستان و همچنین فرآیند صلح بین ایروان و باکو تشکر کرد. او همچنین از جمهوری اسلامی ایران به خاطر دعوتش برای شرکت در فروم گفتوگوی تهران قدردانی کرد و گفت که اینگونه گفتوگوها دیدگاههای کشورهای شرکتکننده را به یکدیگر نزدیکتر میکند تا به تقویت صلح و ثبات در منطقه و جهان کمک کند.
این رویداد که توسط مؤسسه مطالعات سیاسی و بینالمللی برگزار میشود، شخصیتهای ارشد از جمله وزرا، معاونان وزرا و دیگر تصمیمسازان از حدود 200 کشور را گرد هم میآورد.
به طور کلی، این دیدارها و گفتوگوها نشاندهنده تمایل ایران برای تقویت همکاریهای منطقهای و بینالمللی و همچنین حمایت از صلح و ثبات در منطقه است. در شرایطی که جهان با چالشهای زیادی روبرو است، گفتوگوهای دیپلماتیک میتوانند نقش مؤثری در کاهش تنشها و ایجاد اعتماد متقابل ایفا کنند.